Jyväskylän yliopisto

Arja Paananen on valittu Jyväskylän yliopiston vuoden alumniksi 2024

Jaa

Julkaisuvapaa 3.9.2024 klo 18.

Jyväskylän yliopiston vuoden alumniksi on valittu useasti palkittu Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Arja Paananen. Hän on välittänyt tietoa Venäjän tapahtumista jo yli 30 vuoden ajan.

Paananen on valmistunut Jyväskylän yliopistosta venäjän kielen oppiaineesta. Hän on asunut Venäjällä yli kymmenen vuotta ja työskentelee suomeksi ja venäjäksi. Hänet on valittu 2024 vuoden journalistiksi ja palkittu vuonna 2018 Suomen kuvalehden journalistipalkinnolla pitkäjänteisestä ja asiantuntevasta Venäjä-raportoinnista.

Vuonna 2012 Arja Paanasen valelääkäripaljastukset valittiin Bonnierin Suuri Journalistipalkinto –kilpailussa vuoden jutuksi. Hän paljasti vuonna 2011 kaksi valelääkäriä, jotka olivat harjoittaneet ammattia väärennetyillä papereilla.

Paananen on jakanut vuosien ajan asiantuntemustaan Jyväskylän yliopiston opiskelijoille ja koko yliopistoyhteisölle. Hänen tutkivan journalistin työssään näkyvät vahvasti akateemiset arvot: lukijan pitää saada tietää kuinka asiat ovat.

Lisätietoja:

Alumnikoordinaattori Heli Mäki, 050 361 0979, heli.m.maki@jyu.fi

Kanslianeuvos Juhani Lillberg, JYKYS ry:n puheenjohtaja, puh. 0400 690 709, juhani@lillberg.com

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Luonnonvaraisten lintujen suolistomikrobiomi heijastelee ympäristön vaihtelua (Liukkonen)2.9.2024 07:10:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteen alan väitöskirja on perehtynyt luonnonvaraisten lintujen suolistomikrobiomiin, jonka on havaittu olevan yhteydessä ympäristöön ja jopa yksilöiden lisääntymismenestykseen. Pidempiaikaista tutkimusta silti kaivataan, jotta ymmärretään paremmin, miksi suolistomikrobiomi muuttuu esimerkiksi vuodenaikojen mukaan ja mikä on suolistomikrobiomin merkitys lisääntymisessä.

Väitös: Koneoppiminen vauhdittaa kvarkki-gluoniplasman ominaisuuksien määrittämistä (Hirvonen)30.8.2024 07:10:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa valmistuneessa fysiikan alan väitöstutkimuksessa kehitettiin raskasionitörmäysten virtausdynaamista mallintamista ja uusia koneoppimistekniikoita simulaatioiden nopeuttamista varten. Tuloksia voidaan hyödyntää esimerkiksi hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen (CERN) CERN-LHC-kiihdyttimen korkean energian ydintörmäyksissä muodostuvan vahvasti vuorovaikuttavan aineen ominaisuuksien entistä tarkempaan kartoittamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye