Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Hengenpelastusmitali luovutettiin saajalleen Kuopiossa

Jaa

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Markku Tervahauta luovutti tasavallan presidentin Ville Aflechtille myöntämän hengenpelastusmitalin 10.9.2024 Kuopiossa.

Hengenpelastusmitalin saaja Ville Aflecht seisoo parvekkeella, puisto taustalla.
Ville Aflecht vastaanotti hengenpelastusmitalin Kuopiossa 10.9.2024. Kuva: Itä-Suomen aluehallintovirasto / Auli Posti

Hengenpelastusmitalin luovutustilaisuus pidettiin tiistaina 10.9.2024 Kuopiossa Itä-Suomen aluehallintoviraston toimitiloissa. 

Mitalin saaja

  • Ville Aflecht, Varkaus, vedestä pelastaminen

Ville Aflecht oli ollut lapsensa kanssa rannalla. Pieni tyttö oli tullut kertomaan, että toinen lapsi oli vajonnut veden alle laiturin päässä, jossa oli arviolta neljä metriä vettä. Aflecht oli sukeltanut laiturin päästä veteen ja löytänyt pohjaan vajonneen lapsen toisella sukelluksella. Hän toi elottoman lapsen pintaan, ulkopuoliset auttoivat lapsen laiturille ja maallikkoelvytys aloitettiin heti. Lapsi alkoi virota ja kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan jatkohoitoon. 

Kyllä tämä hiljaiseksi vetää ja hienolta tuntuu, totesi Ville Aflecht saamastaan huomionosoituksesta hengenpelastusmitalia vastaanottaessaan. 

Esityksen mitalista teki Pohjois-Savon pelastuslaitos.

Hengenpelastusmitali on tunnustus erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta. Hengenpelastusmitalin myöntää tasavallan presidentti. Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja luovuttaa mitalit Itä-Suomen alueella.

Lisätietoja

pelastustarkastaja Mari Kiminki, p. 0295 016 926, etunimi.sukunimi@avi.fi,
Itä-Suomen aluehallintovirasto 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hengenpelastusmitalin saaja Ville Aflecht seisoo parvekkeella, puisto taustalla.
Ville Aflecht vastaanotti hengenpelastusmitalin Kuopiossa 10.9.2024.
Kuva: Itä-Suomen aluehallintovirasto / Auli Posti
Lataa
Ryhmäkuvassa Markku Tervahauta, Ville Aflecht, Kai Horelli ja Mari Kiminki.
Kuvassa vasemmalta hengenpelastusmitalin luovuttanut Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Markku Tervahauta, mitalin saaja Ville Aflecht sekä pelastusylitarkastaja Kai Horelli ja pelastustarkastaja Mari Kiminki Itä-Suomen aluehallintovirastosta.
Kuva: Itä-Suomen aluehallintovirasto / Auli Posti.
Lataa

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

HÄME24-valmiusharjoitus vahvisti alueellista valmiutta ja yhteistyötä9.9.2024 10:33:03 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämä HÄME24-valmiusharjoitus oli onnistunut ja antoisa kokonaisuus. Harjoitus kokosi yhteen lähes 400 osallistujaa Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnista, hyvinvointialueilta sekä muista alueellisista turvallisuustoimijoista tarjoten organisaatioille arvokkaan mahdollisuuden harjoitella poikkeusolojen yhteistoimintaa. Harjoituksen päävaihe toteutettiin 3.–5.9., ja sen skenaariossa käsiteltiin kiristynyttä kansainvälistä tilannetta, joka johti kriittisen infrastruktuurin häiriintymiseen ja väestönsuojelutilanteen syntymiseen.

Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle vesitalouslupa Sääperinjärven Lösönlahden lintuveden kunnostamiseen5.9.2024 12:01:00 EEST | Tiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle vesitalousluvan Sääperin Lösönlahden lintuveden kunnostukseen Tohmajärven kunnassa. Kunnostushankkeen toimenpiteitä ovat ruoppaukset, avovesialan lisäykset, pesimäsaarekkeiden teko, läjitysalueen perustaminen ja uuden ojan tekeminen. Hankealue sijaitsee Natura 2000-verkostoon kuuluvalla alueella.

Inbjudan till press och media: Överdirektör Marko Pukkinen överräcker en livräddningsmedalj i Jyväskylä 9.9.29244.9.2024 08:00:00 EEST | Kutsu

Överdirektör Marko Pukkinen vid Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland överräcker måndagen den 9 september en av republikens president förlänad livräddningsmedalj till en person som bor i Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands område. Personen i fråga har räddat en person i livsfara och visat särskilt mod och rådighet med äventyrande av den egna säkerheten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye