Jyväskylän yliopisto

Terhi Nokkala korkeakoulututkimuksen tutkimusprofessoriksi Koulutuksen tutkimuslaitokseen

Jaa

Jyväskylän yliopiston rehtori on ottanut HT, dosentti Terhi Nokkalan korkeakoulututkimuksen tutkimusprofessoriksi 1.9.2024 alkaen. Professuurin alana on erityisesti korkeakoulutus yhteiskunnallisena ilmiönä ja se sijoittuu Koulutuksen tutkimuslaitokseen.

Tutkimusprofessori Terhi Nokkala, Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos
Terhi Nokkala, kuva JYU/Petteri Kivimäki

Korkeakoulutuksen tutkimus tarkastelee laajasti korkeakoulutusta yhteiskunnallisena instituutiona, organisaatioiden ja ammattien muodostamana kokonaisuutena. Nokkalan tutkimuskiinnostus liittyy erityisesti korkeakoulutuspolitiikkaan ja yliopistoihin organisaatioina, sekä akateemisiin uriin ja tutkimusyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin. Viimeaikaisten kansainvälisten tutkimusprojektiensa kautta hän on perehtynyt myös ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän koulutuksen tematiikkaan. Metodologisesti Nokkalan tutkimus painottuu diskurssianalyysiin ja kansainväliseen vertailevaan tutkimukseen, ja häntä kiinnostaa erityisesti laadullisen vertailevan tutkimuksen metodologinen ja käsitteellinen kehittäminen korkeakoulutuksen tutkimuksessa.

Nokkala on kansainvälisesti tunnettu ja verkostoitunut tutkija. Hän on korkeakoulutuksen tutkijoiden kansainvälisen tieteellisen järjestön (CHER) hallituksen jäsen ja yksi korkeakoulututkimuksen johtavan tiedelehden Higher Educationin koordinoivista päätoimittajista.  Hänellä on myös merkittäviä kansainvälisiä tehtäviä korkeakoulutuksen laadunvarmistukseen ja korkeakoulujen strategiseen kehittämiseen liittyen. Nokkala on mm. toiminut pitkään kansainvälisenä arvioitsijana Euroopan yliopistojärjestön EUA:n Institutional Evaluation Programme (IEP) -ohjelmassa sekä eurooppalaisia korkeakoulutuksen arviointineuvostoja edustavan ENQA:n arviointipoolissa. Parhaillaan Nokkala on myös 4EU+ yliopistoallianssin ulkoisen laadunvarmistuselimen jäsen.

Ennen siirtymistään Jyväskylän yliopistoon vuonna 2010 tutkimusprofessori Terhi Nokkala on työskennellyt mm. Tampereen yliopistossa ja Surreyn yliopistossa Iso-Britanniassa sekä vierailevana tutkijana Twenten yliopistossa Alankomaissa ja Bristolin yliopistossa Iso-Britanniassa.  Syksyn 2012 Nokkala vietti vierailevana tutkijana Austrian Institute of Technology -tutkimuslaitoksessa Wienissä. Nokkala on väitellyt hallintotieteiden tohtoriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2007 aiheenaan korkeakoulutuksen kansainvälistymisen diskurssit ja hänellä on hallintotieteiden, erityisesti korkeakouluhallinnon, dosentuuri samasta yliopistosta. Maisteriksi Nokkala on valmistunut vuonna 2000 Helsingin yliopiston Valtiotieteellisestä tiedekunnasta pääaineenaan poliittinen historia.

Lisätietoja:

Terhi Nokkala
terhi.p.nokkala@jyu.fi
040 805 4270

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Nopeutuvan lämpötilan vaihtelun haasteet – kykenevätkö eliöt sopeutumaan sään ääri-ilmiöihin? (Räsänen)9.9.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston väitöstutkimuksessa saatiin kahta tutkimusmenetelmää yhdistämällä uutta tietoa eliöiden lämmönsietokyvyn evoluutiosta. Tietoa eliöiden keinoista sopeutua sään ääri-ilmiöihin voidaan hyödyntää esimerkiksi luonnonsuojelussa, tulevien pandemioiden ymmärtämisessä sekä ihmiselle tärkeiden ravintokasvien ja -eläinten jalostamisessa.

Huippututkimuksen helmiä: matematiikka ja luonnontieteet maailmaa pelastamassa9.9.2024 07:05:00 EEST | Tiedote

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkimusta esitellään Jyväskylän yliopiston Huippututkimuksen helmet -tilaisuudessa 18.9.2024 klo 13:30-16:00 Ruusupuistossa. Tilaisuudessa kuullaan tämän päivän tutkimuksesta, joka monitieteisesti etsii ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin, joita kohtaamme tänään ja huomenna. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta tutkimuksesta!

Jyväskylän yliopistossa järjestetään kaksi kansainvälistä konferenssia koulutusjohtamisen teemoista6.9.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylässä ratkotaan yhden viikon aikana koulutusjohtamisen haasteita kahden kansainvälisen konferenssin voimin. ILRF EC -konferenssi tekee syväkatsauksen varhaiskasvatuksen johtamisen erityiskysymyksiin, kun taas sitä seuraava ENIRDELM-konferenssi keskittyy laajemmin koulutusjohtamisen ja koulutusorganisaatioiden yhteisöjen kehittämiseen. Konferenssit kokoavat yhteen asiantuntijoita yhteensä yli 20 eri maasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye