Kainuun ELY-keskus

Kainuussa selvitetään mahdollista metsänkäytön sääntörikkomusta toisellakin raakkukohteella

Jaa

Stora Enso epäilee, että toisellakin hakkuukohteella on jätetty noudattamatta raakun huomioimiseen liittyviä ohjeistuksia. Kainuun ELY-keskus tarkastaa kohteen ja tiedottaa mahdollisista toimenpiteistä myöhemmin.

Kuvassa näkyy raakkuja, jotka ovat osittain hautautuneet jokipohjaan.
Puron valuma-alueella tapahtuva toiminta voi vaikuttaa raakkujen elinympäristöön. Juha Syväranta, Alleco Oy

Kainuun ELY-keskus on saanut tiedon, että metsäyhtiö Stora Enso epäilee sääntörikkomusta toisellakin raakkukohteella Kainuussa. Epäillään, että kohteella ei ole noudatettu metsänkäsittelyyn liittyviä ohjeita jokihelmisimpukan huomioimisesta metsätöiden aikana. Jokihelmisimpukka eli raakku on erittäin uhanalainen, rauhoitettu ja erityisesti suojeltava laji, joten sen esiintymisalueilla suoritettaviin metsänkäyttötoimiin liittyy erityisiä ohjeistuksia. 

Stora Enso on tiedottanut aiemmin tällä viikolla pysäyttäneensä hakkuut koko Suomessa kaikissa sellaisissa kohteissa, joissa on vesilaki-, metsälaki- tai luonnonsuojelulakiliitännäisiä rajoituksia. Hakkuut on keskeytetty, kunnes näihin kohteisiin liittyvät toimintaohjeet, hakkuusuunnitelmat ja riskit on saatu uudelleenarvioitua. 

Kainuun ELY-keskus tekee tarkastuskäynnin kohteelle ja arvioi, millaisiin toimenpiteisiin on mahdollisesti ryhdyttävä. ELY-keskus tiedottaa asiasta tarkemmin tarvittaessa.

29.8.2024 klo 10.09: Päivitetty, että asiassa selvitetään tällä hetkellä mahdollista sääntörikkomusta eikä kohteen vahingoittumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus
ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueen johtaja Sari Myllyoja
p. 0295 023 833, sari.myllyoja@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuvassa näkyy raakkuja, jotka ovat osittain hautautuneet jokipohjaan.
Puron valuma-alueella tapahtuva toiminta voi vaikuttaa raakkujen elinympäristöön.
Juha Syväranta, Alleco Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye