Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Yhteishaku päättyi – Diakin Porin-kampuksen sosionomikoulutus veti hyvin hakijoita

Jaa

Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 11.9.2024. Diakissa oli tarjolla 425 aloituspaikkaa, joista 65 Porissa järjestettäviin sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin.

Yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 3011 hakijaa, joista 1157 haki ensisijaisesti Diakiin. Porin-kampuksen koulutuksiin oli 351 hakijaa, joista 135 oli ensisijaisia. Porissa toteutettava sosionomi (AMK) -koulutus veti hyvin hakijoita: siihen haki 235 hakijaa, joista 96 oli ensisijaisia.

Diakin suosituimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi verkossa toteutettava sosionomi (AMK) -koulutus. Siihen haki 1008 hakijaa.

– On hienoa nähdä konkreettisesti, että Diakin arvomaailma ja työllistymistä tukevat koulutusohjelmat puhuttelevat hakijoita. Diakiin hakevat haluavat rakentaa parempaa maailmaa. Tuloksesta huomaa, että alamme tuntuvat merkityksellisiltä, sanoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Sanna Wesanko.

Opiskelijavalinnat

Syksyn yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.  

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Diak järjestää AMK-valintakokeen Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakijat valitsivat kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitsit tekeväsi kokeen Diakissa. 

Poikkeuksena tähän on lähihoitajille suunnattu sairaanhoitajakoulutus, jossa on käytössä valintakurssi, josta voi lukea lisää täältä.

Diakin suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Todistusvalinta ei ole käytössä Diakin lähihoitajille suunnatussa sairaanhoitajakoulutuksessa.

Valinnan tulokset

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 14.10.2024. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 21.11.2024. Kerromme verkkosivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise verkossa.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 28.11.2024 klo 15 mennessä. Opiskelupaikan voi saada varasijalta vielä 18.12.2024 saakka.

Lisätiedot

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi tai puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14).

Hakijalle-sivut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak on sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkausalaan keskittynyt kohtaamisen korkeakoulu. Osaamisemme kohdistuu sinne, missä on eriarvoisuutta, köyhyyttä, yksinäisyyttä ja yhteiskunnan ulkopuolisuutta. Teemme sosiaalista innovointia ihmisen puolella. Olemme ihmisyyden asiantuntijoita, joita ajaa halu rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille. Teemme tuloksellisesti jatkuvaa kehitystyötä, jotta maailma olisi kaikille hyvä. Uskomme ihmiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Nuorten hyvinvointipalvelu Zekki saa jälleen kansainvälistä tunnustusta16.9.2024 14:22:40 EEST | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) kehittämä digitaalinen itsearviointipalvelu Zekki on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Euroopan komission Social Innovation+ Initiative on nostanut Zekin yhtenä merkittävistä eurooppalaisista innovaatioista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Zekki-digipalvelu tarjoaa nuorille helpon ja saavutettavan tavan arvioida omaa tilannettaan sekä löytää itselle sopivia tukipalveluita.

Tavoitteena Satakunnan sote-alan TKI-toiminnan vahvistaminen – Työpajassa syvennytään sote-alan kehittämis- ja tutkimusrahoituksiin Satakunnassa9.9.2024 09:40:06 EEST | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja terveysalan TKI-kumppanuusverkosto ja tiekartta 2025–2030 Satakuntaan -hanke järjestää toisen työpajansa 25. syyskuuta 2024 Diakonia-ammattikorkeakoulun Porin kampuksen Martintalossa. Työpaja keskittyy sosiaali- ja terveysalan toimijoiden mahdollisuuksiin hyödyntää erilaisia kehittämis- ja tutkimusrahoituksia alueellisen yhteistyön vahvistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye