Viini & Ruoka tuo makua ja tunnelmaa syksyyn
Suomen suurin viini- ja ruokatapahtuma Viini & Ruoka kokoaa hyvän juoman ja ruoan ystävät Helsingin Messukeskukseen 24.–27.10. Luvassa on runsas ohjelmakokonaisuus, johon sisältyy muun muassa ravintola-alan huippuammattilaisten SM-finaali.

Viinin ystävien must-tapahtumassa järjestetään useita tastingeja, joissa voi tutustua muun muassa ukrainalaisiin ja eteläafrikkalaisiin viineihin. Presidenttien viinit -tastingissa puolestaan matkataan Valkoiseen taloon ja syvennytään sen viinihistoriaan alkaen Thomas Jeffersonin rakkaudesta punaviineihin aina nykypäivän vallanpitäjien valintoihin saakka.
Takuuvarmasti vauhdikasta menoa on tiedossa pitkästä aikaa järjestettävissä rypäleenpoljennan SM-kisoissa. Lauantaina ja sunnuntaina Näytöskeittiössä kokkaillaan uusimpien keittokirjojen reseptejä yhdessä tunnettujen henkilöiden kanssa. Viini & Ruoka -tapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan 24.9.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat Viini & Ruoka -tapahtumassa
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat merkittävimmät alan kilpailut Suomessa, ja niiden finaalitaistot mitellään Viini & Ruoka -tapahtumassa torstaista perjantaihin 24.–25.10. Viime vuonna kokkikilpailun voiton vei nimiinsä Johan Kurkela ja tarjoilijakilpailun Kirsi Seppänen.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tarkoituksena on lisätä ravintola-alan osaajien alan arvostusta ja alan vetovoimaisuutta sekä laajemmin kehittää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Vuoden Kokki 2024 palkitaan Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.
Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Se järjestetään 24.–27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti Oy ja Helsingin Messukeskus. Lauantaista sunnuntaihin 26.–27.10. Messukeskuksessa on avoinna myös erityisruokavalioiden tapahtuma Lautasella.
Lisätietoja:
Viinilehti, tapahtumatuottaja Tuuli Penttilä, p. 050 466 4682, tuuli.penttila@viinilehti.fi
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
www.viiniruoka.fi | #viiniruoka
Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Taloyhtiöille suunnattu Julkisivuremontti 2025 –kilpailu on käynnistynyt8.4.2025 10:10:11 EEST | Tiedote
Onnistuneita julkisivuremontteja etsitään Julkisivuyhdistys – JSY ry on käynnistänyt kymmenettä kertaa järjestettävän Julkisivuremontti-kilpailun. Kilpailussa haetaan taloyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi ja innostukseksi muille korjaamista vielä harkitseville taloyhtiöille.
Kahveista Parhain -kilpailu tuo kahvin ystävät Messukeskukseen8.4.2025 10:07:33 EEST | Tiedote
Tulevana viikonloppuna järjestettävillä Ruokamessuilla nähdään ensimmäistä kertaa Kahveista Parhain -kilpailu, jossa suomalaiset paahtimot ja kahvibrändit kilpailevat parhaan kahvin tittelistä.
Koko perheen viikonloppu koittaa vihdoin8.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Perheiden, odottajien ja lastenhoitoalan ammattilaisten tapahtuma Lapsimessut järjestetään tulevana viikonloppuna 11.–13.4.2025 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan Ruokamessujen ja Lemmikkimessujen (12.–13.4.2025) kanssa, jossa nähdään ensimmäistä kertaa koirien vaatteiden ja varusteiden muotinäytös, sekä Houkutusten Highway.
MEDIAKUTSU: Ruokamessut 11.–13.4.2.4.2025 10:34:31 EEST | Kutsu
Hyvä toimittaja, Ruokamessut 2025 avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4. Tervetuloa inspiroitumaan, tutustumaan ajankohtaisiin ruoka- ja juomatrendeihin sekä seuraamaan huippuosaajien mittelöitä. KILPAILUJA JA PALKITSEMISIA: Pe 11.4. klo 10.00–14.00: Ruokavisa – Basilika-lava Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa kisataan ruokaketjun vastuullisuuteen liittyvissä tiedoissa ja käytännön ruoanlaittotaidoissa. Pe 11.4. klo 12.00–12.30: Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio –palkinto – Salvia-lava Palkinto nostaa esille tuoreita ideoita ja kannustaa alan toimijoita kehittämään kuluttajien arkea ja juhlaa helpottavia ratkaisuja. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Pe 11.4. klo 12.30–13.00: Vuoden ravintola 2025 –julkistus – Salvia-lava Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustusta jo vuodesta 1985 lähtien. Tunnustuksen ovat saaneet viime vuosina muun muassa porvoolainen Vår (2024), lohjalai
Helsinki Expo and Convention Centre Invests Heavily in Its Services2.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Helsinki Expo and Convention Centre will host seven major international congresses in 2025, drawing 25,000 participants. The success is based on top-notch services and experienced staff, as well as innovative and bold investments in the development of facilities and services.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme