Lähiruokapäivä tuo Satakunnan maaseudun lähelle – poimi koko perheen tapahtumavinkit viikonlopulle!

Jaa

Tulevana viikonloppuna 7.–8. syyskuuta vietettävä valtakunnallinen Lähiruokapäivä näkyy ja maistuu Satakunnassa. Mukana on maatiloja mehiläisfarmista viini- ja eläintiloihin sekä lähiruokaa myyviä puoteja ja suoramyymälöitä.

Kaksi vaaleaa nautaa laitumella.
Euran Kiukaisissa sijaitseva Hakalan Puoti osallistuu Lähiruokapäivään toista kertaa. Lauantaina Hakalan tilalla voi herkutella pihakahvilassa, ihmetellä maatilan elämää ja eläimiä: kanoja, koiria, kissoja ja nautoja. Jasmin Rikkonen

Satakunnassa 12 lähiruokakohdetta avaavat ovensa vierailijoille. Lisäksi Huittisissa Kivikylän Hullulenkin pihamaalla järjestetään lähiruokatori.

Vierailukohteet tarjoavat mahdollisuuden tutustua maatiloihin ja maaseudun elinvoimaan sekä tilaisuuden ostaa lähiruokaa ja laadukkaita raaka-aineita suoraan tuottajilta.

Tänä vuonna Lähiruokapäivä kestää ensimmäistä kertaa kaksi päivää yhden sijaan, ja osa kohteista on avoinna lauantain lisäksi myös sunnuntaina.

300 kohdetta avoinna Suomessa

Lähiruokapäivä juhlistaa kotimaista ruoantuotantoa ja maaseutua kautta Suomen. Valtakunnalliseen tapahtumaan osallistuu tänä vuonna noin 300 maatilaa ja maaseudun yritystä.

Karviassa IsoKujalan tilalla pääsee tutustumaan maatilaan ja sen eläimiin: lampaisiin ja emolehmiin vasikoineen.

– Lähiruokapäivänä meillä on myös myynnissä oman tilan lihatuotteita ja lähituottajien hunajaa, vihanneksia ja käsitöitä. Toivomme, että saamme lähikunnasta myös pensasmustikkaa myyntiin, maatilan yrittäjät Kirsti ja Kimmo Pirttimäki kertovat.

Kaikki viikonlopun avoimet kohteet löytyvät Lähiruokapäivän verkkosivuilta.

Lähiruokapäivän avoimet kohteet Satakunnassa

Kysy lisää

Satakunnan ELY-keskus, Jasmin Rikkonen, maaseutuviestinnän koordinaattori
jasmin.rikkonen@ely-keskus.fi, 0295 022 126

Kuvat

Kaksi vaaleaa nautaa laitumella.
Euran Kiukaisissa sijaitseva Hakalan Puoti osallistuu Lähiruokapäivään toista kertaa. Lauantaina Hakalan tilalla voi herkutella pihakahvilassa, ihmetellä maatilan elämää ja eläimiä: kanoja, koiria, kissoja ja nautoja.
Jasmin Rikkonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Maaseudun kehittämishankkeiden puolivuotiskatsaus: Yhdistysten talkookesä poiki Satakuntaan uusia liikuntapaikkoja12.9.2024 14:23:39 EEST | Tiedote

Satakunnan ELY-keskus ja paikalliset Leader-ryhmät eli maaseudun kehittämisyhdistykset ovat myöntäneet EU:n maaseuturahoitusta yhteensä 76 hankkeeseen, joilla lisätään maaseudun viihtyvyyttä ja kehitetään elinkeinoympäristöä. Kesällä yhdistykset järjestivät talkoita, joissa rakennettiin liikunta- ja virkistyspaikkoja sekä kunnostettiin yhteiskäyttötiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye