Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Tavoitteena Satakunnan sote-alan TKI-toiminnan vahvistaminen – Työpajassa syvennytään sote-alan kehittämis- ja tutkimusrahoituksiin Satakunnassa

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja terveysalan TKI-kumppanuusverkosto ja tiekartta 2025–2030 Satakuntaan -hanke järjestää toisen työpajansa 25. syyskuuta 2024 Diakonia-ammattikorkeakoulun Porin kampuksen Martintalossa. Työpaja keskittyy sosiaali- ja terveysalan toimijoiden mahdollisuuksiin hyödyntää erilaisia kehittämis- ja tutkimusrahoituksia alueellisen yhteistyön vahvistamiseksi.

Satakunnan osuus tutkimus- ja kehitystoiminnasta on huomattavasti pienempi kuin väestöosuus antaisi olettaa. Alueen asukkaita on 3,9 % koko maan väestöstä, mutta tutkimus- ja kehitysmenot ovat vain 1,4 % valtakunnallisista menoista, selviää Satakunta-strategiasta. Esimerkiksi Satakunnan yritykset käyttävät tutkimukseen ja kehitykseen paljon vähemmän rahaa kuin muilla alueilla, ja julkisen sektorin sekä korkeakoulujen panostukset ovat erityisen pieniä. Tärkeää olisi keskittyä maakunnan vahvuuksiin ja kehittää uusia innovaatioita, jotka voivat tuoda alueelle kasvua ja kansainvälistä näkyvyyttä.  

Helmikuussa 2024 käynnistyneen Diakonia-ammattikorkeakoulun hankkeen keskeisimpiin tavoitteisiin kuuluu Satakunnan alueen sote-alan TKI-toiminnan perusjärjestelmän rakentaminen ja juurruttaminen. Hankkeen järjestämät työpajat tarjoavat arvokasta tietoa ja tukea tälle prosessille, mikä auttaa luomaan pohjaa pitkäjänteiselle yhteistyölle ja kehitykselle alueella.  

–  Hyvinvointialueuudistuksen myötä on hyvä tarkastella yhdessä, koko Satakunnan laajuisesti, mitkä organisaatiot ovat kiinnostuneita osallistumaan sote-alan kehittämistyöhön ja missä roolissa. Alueellista ja paikallista yhteistyötä lujittamalla pystymme paremmin vastaamaan muutoksessa olevan sote-kentän kehittämistarpeisiin, sanoo hankkeen projektipäällikkö Katja Helander.  

Verkostoitumismahdollisuuksia ja asiantuntijapuheenvuoroja  

Päivän aikana työpajan osallistujat saavat kuulla rahoitusmahdollisuuksista, verkostoitua alan toimijoiden kanssa sekä osallistua keskusteluihin, jotka voivat johtaa konkreettisiin rahoitushakemuksiin ja kehittämishankkeisiin.   

Mukana on puhujia muun muassa Turun yliopistosta, SAMKista sekä Satakunnan hyvinvointialueelta. Lisäksi TAMK herättelee keskustelua kansainvälisistä hankerahoituksista sosiaali- ja terveysalalla. Järjestöjen hankerahoituksista ovat kertomassa Satakunnan Sininauha ry ja Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö.  

Satakunnan alueen sosiaali- ja terveysalan toimijat tervetulleita työpajaan  

Tilaisuus alkaa klo 8.30 aamupalalla ja varsinainen ohjelma käynnistyy klo 9.00. Työpajaosuus, jossa osallistujat pääsevät syventämään tietojaan ja verkostoitumaan, alkaa klo 11.00.  

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak on sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkausalaan keskittynyt kohtaamisen korkeakoulu. Osaamisemme kohdistuu sinne, missä on eriarvoisuutta, köyhyyttä, yksinäisyyttä ja yhteiskunnan ulkopuolisuutta. Teemme sosiaalista innovointia ihmisen puolella. Olemme ihmisyyden asiantuntijoita, joita ajaa halu rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille. Teemme tuloksellisesti jatkuvaa kehitystyötä, jotta maailma olisi kaikille hyvä. Uskomme ihmiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Nuorten mielen hyvinvointi koulutuksessa ja työelämässä on yhteinen asiamme20.11.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Mielihyvin duunissa -hankkeen politiikkasuositus julkaistaan Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumassa keskiviikkona 20.11.2024. Vanhempi tutkija Paula Rossi korostaa, että nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi tarvitaan lisää yhteisö- ja yhteiskunnan tason keinoja. ”Yksilön vastuun korostamisen sijaan tarvitsemme vaikuttavia toimenpiteitä yhteisöjen ja yhteiskunnan tasoilla, jotta nuoret voisivat hyvin koulussa ja työelämässä.”

Diakin kehittämä ZekkiPro palkittiin parhaana innovaationa Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivässä7.11.2024 15:26:00 EET | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämä ZekkiPro-digipalvelu palkittiin Innokylän Leijonan luolassa parhaana innovaationa. Raati arvosti erityisesti ZekkiPron selkeyttä, skaalautuvuutta ja vaikuttavuutta hyvinvointityön tukemisessa. ZekkiPro tarjoaa sote-organisaatioille luotettavan työkalun hyvinvoinnin mittaamiseen ja palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen.

Nuorten hyvinvointipalvelu Zekki saa jälleen kansainvälistä tunnustusta16.9.2024 14:22:40 EEST | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) kehittämä digitaalinen itsearviointipalvelu Zekki on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Euroopan komission Social Innovation+ Initiative on nostanut Zekin yhtenä merkittävistä eurooppalaisista innovaatioista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Zekki-digipalvelu tarjoaa nuorille helpon ja saavutettavan tavan arvioida omaa tilannettaan sekä löytää itselle sopivia tukipalveluita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye