Podme

Podme-palvelun uusi podcast-sarja kertoo erehdyksistä, jotka ajoivat vuosiksi loukkuun

Jaa

Anna Perhon ja Eero Hietalan toimittamassa Loukussa -podcast-sarjassa kuullaan kymmenen tarinaa, joissa ihmiset ajautuivat elämässään ansaan erehdystensä kautta. Sarja alkaa Podme Premiumissa tiistaina 10. syyskuuta.

Loukussa-podcastin kansikuva
Loukussa on Podme Premiumissa ilmestyvä, Anna Perhon ja Eero Hietalan toimittama podcast-sarja. Podcastissa kuullaan tarinoita, joissa ihmiset ajautuivat elämässään ansaan erehdystensä kautta. Podme

Podme Premiumin uusi Loukussa -podcast-sarja kertoo kymmenen suomalaisen tarinan siitä, miten kohtalokas erehdys ajoi vuosiksi loukkuun: kiinni riippuvuuksiin, haitallisiin ihmissuhteisiin, vaarallisiin yhteisöihin tai taloudellisiin huijauksiin. Sarjassa etsitään vastausta myös siihen, miten näistä loukuista pääsee irti.

– Ajattelen, että ihminen voi joutua elämässään paikkoihin, jotka tuntuvat toivottomilta. Näihin loukkuihin joudutaan joko omien valintojen seurauksena tai kohtalon oikusta. Tie loukkuun ei ole kuitenkaan tässä ohjelmassa oleellinen, vaan sieltä vapautuminen, podcastin yhdessä Eero Hietalan kanssa toimittanut Anna Perho sanoo.

– Haluamme tutkia loukkuun jääneiden ihmisten matkaa. Miksi he jäivät kiinni ja miten he pääsivät pois? Hietala puolestaan pohtii.

Jokaisessa jaksossa yksi haastateltava avaa menneisyytensä kipeät kokemukset – ja matkan niiden ääreltä kohti terveempää tulevaisuutta. Lisäksi jaksoissa kuullaan asiantuntijoiden haastatteluja.

Luvassa koskettavia tositarinoita

Kaksikko kertoo, että heidän sarjassa haastattelemansa ihmiset avaavat tarinansa koruttoman suorasti.

– Luvassa on tarinoita, jotka menivät itsellänikin ihon alle. Haastateltaviemme tilanteet ovat usein koskettavia, jopa siten, että haastattelua on tämän tästä tehnyt tippa silmässä, Hietala toteaa.

Perho kertoo ymmärtäneensä sarjaa tehdessä, miten voimakkaasti häpeä voi kahlita ihmistä paikoilleen. Moni asia pääsee paisumaan kohtuuttomiin mittasuhteisiin, kun niitä yritetään salailla.

– On myös terveellistä huomata, että vaikeuksia ei voi lukea ihmisen otsasta. Siinä mielessä kuka tahansa voisi olla näiden tarinoiden päähenkilö, Perho alleviivaa.

Loukussa-podcastin%20tekij%E4t%20Eero%20Hietala%20ja%20Anna%20Perho.
Kymmenosaisen Loukussa-podcastin tehneet Eero Hietala ja Anna Perho ovat toimittaneet myös toisen Podme Premiumissa ilmestyneen, Lahko-nimisen podcastin. Jukka Päivinen / Podme

Podme Suomen vastaava äänituottaja Kim Wirtanen kertoo, että Loukussa-podcastin äänimaailma on toteutettu jokaisen jakson aihepiiriä mukaillen.

– Välillä se on ollut käynti tunteellisissa syvyyksissä, toisinaan taas iskien silmää humoristisella pilkkeellä. Ohjelman tunnari syntyi ideasta, että joskus ihminen joutuu tanssimaan jonkun muun soittaman musiikin tahtiin, kuin ballerina - loukussa soittorasian sisällä, podcastin äänimaailman luonut Wirtanen selittää.

Kaikissa tarinoissa mukana toivon näkökulma

Perho ja Hietala eivät halua asettaa podcastissa ihmisten kertomia tarinoita paremmuusjärjestykseen. Kaikki jaksot ovat tekijöidensa mielestä kiehtovia ja mieleenpainuvia.

– Omista haastateltavistani erityisimmin jäivät mieleen homeäiti Susanna Makaroff ja vakavan perheväkivallan kohteena ollut Jenny Rostain. Ehkä siksi, että heidän tarinoihinsa sisältyi aivan erityistä epäoikeudenmukaisuutta. Myös verkostomarkkinoinnin raadollisuus kosketti, Perho kertoo.

Tekijät toivovat uutuuspodcastinsa kuuntelijoiden löytävän jaksoista ajatuksen siitä, että aina on mahdollisuus muutokseen, kun vain ottaa ensimmäisen askeleen kohti ulospääsyä.

– Monesti hankalat elämäntilanteet näyttäytyvät kokijalleen ja ehkä ympäristöllekin eräänlaisina elinkautisina. Tämän ohjelman viesti on kuitenkin se, että sellin ovi on auki - pitää vain löytää tie ja rohkeus avata se, Perho kertoo.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta, eikä ole mitään sellaista, mikä ei olisi jo tapahtunut jollekin muulle. Yksi ohjelman ydinviesteistä on myös vertaiskokijuudessa: et ole yksin, ja apua on saatavilla, hän jatkaa.

Myös Hietala kertoo, että kaikissa tarinoissa on mukana toivon näkökulma: loukusta voi päästä irti.

Monia yhtäläisyyksiä Lahko-podcastiin

Perho ja Hietala ovat tehneet aiemmin Podme Premiumiin myös toista podcastia, nimeltään Lahko. Syksyllä 2023 palveluun ilmestynyt podcast-sarja kertoo ihmisistä, jotka syntyivät, hurahtivat tai tulivat värvätyiksi ahdistavaan uskonlahkoon. Podin jokainen jakso kertoo yhden ihmisen tarinan.

Perho ja Hietala ovat luottavaisia sen suhteen, että Loukussa miellyttää podcastina myös Lahko-podista pitäviä.

– Isoin ero Lahkoon on aiheiden laajempi kirjo. Esimerkiksi huijaukset, rikollisjärjestöt ja verkostomarkkinointi tarjoavat kuulijalle hyvin erityyppisiä tarinoita, Hietala sanoo.

– Kumpikin ohjelma toivottavasti viestii toivoa ja optimismia sen suhteen, että ihminen voi päästä elämässään eteenpäin miten kurjista paikoista hyvänsä, Perho jatkaa.

Lahko-podcastiin voi tutustua täältä.

Loukussa-podcastin avausjakso nyt kuunneltavissa

Loukussa-podcastin ensimmäisessä jaksossa kuullaan Miika Mehmetin tarina. Mehmet oli moottoripyöräjengi Cannonballin pitkäaikainen jäsen, joka pääsi irtautumaan rikollisjärjestöstä vankilatuomionsa päätyttyä. Hänen rikollinen uransa oli alkanut sotilasuran kariutumisesen jälkeen.

– Rikollinen ura ei alkanut hetkessä vaan monien surkeiden sattumusten seurauksena. Irtautuminenkaan ei ollut heppoa vaan vaati vankilatuomion. Miikan tarinan ehkä erikoisin piirre on sen jälkinäytös, jossa hän lähti Ukrainaan taistelijaksi, Hietala avaa tapausta sen enempää siitä paljastamatta.

Miika Mehmetin tarina on nyt kuunneltavissa Podme Premiumissa. Kymmenosaisen Loukussa-podcastin uudet jaksot julkaistaan tiistaisin 10. syyskuuta alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Loukussa-podcastin kansikuva
Loukussa on Podme Premiumissa ilmestyvä, Anna Perhon ja Eero Hietalan toimittama podcast-sarja. Podcastissa kuullaan tarinoita, joissa ihmiset ajautuivat elämässään ansaan erehdystensä kautta.
Podme
Lataa
Loukussa-podcastin tekijät Eero Hietala ja Anna Perho.
Kymmenosaisen Loukussa-podcastin tehneet Eero Hietala ja Anna Perho ovat toimittaneet myös toisen Podme Premiumissa ilmestyneen, Lahko-nimisen podcastin.
Jukka Päivinen / Podme
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Podme on vuonna 2017 perustettu podcast-palvelu, jonka kautta käyttäjät voivat kuunnella Premium-podcasteja kuukausimaksulla ilman mainoksia. Lisäksi palvelun kautta voi kuunnella myös ilmaisia, vapaassa jakelussa olevia podcasteja. Podme toimii tällä hetkellä myös Ruotsissa ja Norjassa. Podme-palvelu on saatavilla selainversiona sekä iOS- ja Android -sovelluksina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Podme

Veronica Verhon ja ja Gogi Mavromichaliksen EveryPodi-podcastin toinen kausi alkaa – “Luvassa hullunhauskoja hetkiä”26.8.2024 07:15:00 EEST | Tiedote

Hienon vastaanoton podcastin ystäviltä saanut Podme Original -podcast EveryPodi jatkuu uusin jaksoin maanantaina 26. elokuuta. Toisella kaudella podin juontajat Veronica Verho ja Constantinos “Gogi” Mavromichalis saavat kuunneltavakseen klippejä eri alustoilla julkaistavista podcasteista, tuottaen niistä jälleen mitä erikoisinta tajunnanvirtaa.

Podme-palvelun uutuuspodcast kertoo, millaiset jäljet Suomen tuhoisin tieliikenneonnettomuus jätti21.8.2024 07:11:00 EEST | Tiedote

Tänään 21.8. Podme-palvelussa ilmestyvä Konginkangas palaa Suomea 20 vuotta sitten järkyttäneen suuronnettomuuden tapahtumiin ja niiden jälkeiseen aikaan. Neliosaisessa Podme Original -podcastissa toimittaja Tuija Pehkonen tapaa turmasta selviytyneitä sekä pelastus- ja kriisityöhön osallistuneita henkilöitä. Samalla Pehkoselle kirkastuu ihmisen elämän sattumanvaraisuus – sekä elämän ja toivon hämmästyttävä voima.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye