Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vaasa Campus Festival – kaikkien Vaasan korkeakouluopiskelijoiden yhteinen avajaisfestivaali potkaisee jälleen lukuvuoden käyntiin

Jaa

Vaasa Campus Festival toivottaa uudet ja vanhat korkeakouluopiskelijat tervetulleiksi kaupunkiin ja uuteen lukuvuoteen tänä vuonna jo viidettä kertaa. 11. syyskuuta järjestettävä tapahtuma kokoaa kaikki Vaasassa opiskelevat korkeakouluopiskelijat Vaasan torille juhlimaan yhdessä lukuvuoden aloitusta.

Henkilö esiintyy isolle yleisölle ulkona Vaasan keskustassa.
Vaasa Campus Festival järjestetään jo viidettä kertaa. Satu Aaltonen/ VAMK

Vaasan keskusta täyttyy tapahtumapäivänä opiskelijoista, kun tapahtuma-alue avaa porttinsa Vaasan torilla klo 16.30 alkaen. Lukuvuoden avajaisfestivaaleja ovat mukana järjestämässä kaikki Vaasassa toimivat korkeakoulut; Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Hanken, Novia, Åbo Akademi ja Helsingin yliopisto, niiden opiskelija- ja ylioppilaskunnat sekä Vaasan kaupunki. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Koko festivaalialue on anniskelualuetta, joten sinne on K18-ikäraja.

”Tapahtuma on järjestetty neljä kertaa onnistuneesti, joten nyt lienee viimeistään aika alkaa kutsua sitä perinteeksi. Vaasa on opiskelijakaupunki, joten haluamme sen näkyvän ja kuuluvan ilona kaupunkimme kaduilla. Tapahtuman avulla halutaan toivottaa opiskelijat kesän jälkeen tervetulleiksi kaupunkiin ja opiskeluarkeen”, toteaa Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOKin tapahtuma-asiantuntija Sami Korpela ja vinkkaa vielä perään, että “torilla tavataan!”

Luvassa kansainvälisiä ja suomalaisia huippuartisteja

Illan ohjelmassa on luvassa sekä kansainvälisiä että suomalaisia huippuartisteja. Artistit on valittu siten, että ne palvelisivat parhaiten koko korkeakouluyhteisöä opiskelukielestä riippumatta. Iltapäivän aloittavat vaasalaisista yökerhoista bileväelle tutuksi tullut DJ Okki sekä “Iha Just Imus”-YouTube-kanavalta tunnettu nouseva rap-artisti Jokrates.

Illan mittaan lavalle astelevat myös multiplatinaa striimannut kotimainen kärkinimi Cledos sekä ruotsalainen viraali rap-lupaus VC Barre. Illan päättää yli 3 miljardia striimauskertaa Spotifyssa keränneen tanskalaisen DJ-megatähti Martin Jensenin odotettu esiintyminen.

Tapahtuma-alue täynnä hauskaa tekemistä

Alueella nähdään aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan erilaisia aktiviteetteja pomppulinnasta sumopainipisteeseen. Festivaalialueelta löytyy myös muiden yhteistyökumppaneiden järjestämiä yhteisöllisiä aktiviteetteja kuten onnenpyörää, erilaisia nopeuspelejä ja arvontoja kaikille kokeiltavaksi.

”Alueella on siis helppo viihtyä myös esiintyvien artistien väleissä! Myöskään nälkäisiä ei ole unohdettu, vaan tarjolla on mm. Vaasan yöelämästä tuttua tillimakaroonia”, Korpela kertoo.

Tapahtumassa odotetaan viime vuosien perusteella käyvän tuhansia opiskelijoita fiilistelemässä festivaalitunnelmaa. Sisäänkäynti festivaalialueelle sijaitsee alatorilla, Citymarketin kulmalla.

”Kannattaa tulla ajoissa paikalle, sillä 2 500 ensimmäistä kävijää saa halutun Vaasa Campus Festival-haalarimerkin”, Korpela vinkkaa.

Vaasa Campus Festival ohjelma keskiviikkona 11.09.2024

Paikka: Vaasan tori

16.30 Tapahtuma-alueen portit avataan

16.40 DJ Okki

17.30 Jokrates

18.45 VC Barre

20.15 Cledos

22.00 Martin Jensen

23.00 Pääesiintyjä lopettaa ja alue sulkeutuu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Henkilö esiintyy isolle yleisölle ulkona Vaasan keskustassa.
Vaasa Campus Festival järjestetään jo viidettä kertaa.
Satu Aaltonen/ VAMK
Lataa

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3 700 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK kehittää koulutusta generatiivisen tekoälyn ja syväteknologian avulla3.9.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulu oli mukana INCREDIT-hankkeessa, jonka tavoitteena oli edistää syväteknologiaa ja tekoälyä koulutuksessa. Toukokuusta 2023 heinäkuuhun 2024 kestäneessä hankkeessa oli mukana yliopistoja ympäri Eurooppaa ja sen puitteissa keskityttiin tekoälyn integroimiseen opintokokonaisuuksiin sekä opiskelijoiden tekoälytaitojen kehittämiseen ja yrittäjähenkisyyden edistämiseen.

Syksyn 2024 yhteishaku alkaa – VAMKissa 210 aloituspaikkaa kolmella koulutusalalla28.8.2024 07:48:12 EEST | Tiedote

Syksyn yhteishaussa Vaasan ammattikorkeakoulu tarjoaa 9 tutkinto-ohjelmaa sosiaali- ja terveysalalla sekä liiketalouden ja tekniikan aloilla. Haettavana on paikkoja sekä alempiin (AMK) että ylempiin (YAMK) tutkinto-ohjelmiin. Tarjolla on perinteisten päivätoteutuksena järjestettävien koulutusohjelmien lisäksi useita verkossa järjestettäviä tutkintoja. Aloituspaikkoja tammikuussa alkaviin opintoihin on yhteensä 210. Hakuaika on 28.8.–11.9.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye