Vihreät - De Gröna

Suomelta tarvitaan aktiivisempi linja Gazan kansanmurhan pysäyttämiseksi: Inka Hopsu vaatii pakotteita Israelille ja Palestiinan valtion tunnustamista

Jaa

Kansanedustaja Inka Hopsu vaatii vihreiden kesäkokouksessa Lappeenrannassa hallitukselta tekoja Gazan tulitauon edistämiseksi ja humanitaarisen avun turvaamiseksi.

Pitkittyneen sotilaallisen kriisin riivaamaa Gazan aluetta uhkaa uusi humanitaarinen katastrofi, kun alueella on havaittu poliotapaus. Israelin armeijan evakuointimääräykset estävät humanitaarisen avun, mukaan lukien YK:n organisoimien poliorokotteiden, pääsemisen perille. 

Kansanedustaja Inka Hopsu odotti valtiojohdolta suurlähettiläspäivien puheissa vahvaa vaatimusta tulitauon puolesta sekä ilmoitusta Suomen uusista aloitteista Israeliin kohdistuvista pakotteista - mutta turhaan.

- Humanitaarisen avun varmistamiseksi tulitauko on välttämätön ja tätä Suomen tulisi jo hartiavoimin kansainvälisillä areenoilla edistää, sanoo Hopsu. 

- Viimeistään nyt tulee EU:n asettaa riittäviä pakotteita Israelia kohtaan, jotta väkivalta siviilejä kohtaan saadaan loppumaan ja muun muassa polion estämiselle välttämätön rokotuskampanja voidaan toteuttaa, hän jatkaa.

- Mitä Suomi odottelee Palestiinan valtion tunnustamisen kanssa? Nyt tarvitaan selkeä viesti Israelille, että Palestiinan miehitys ja tuhotoimet on lopetettava, Hopsu päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye