Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoo-päivän viikonlopussa jälleen tänä vuonna yli kaksisataa tapahtumaa

Jaa

Kahdensadan tapahtuman Espoo-päivä on koko kaupungin isoin tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään perjantaina 30. ja lauantaina 31. elokuuta 2024. Joka vuosi suosiotaan kasvattaneen tapahtumaviikonlopun tarkoituksena on tarjota ainutlaatuisia, arjesta poikkeavia mahdollisuuksia kokea kaupunkia.

Espoo-päivän ulkoilmaelokuva.
Espoo-päivän ulkoilmaelokuva. Robert Sjöblom Kaupunkitapahtumat Espoo

Espoo-päivän kaikille avoin ohjelmisto syntyy poikkeuksellisella yhteistyöllä niin aktiivisten kaupunkilaisten, yhdistysten, oppilaitosten kuin yritystenkin toimesta; omia tapahtumiaan on vuosittain toteuttamassa yli sata järjestäjää. Kaupunki itse vastaa tapahtuman koordinoinnista sekä useampien tapahtumien tuottamisesta. ”Tänä vuonna Espoo-päivän teemana on kumppanuus, joka kuvaa kaupungin tapaa toimia. Espoo-päivä on osoitus yhdessä tekemisen voimasta, ja me Espoossa onnistumme, kun saamme kaikki mukaan”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoo.

Tapahtumat levittäytyvät kahden päivän aikana eri puolille kaupunkia, mutta yksi tiiviimpiä keskittymiä on Tapiolan keskuksen alueella. Lauantaina Tapionpuistossa toteutetaan koko perheen musiikin, sirkuksen ja ympäristötietouden yhdistävä tapahtuma, joka huipentuu Tapiolan Aurinkoterassin ulkoilmaelokuvaan Havumetsän lapset. Laadukas musiikkiohjelma levittäytyy päiväaikaan myös Kulttuurikeskuksen Amfille, alueen puistoihin sekä illalla Kulttuuriaukiolle, jossa esiintyy railakkaista konserteistaan tunnettu Ursus Factory.

Kaupunkilaisten suosikeiksi nousseet museoiden ilmaispäivä, pelastuslaitosten avoimet ovet, liikunnan lajikokeilut ja luontoreissut, kuten yöllinen lepakkoretki, ovat myös tänä vuonna ohjelmassa. Otaniemen ja Keilaniemen alueella päästään kurkistamaan ainutlaatuisiin kohteisiin, kun Aalto-yliopiston uudiskohde Marsio avautuu ennakkoon kaupunkilaisille sekä naapuruston Microsoftin ja Fortumin konttorit kutsuvat tutustumiskierrokselle.

Koko ohjelmisto löytyy osoitteesta www.espoopäivä.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapahtumapäällikkö Lea Rintala
lea.rintala@espoo.fi
046 877 1952

Tapahtumakoordinaattori Jussi Hietala
jussi.hietala@espoo.fi
040 636 8698

Kuvat

Espoo-päivän ulkoilmaelokuva.
Espoo-päivän ulkoilmaelokuva.
Robert Sjöblom Kaupunkitapahtumat Espoo
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye