Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistossa järjestetään kaksi kansainvälistä konferenssia koulutusjohtamisen teemoista

Jaa

Jyväskylässä ratkotaan yhden viikon aikana koulutusjohtamisen haasteita kahden kansainvälisen konferenssin voimin. ILRF EC -konferenssi tekee syväkatsauksen varhaiskasvatuksen johtamisen erityiskysymyksiin, kun taas sitä seuraava ENIRDELM-konferenssi keskittyy laajemmin koulutusjohtamisen ja koulutusorganisaatioiden yhteisöjen kehittämiseen. Konferenssit kokoavat yhteen asiantuntijoita yhteensä yli 20 eri maasta.

Ihmisiä kokoushuoneessa kuuntelemassa esitystä. Viereisessä laatikossa tietoa Jyväskylän yliopistossa järjestettävistä ILRF EC ja ENIRDELM konferensseista.
Jyväskylän yliopistossa järjestetään koulutusjohtamisen teemoista ILRF EC ja ENIRDELM-konferenssit viikolla 37.

Jyväskylän yliopistossa järjestetään viikolla 37 kaksi merkittävää kansainvälistä konferenssia, jotka keskittyvät koulutusjohtamisen ja varhaiskasvatuksen johtamisen ajankohtaisiin teemoihin:

  • International Leadership Research Forum - Early Childhood (ILRF EC) -konferenssi järjestetään 9.-11.9.2024 Ruusupuistossa.
  • European Network for Improving Research and Development in Educational Leadership and Management (ENIRDELM) -konferenssi järjestetään 12.-15.9.2024 Agoralla, Mattilanniemessä.

Siinä missä ILRF EC -konferenssi suuntautuu erityisesti varhaiskasvatuksessa ilmeneviin johtamisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin, ENIRDELM-konferenssi keskittyy laajemmin koulutusjohtamiseen kaikilla koulutustasoilla. Yhdessä nämä konferenssit luovat kokonaisvaltaisen näkemyksen siitä, miten johtaminen voi vaikuttaa koulutuksen ja kasvatuksen tulevaisuuteen.

”Konferenssien läpäisevänä teemana on niiden yhteinen tavoite edistää kasvatus- ja koulutusalan johtamisen kehitystä ja tukea alan ammattilaisten välistä yhteistyötä”, kuvailee Hannele Roponen, joka hoitaa konferenssien järjestelyjä Jyväskylän yliopistossa.

Yhdessä nämä konferenssit tarjoavat osallistujille mahdollisuuden syventyä johtamisen eri näkökulmiin ja haasteisiin sekä jakaa asiantuntemusta ja innovatiivisia ratkaisuja asiantuntijoiden kanssa. Konferenssit tuovat Jyväskylään asiantuntijoita yhteensä yli 20 eri maasta, kuten Kanadasta, Japanista, Norjasta ja Ugandasta.

Ratkaisuja varhaiskasvatuksen johtajien kohtaamiin haasteisiin

Kansainvälinen ILRF EC -konferenssi toimii alustana yhteistyölle, tutkimukselle ja keskusteluille varhaiskasvatuksen johtamisen erityiskysymyksistä. Konferenssi tarjoaa tutkijoille ympäri maailmaa mahdollisuuden esitellä tuoreimpia teoreettisia ja empiirisiä lähestymistapoja varhaiskasvatuksen johtamiseen liittyvään tutkimukseen.

”Tämänvuotisessa konferenssissa, kannustamme kaikkia osallistumaan aktiivisesti, vaihtamaan ajatuksia ja tekemään yhteistyötä muiden osallistujien kanssa. Konferenssi ei ole vain tiedon jakamisen alusta, vaan myös tila, jossa voimme luoda yhteyksiä, jotka vievät varhaiskasvatuksen tulevaisuutta eteenpäin!” kertoo ILRF EC -konferenssin vastuullinen johtaja Elina Fonsén.

Tänä vuonna yhdeksättä kertaa järjestettävän ILRF EC -konferenssin teemana on ”Leading High Quality Early Education in Complex Contexts”. Puheenvuoroissa käsitellään muun muassa varhaiskasvatuksen johtajien kohtaamia haasteita, kuten pätevän henkilöstön puutetta alalla ja nopeasti muuttuvien poliittisten ja taloudellisten tilanteiden vaikutuksia. Mukana on myös esitelmiä, jotka tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja johtamisen haasteisiin ja uudelleenajattelevat teoriaa ja metodologiaa.

Yhteisöllisempää koulutusjohtamista muuttuvassa maailmassa

ILRF EC -konferenssin päättymisen jälkeen ENIRDELM-konferenssi jatkaa johtamisen rooliin liittyvää keskustelua. Tämä Euroopan koulutusjohtamisen tutkimuksen ja kehittämisen verkostoon kuuluvan konferenssin tavoitteena on edistää koulutusjohtamisen kehittämistä kaikilla koulutustasoilla sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti.  

Konferenssin teemana on tänä vuonna "Transforming Educational Organizations into Learning Communities". Puheenvuoroja tullaan kuulemaan muun muassa ENIRDELM-verkoston tavoitteista, koulutusjohtajien pätevyyteen liittyvistä teemoista sekä erilaisista näkökulmista, miten koulutusorganisaatioita voidaan lähteä kehittämään yhteisöllisemmiksi. Konferenssi tuo yhteen koulutusjohtamisen parissa työskentelevät asiantuntijat keskustelemaan siitä, miten koulutusorganisaatiota ja niiden yhteisöjä kehitetään nopeasti ja jatkuvasti muutoksessa olevassa maailmassa.

”Tänä vuonna olemme halunneet nostaa esiin koulutusjohtamisen tutkimuksen lisäksi kaikkea sitä kehittämistyötä, jota kunnissa ja kaupungeissa tehdään. Olemme esimerkiksi yhdistäneet perinteiseen posterigalleriaan eräänlaiset ’akateemiset messut’, joihin olemme kannustaneet osallistujia esittelemään erilaisia kehittämisprojekteja”, kuvailee Roponen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannele Roponen, hannele.m.roponen@jyu.fi

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kulttuuri on oikeudenmukaisen kestävyysmurroksen perusta - Kestävää kulttuuria koskevien politiikkasuositusten julkistustilaisuus5.9.2024 06:45:00 EEST | Tiedote

Ekologisesti kestävämmän yhteiskunnan ja maailman toteutuminen vaatii ennen kaikkea kulttuurista muutosta. Uudessa vertaisarvioidussa Wisdom Letters -julkaisussa “Kohti kestävää kulttuuria” esitetään päätöksentekijöille ja kansalaisyhteiskunnan käyttöön suosituksia siitä, millä tavoin kulttuuri voi tukea kestävyysmurrosta. Politiikkasuositukset julkistetaan keskiviikkona 11.9.2024 Jyväskylän yliopiston kirjastolla ja etäyhteyksin Yle Areenassa.

Korkeakoulukenttä suunnannäyttäjänä luontohaittojen hallinnassa – Turun yliopiston hiili- ja luontojalanjälki laskettu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa4.9.2024 13:10:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdomin kehittämän hiili- ja luontojalanjäljen laskentamenetelmän käyttö on laajentunut korkeakoulujen kentällä. Turun yliopisto on heti Jyväskylän yliopiston jälkeen arvioinut oman hiili- ja luontojalanjälkensä. Korkeakoulut ovat merkittäviä suunnannäyttäjiä muille yhteiskunnan toimijoille omien ympäristövaikutusten huomioimisessa ja luontopositiivisuuden aikaansaamisessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye