Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunki pyytää palautetta puistojen ja katujen kunnosta tänä kesänä

Jaa

Missä on Helsingissä puhtain katu, missä upeimmat viheralueet tai minkä pyörätien kunnossapidossa olisi petrattavaa? Helsingin kaupunki pyytää asukkaita ja kaupungissa vierailevia vastaamaan kyselyyn kesäaikaisen kunnossa- ja puhtaanapidon onnistumisesta.

Ihmisiä kävelemässä Töölönlahdella.
Töölönlahden uudistettu puisto on osa kesäkokeilua. Alueella on paljon niittyjä, joista on tullut hyvää palautetta. Christoffer Sohlberg

Helsingin kaupunki pyytää vastauksia kyselyyn, jonka avulla kerätään tietoa katujen ja puistojen kesäkunnossapidon onnistumisesta vuonna 2024. Karttapohjainen kysely on avoinna 9.9.–22.9., ja siihen vastaaminen vie noin 5–10 minuuttia.

Kyselyssä voi vastata jalkakäytävien, pyöräteiden, ajoratojen sekä puistojen kunnossapitoon liittyviin kysymyksiin. Lisäksi kaupunkilaiset voivat antaa palautetta muun muassa istutusten ja nurmikoiden hoidosta, roska-astioista sekä puistojen varusteiden kuntoon liittyvistä asioista.

Saatuja vastauksia käytetään kunnossapidon kehittämiseen. Kaupunkilaiset ovat esimerkiksi viime vuosina toivoneet lisää niittyjä kaupunkiin. Helsingin tavoitteena onkin lisätä niittyjä ja vahvistaa olemassa olevaa niittyverkostoa.

”Arvostamme kaupunkilaisten palautetta ja niillä on merkitystä. Olemme saaneet hyvää palautetta siitä, että niittyjen määrää on Helsingissä tavoitteellisesti kasvatettu eli aikaisemmin nurmikkoina hoidettuja alueita on jätetty kasvamaan luonnonmukaisina. Niityt tuovat väriä ja vihreyttä sekä monimuotoisuutta kaupunkiympäristöön. Ne ovat elintärkeitä monille kasvi- ja hyönteislajeille sekä pienemmille linnuille ja nisäkkäille”, kertoo viherkunnossapidon tiimipäällikkö Anna-Mari Tiitinen-Kairi Helsingin kaupungilta.

Kyselyllä kerätään pidemmän aikavälin palautetta. Palaute, joka vaatii välittömiä toimenpiteitä, pyydetään lähettämään kaupungin palautekanavaan: hel.fi/palaute.

Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kesäkunnossapito 2024 -kysely:
Sari Yli-Säntti
laatuvastaava, yleiset alueet
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3102 3764
sari.yli-santti@hel.fi

Viherkunnossapidosta Helsingissä:
Anna-Mari Tiitinen-Kairi
Tiimipäällikkö, viherkunnossapito
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 42148
anna-mari.tiitinen-kairi@hel.fi

Kuvat

Ihmisiä kävelemässä Töölönlahdella.
Töölönlahden uudistettu puisto on osa kesäkokeilua. Alueella on paljon niittyjä, joista on tullut hyvää palautetta.
Christoffer Sohlberg
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye