Keski-Suomen ELY-keskus

Päällystystyöt ruuhkauttavat valtateitä Jyväskylän kohdalla

Jaa

Vaikka päällystystyöt tehdään valtateillä 9 ja 4 ilta- ja yöaikaan, on ruuhkia syntynyt iltaisin etenkin Jyväskylän Rantaväylän alueella Jämsän suunnasta tulijoille. Työt valmistuvat ensi viikolla maanantain ja tiistain välisenä yönä, mikäli säätila ei aiheuta viivästyksiä.

Rantaväylää ennen päällystystöiden aloittamista. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Rantaväylää ennen päällystystöiden aloittamista. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus tiedotti töiden aloittamisesta 26.8.2024.

Töitä tehdään parhaillaan liikenteen solmukohdissa, joissa on useita peräkkäisiä vilkkaita liittymiä. Niinpä kaikista työnaikaisista järjestelyistä huolimatta liikenteelle aiheutuu hetkellisiä ruuhkia ja viivästyksiä.

– Tänä kesänä on tehty ennätysmäärä päällystystöitä ja ne jatkuvat edelleen, joten urakoitsijat ovat olleet lujilla kapasiteettinsa kanssa. Tämän takia töitä ei voi keskittää pelkästään sydänyölle. Tässä kohteessa työaika on klo 19.00–06.00, projektipäällikkö Petri Teerimäki Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Erityistä varovaisuutta noudatettava

Työmaakohteella on alennettu nopeusrajoitus ja työskentelyalueet on merkitty selkeästi. Tästä huolimatta ylinopeus on ollut valitettavan yleistä, paikoin jopa piittaamatonta kohteella työskenteleviä henkilöitä kohtaan.

– Nyt pitäisi malttaa liikenteessä. Työmaasta aiheutuu hetkellistä haittaa liikenteelle, josta olemme pahoillamme. Kuitenkin uudesta pinnasta on sitten jälleen pitkällinen ilo ja hyöty meille kaikille, kunhan nyt vielä jaksamme odottaa muutaman päivän, Teerimäki muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen maakunnallisiksi vastuulajeiksi valikoitui 28 sammal- ja 5 jäkälälajia18.9.2024 11:52:11 EEST | Tiedote

Keski-Suomen maakunnan uusimmat vastuulajit on julkaistu osana LUMOAVA-hanketta, jonka tavoitteena on edistää luonto- ja ilmastotiedon sisällyttämistä päätöksentekoon. Tällä kertaa vuorossa ovat sammalet ja jäkälät. Valtaosa uusista vastuulajeista on uhanalaisia pienvesien äärellä ja lahopuulla eläviä vanhojen metsien lajeja. Niiden esiintymistä merkittävä osa sijaitsee Keski-Suomessa, minkä vuoksi maakunnalla on keskeinen rooli niiden varjelemisessa.

Keski-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenteen palvelutasomääritys10.9.2024 10:38:32 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskus valmistelee joukkoliikenteen palvelutasomääritystä. Palvelutasomäärityksen tavoitteena on kuvata, millaista joukkoliikenteen palvelutasoa voidaan Keski-Suomen ELY-keskuksen alueella tavoitella ottaen huomioon alueen asukkaiden liikkumistarpeet, valtion ja kuntien tavoitteet, markkinaehtoisen liikenteen tarjonnan ja Keski-Suomen ELY-keskuksen määrärahakehyksen. Työ valmistuu vuoden 2025 alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye