Lahti Karisman Alko saa uuden ilmeen

Jaa

Karisman kauppakeskuksen Alkon myymälä remontoidaan uuteen ilmeeseen. Myymälä on kiinni 16.–25. syyskuuta ja avataan uudistettuna 26. syyskuuta. Kesän asiakaskohtaamisissa ovat korostuneet erityisesti valikoima, hinnat ja palvelu. 

Lahden Karisman Alkon myymälän ilme uudistetaan Alkon uuden selkeän konseptin mukaiseksi. Myymälä on avoinna ennen remonttia normaalisti vielä lauantaina 14. syyskuuta ja avataan uudistettuna torstaina 26. syyskuuta klo 14. Myymälän ollessa suljettuna 16.–25. syyskuuta asiakkaita palvelevat muut Alkon myymälät, joiden sijainti- ja aukioloaikatiedot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

”On hienoa saada meille Karismaan Alkon uusi raikas ilme. Toivomme, että asiakkaat ilahtuvat entistä selkeämmästä myymälästä ja tulevat jatkossakin kysymään tutulta henkilökunnalta juomasuosituksia”, sanoo palvelupäällikkö Kaisa Grefberg.

Grefberg kertoo, että kesällä myymälässä on käynyt paikallisten lisäksi paljon lomalaisia ja myyjät ovat päässeet vinkkaamaan juomapareja kesäisille herkuille sekä kesän juhliin. Syksyä kohti myymälässä painottuvat erityyppiset juomat.

”Näin kesän lopulla ja alkusyksystä asiakkaiden ostoskoreihin on päätynyt viinejä ja oluita satokauden mehevien makujen pareiksi. Innokkaimpia jouluihmisiä ilahduttaa varmasti tieto siitä, että glögit saapuvat valikoimaamme jo 26. syyskuuta. Karismasta löytyy runsas ja monipuolinen valikoima erilaista glögiä perinteisistä vaihtoehdoista jännittäviin makumaailmoihin.”

Lahden Karisman Alkon valikoimassa on noin 900 viiniä, 300 panimotuotetta, 300 väkevää ja 50 alkoholitonta juomaa.

Valikoima, hinnat ja palvelu puhuttavat

Kesän asiakaskohtaamisissa ja keskusteluissa ovat korostuneet erityisesti valikoima, hinnat ja palvelu. 

”Tähän vaikuttaa varmasti osaltaan alkoholilain muutos. Osa asiakkaista on ollut yllättyneitä, että myös Alkosta löytyy enintään 8-prosenttisten valikoimaa ja että se on hinnaltaan kilpailukykyinen. Meille on tärkeää, että asiakas saa meiltä kattavan valikoiman saman katon alta erinomaisella palvelulla höystettynä”, Grefberg kertoo.

Alkossa enintään 8-prosenttiset viinijuomat löytyvät hyllyltä viinien joukosta. Niiden tunnistamista helpottaa hintalapussa mainittu viinijuomatyyppi. Lisäksi Alko merkitsee kaikki alle 10-prosenttiset viinit ja viinijuomat erillisellä ”matala-alkoholillinen”-tunnisteella. Viinien osalta matala-alkoholillisten alkoholipitoisuuden raja on Alkossa 9,9 prosenttia.

”Kehitämme valikoimaa vahvasti yhdessä asiakkaidemme ja huomioimme myös paikallisuuden. Alkotoiveita kannattaa aina jättää, jos joku oma suosikkituote uupuu myymälämme valikoimasta.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Linkit

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 371 myymälää, yli 120 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2023 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 50 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Jokainen FASD-vamma voidaan estää raittiilla raskaudella. FASD-päivänä 9.9. Alkot avaavat ovensa 9 minuuttia tavallista myöhemmin.5.9.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Syntyvistä lapsista arviolta peräti neljä prosenttia on FASD-lapsia. Alkon, R-kioskin, S-ryhmän, Kehitysvammaliiton sekä Ensi- ja turvakotien liiton yhteisessä kampanjassa lisätään tietoisuutta siitä, että FASD on täysin estettävissä oleva vamma – siihen riittää raskaana olevan täysraittius raskausaikana. Alkoholinmyynti aloitetaan FASD-päivänä 9.9. Alkossa, R-kioskeissa sekä S-ryhmän myymälöissä yhdeksän minuuttia tavallista myöhemmin.

Alkon puolivuosikatsaus 1–6/2024: Alkon palvelu saa kiitosta, myynti ja tulos yhtiön odotusten mukainen4.9.2024 07:40:00 EEST | Tiedote

Tammi-kesäkuu lyhyesti Alkuvuoden myynti ja tulos olivat odotusten mukaisia. Myynti tammi-kesäkuussa oli 34,8 (36,8) miljoonaa litraa, joka oli 5,5 prosenttia alhaisempi kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Alkoholijuomaverollinen liikevaihto oli 536,4 (546,2) miljoonaa euroa, joka oli 9,8 miljoonaa euroa (1,8 prosenttia) vähemmän kuin edellisenä vuonna. Alkoholijuomaveroa kertyi myynnistä valtiolle alkuvuoden aikana 278,1 (276,1) miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 15,8 (17,5) miljoonaa euroa ja kauden voitto oli 13,1 (14,9) miljoonaa euroa. Oman pääoman tuotto oli hyvällä tasolla, 32,6 (35,0) prosenttia. Alkoholilain muutos enintään 8-prosenttisten alkoholijuomien myynnin laajentamisesta ruokakauppoihin tuli voimaan 10. kesäkuuta. Muutoksen myötä vahvempien alkoholijuomien saatavuus laajeni, kun myyntipisteiden määrä ja myyntiaika lisääntyivät merkittävästi. Päivittäistavarakaupalla on Alkoon verrattuna 12-kertainen myymäläverkosto ja 20 prosenttia laajemmat myyntiajat. Muutoksen

Alko ja WHO yhteistyöhön: ”Lisää ymmärrystä alkoholin ja syövän yhteydestä”29.8.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Alkoholi on yksi merkittävimmistä elintapoihin liittyvistä syöpäriskeistä. Suomalaisista 60 prosenttia tunnistaa sen, että alkoholinkäyttö lisää syöpäriskiä ja 68 prosenttia pitää alkoholinkäyttöä haitallisena. Tämä käy ilmi Alkon ja WHO:n yhteistyönä tehdystä kyselystä, jossa kartoitettiin sitä, miten hyvin suomalaiset ymmärtävät alkoholin ja syövän yhteyden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye