SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Orpon hallituksen suunnitelmat liikunnan ja kulttuurin leikkauksiksi ovat kohtuuttomia

Jaa

Orpon hallitus aloittaa huomenna budjettiriihen, jossa sovitaan valtion ensi vuoden budjetista. SDP:n kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen vetoaa hallitukseen liikunnan ja kulttuurin toimintaedellytysten puolesta.

Tuula Haatainen
Tuula Haatainen

- Hallituksen suunnitelmissa olevat mittavat leikkaukset liikuntaan ja kulttuuriin tarkoittavat monen toimijan työn vaikeutumista tai kokonaan lakkaamista. Tuntuu siltä, että valtion toimien kokonaisuuden negatiivista, pidemmälle menevää vaikutusta ei säästövimmassa haluta huomioida, kertoo SDP:n kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen.
 
- Liikuntajärjestöt tekevät tärkeää työtä muun muassa lasten ja nuorten liikuttamisessa. Liikkuminen lapsuudessa luo vahvaa pohjaa liikunnalle myös aikuisena. Meidän pitäisi saada ihmisiä liikkumaan enemmän, ei vähemmän, mihin liikuntabudjetin suuri kapeneminen voi johtaa, Haatainen toteaa.
 
- Hallituksen suunnitelmat uhkaavat luoda myös kulttuuripuolelle massiivisia aukkoja. Kulttuuri ei ole mikään luksuspalvelu, vaan se luo laajasti ymmärrystä ympäröivästä maailmasta ja muista ihmisistä. Kulttuuri ylläpitää toivoa ja tuo valoa, jota tarvitaan myös taloudellisesti vaikeina aikoina, sanoo Haatainen.
 
- Hallituksen on syytä ottaa vakavasti liikunta- ja kulttuurialan toimijoiden viestit budjettiriihessä. Suomella ei todellisuudessa ole varaa siihen, mitkä hallituksen suunnitelmien seuraukset ovat, Haatainen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuula HaatainenKansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja

Puh:09 432 3026

Kuvat

JP Flander
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsänen: Valtio velkaantuu ennätysvauhtia, mutta hallituksella on silti varaa kaverikapitalismiin3.9.2024 19:58:28 EEST | Tiedote

- Valtio velkaantuu ensi vuonnakin yli 12 miljardia euroa, mutta hallituksen mielestä Suomella on edelleen varaa hyvätuloisia suosivaan kaverikapitalismiin, sanoo kansanedustaja ja valtiovaranvaliokunnan vastaava Joona Räsänen (sd). Hyvätuloiset jatkavat hallituksen erityssuojelussa, samalla kun talouden tasapainotuksen taakka kaadetaan pienituloisten harteille.

SDP:n Riitta Mäkinen: Hallituksen Kela-korvausmalli on täysin epäonnistunut3.9.2024 15:18:40 EEST | Tiedote

Hallitus on valmistellut Kela-korvausmallia hoitojonojen purkamiseksi. Lääkäriliitto tuomitsi mallin eilen kovin sanoin, todeten ettei Kela-korvauksen nosto ole saavuttanut sille asetettuja tavoitteita ja uuteen korvausmalliin esitetty lähetekäytäntö, jossa useimpien erikoisalojen asiakkaat saavat korvausta vain yleislääkärin lähetteellä, tuottaa vain lisää kustannuksia yksityislääkärien asiakkaille ja saattaa pahentaa julkisen perusterveydenhuollon lääkäripulaa. – Hallitus nosti yksityislääkäreiden Kela-korvausta 8 eurosta 30 euroon eli 2,6-kertaiseksi hoitojonojen lyhentämiseksi. Rahaa kului tammi-heinäkuussa yli 31 miljoonaa enemmän kuin edellisenä vuonna samalla ajanjaksolla, kasvua lääkärikäyneissä oli vain 0,7 %. Tuen korotukset näyttävät siirtyneen suoraan toimistomaksuihin. Hallituksen panostukset valuvat suoraan yksityisille terveysjäteille ilman konkreettista muutosta itse ongelmaan, toteaa kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd). Ylen eilen haastattelemat asiantuntijat pitivät tu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye