Varma rakennuttaa Pasilaan Suomen korkeimman toimistotalon – 32-kerroksinen toimitila käynnistää Keski-Pasilan tornialueen kehityksen

Jaa

Varma rakennuttaa Helsingin Pasilaan uuden tornitalon, joka valmistuessaan tulee olemaan Suomen korkein toimistorakennus. Keski-Pasilaan kauppakeskus Triplan läheisyyteen nouseva tornitalo The Node vahvistaa Pasilan vetovoimaa urbaanina asuin- ja toimistoalueena.

Pasilan tornitalohanke
JKMM

Näyttävään, Pasilan silhuettia muuttavaan toimitilarakennukseen tulee 32 kerrosta, ja se nousee 130 metrin korkeuteen. Uuteen toimistorakennukseen sijoitetaan mm. yli 3000 toimistotyöpistettä.

Valmistuessaan rakennus on Suomen korkein toimistorakennus.

 – Nykyaikaisille toimitiloille on kysyntää. Yritykset arvostavat laadukkaita tiloja, jotka tarjoavat parhaat puitteet työskentelylle. Erikoisuutena on panoraamamaisema, joka avautuu yli etelään kohti Helsingin vanhaa keskustaa ja aina merelle asti. On ilahduttavaa, että pääsemme tällaisena aikana aloittamaan merkittävän rakennushankkeen, Varman rakennuttajapäällikkö Ville Häyrinen sanoo.

Ankkurivuokralaiseksi tulossa Elisa

Ankkurivuokralaiseksi on tulossa Elisa. Rakennuksen nimi, The Node eli solmu, viittaa Pasilaan liikenteen solmukohtana, mutta myös Elisan liiketoimintaan: tietoliikenteessä noodi tarkoittaa verkossa olevaa solmua tai yksikköä.

– Haluamme tarjota elisalaisille ja kumppaneille inspiroivan työskentely-ympäristön, joka tukee yhteistyötä ja innovointia. Uudet tilat mahdollistavat joustavat työskentelytavat ja edistävät henkilöstön hyvinvointia. Erinomainen sijainti Pasilassa tekee tiloista helposti saavutettavat kaikilla kulkuvälineillä, kertoo Elisan henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho.

Elisan tilojen jälkeen vuokrattavaa toimitilaa on 18 000 m2. Tornitaloon on tulossa myös ravintola- ja kahvilatiloja kiinteistöjen vuokralaisten ja muiden alueella liikkuvien käyttöön.

Rakentaminen alkaa syksyllä. Ensi kevääseen asti tontilla tehdään maanrakennustöitä ja rakennuksen perustuksia. Rakennuksen runko nousee vähitellen Teollisuuskadun tasolle ja sen yli vuonna 2025. Lopullisesti rakennuksen torniosan harjakorkeus saavutetaan vuoden 2027 alussa.

Toimistorakennuksen suunnittelussa huomioidaan Varman ympäristövastuullisuustavoitteet ja rakentamisen kiertotalousohjeet. Rakennukselle haetaan kiinteistöjen BREEAM-ympäristösertifikaattia eli BREEAM Excellent -ympäristöluokitusta.

 Pasila vahvistaa asemaansa Helsingin keskustamaisena alueena

 Pasila on paitsi Helsingin, myös valtakunnallisen liikenteen solmukohta ja Helsingin toimitilarakentamisen avainalue.

Tornitalo on osa Helsingin kaupungin kaavoittamaa laajempaa (Keski-Pasilan tornialue) tornitaloista koostuvaa, tiivistä ja urbaania asuin- ja työpaikka-aluetta. Pasila on yksi alueista, joilla Helsingin kaupunki on linjannut korkeiden tornitalojen rakentamisen mahdolliseksi. The Node on ensimmäinen Keski-Pasilan tornialueelle nouseva tornitalo.

Hankkeen myötä Pasilan asema toimisto- ja asuinkeskittymänä vahvistuu Helsingin keskustamaisena alueena. Alueelle on laadittu liikennesuunnitelma, joka toisi uuden jalankulkuyhteyden Veturitallien alueelta Pasilansillalle ja sen joukkoliikenneterminaaliin.

Varmalla käynnissä myös muita isoja toimitilahankkeita

 Keski-Pasilan tornihanke on Varman suurimpia toimitilahankkeita. Muita merkittäviä toimitilahankkeita ovat Espoon Keilaniemen Portti ja hiljattain valmistunut, Katajanokalle sijoittuva puurakenteinen toimitila Katajanokan Laituri.

Varman Pasilan tornitalon on suunnitellut JKMM Arkkitehdit.  Varma voitti tammikuussa 2022 Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin järjestämän suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun Keski-Pasilan tontin käytöstä. Helsingin kaupunki hyväksyi Pasilan tornialueen keskiosan asemakaavan ja kaavamuutoksen lokakuussa 2023.

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista 5,6 miljardin euron kiinteistösijoitussalkullaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 976 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2023 Varman maksutulo oli 6,5 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 7,1 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli kesäkuun 2024 lopussa 62,1 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Varmas avkastningar i början av året kan tillskrivas de noterade aktiernas starka utveckling – placeringarna avkastade 5,9 procent16.8.2024 09:01:42 EEST | Tiedote

Varmas placeringsavkastning på 5,9 procent för perioden januari–juni berodde på aktiemarknadens gynnsamma utveckling som fortsatte under årets första hälft. Den globala ekonomiska utvecklingen, som stötts av den amerikanska ekonomin fortsatte att vara stark, men under sommaren har utsikterna blivit mer osäkra. Varma placerade 1,5 miljarder euro i en amerikansk klimatfond.

Varma’s half-year returns driven by the strong performance of listed equities – investments yielded 5.9 per cent16.8.2024 09:01:42 EEST | Press release

Varma’s 5.9 per cent return on investments relied on the equity markets’ favourable development, which continued in the first six months of the year. The US economy, which has bolstered global economic development, remained strong, but as summer progressed, the outlook became more uncertain. Varma invested EUR 1.5 billion in a US climate fund.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye