Akava ry

Kutsu: Katsaus korkeakoulujen hallintojen sukupuolijakaumaan, torstaina 26.9.

Jaa

Miten sukupuolten tasa-arvo toteutuu korkeakoulujen hallinnoissa? Verkkolähetys torstaina 26.9. kello 13.30–14.30

Tervetuloa seuraamaan verkkolähetystämme, jossa esittelemme Akava Worksin tuoreen raportin suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen hallintojen sukupuolijakaumasta.

Lähetyksessä raportin keskeiset havainnot esittelee sen Akava Worksille laatinut tutkija Heidi Härkönen. Raportin tuloksia ja aihetta kommentoivat Professoriliiton toiminnanjohtaja Tarja Niemelä, Tieteentekijöiden puheenjohtaja Tero Karjalainen, Sivistan politiikan ja vaikuttamisen asiantuntija Paula Tuovinen ja Akavan johtava asiantuntija Miika Sahamies.

Verkkolähetys on torstaina 26.9. kello 13.30–14.30. Tervetuloa seuraamaan lähetystä. Sen osallistujaksi ei tarvitse ilmoittautua.

Seuraa lähetystä tästä linkistä >

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Tuore Akava Works -tutkimus: miehet yhä enemmistönä korkeakoulujen ylimmässä johdossa26.9.2024 14:39:18 EEST | Tiedote

Suomalaisten korkeakoulujen hallinnossa on edelleen merkittävä tasa-arvo-ongelma, osoittaa tuore tutkimus ”Sukupuolijakauma korkeakoulujen hallinnossa”. Korkeakoulujen ylin johto on miesenemmistöistä, vaikka enemmistö niiden opiskelijoista ja henkilöstöstä on naisia. Miesten osuus nousee mitä korkeammalle korkeakoulujen hallintohierarkiassa mennään. Rehtorin asema on edelleen miesvaltaisin toimi sekä yliopistoissa että ammattikorkeakouluissa. Samalla opetustehtävät ovat kasaantumassa aiempaa enemmän naisille, mikä syventää sukupuolten välistä segregaatiota.

Akava: Korkeakoulutettujen työttömyys ylitti korona-ajan korkeimman tason, budjettiriihessä pitää tehdä päätöksiä kasvun tueksi27.8.2024 11:00:46 EEST | Tiedote

Tuoreen työttömyys- ja lomautuskatsauksen mukaan korkeakoulutettujen työttömyys ylitti heinäkuun 2024 lopussa korona-ajan korkeimman tason. Akava vaatii hallituksen budjettiriihestä päätöksiä, jotka tukevat kasvua ja työllistymistä. Erityisesti vihreä siirtymä on tärkeä mahdollisuus lisätä yritysten kilpailukykyä ja tuottavuutta sekä luoda talouskasvua. Osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia työttömänä pitää parantaa, painottaa Akava.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye