Jyväskylän yliopisto

Senioriopettajapäivät saapuvat Jyväskylään — luvassa asiaa, yhdessäoloa ja funkrockia

Jaa

Valtakunnalliset senioriopettajapäivät tuovat yhteen Opetusalan Seniorijärjestön OSJ ry:n jäsenet eri puolilta Suomea ja luovat mahdollisuuden rentoon yhdessäoloon, kulttuuriin ja virkistäytymiseen.

Valtakunnalliset senioriopettajapäivät järjestetään 28.–29. syyskuuta Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa, Mattilanniemen kampuksella. Senioriopettajapäiviä on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

Ryhmä senioriopettajia istuu suuressa kokoushuoneessa.
Senioriopettajapäivät järjestettiin edellisen kerran Tampereella 2023.

Lisää elämää vuosiin ja toivoa tulevaan

Opetusalan Seniorijärjestö on eläkkeellä olevien opetusalalla toimineiden henkilöiden edunvalvontajärjestö, johon kuuluu 67 paikallisyhdistystä valtakunnallisesti. Yhdistykset järjestävät jäsenilleen erilaista virkistys- ja harrastustoimintaa retkistä ja kuntoilusta aina kulttuuriin ja viininmaisteluun asti. Valtakunnalliset senioriopettajapäivät on suurin järjestön jäsenille suunnattu tapahtuma. 

Tänä vuonna tapahtuman järjestävät OSJ:n lisäksi paikalliset järjestöt Jyvässeudun senioriopettajat ry ja Keski-Suomen ammatilliset senioriopettajat ry. Tapahtuman suunnittelussa on myös mukana Jyväskylän kesäyliopisto ja Jyväskylän yliopiston alumnitoiminta.

Tämän vuoden Senioriopettajapäivien teemana on Terveys – Turvallisuus – Sivistys.

”Järjestömme tämän vuoden slogan on: Toiveikkaasti tulevaan. Huomiseen katsovan ikäihmisen on syytä pitää huolta psyykkisestä ja fyysisestä terveydestään. Terveenä on hienoa elää turvallisessa kotimaassamme, varsinkin, kun saamme nauttia sivistyksen annista”, kertoo Jyvässeudun senioriopettajat ry:n puheenjohtaja Markku Suortamo.

Senioriopettajapäivät avataan OSJ:n järjestöpäivällä, jossa muun muassa tehdään katsaus edunvalvontaan liittyviin asioihin ja käsitellään ajankohtaisia järjestöasioita. Tällä hetkellä pinnalla on erityisesti ikääntyvien ihmisten asema ja arvostus yhteiskunnassamme. Oikeus hyvinvointiin, osallisuuden tunteeseen ja turvalliseen arkeen tulisi säilyä läpi elämän. Näiden ydinasioiden äärellä OSJ ja sen paikallisyhdistykset toimivat.

Ajankohtaisten järjestöasioiden lisäksi järjestöpäivillä pääsevät ääneen muun muassa professori, emeritarehtori Aino Sallinen, maalaislääkäri Tapani Kiminkinen ja VoxAurea-kuoro.

Elämyksiä ja vertaistukea huomisen rientoihin

Tapahtuman iltajuhlassa senioriopettajat kuulevat tervehdyksen Jyväskylän kaupungilta ja nauttivat illallisen Ravintola Piatossa. Iltajuhlissa juhlakansaa tanssittaa The Steeples -yhtye. Yhtye on Jyväskylän lyseon poikien 60-luvulla perustama pop- ja rockorkesteri, joka palasi pidemmän tauon jälkeen keikkailemaan taas 2010-luvulla.

Illan huipennuksen jälkeen juhlat jatkuvat Popparissa, jossa lavalle nousee legendaarinen ILLU-Band. Tämä Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen opiskelijoista koottu yhtye soitti ensimmäisen kerran laitoksen pikkujouluissa vuonna 1980. Nyt yli 40 vuotta myöhemmin ILLU-Band tunnetaan edelleen etenkin heidän tarttuvista hiteistään ja unohtumattomista live-esiintymisistään. Myös Senioriopettajapäiville varattu ILLU-Bandin keikka on saanut suuren suosion.

”ILLU-Bandin suosio yllätti – illan keikalle on ilmoittautunut 110 senioriopettajaa! On hienoa nähdä, että senioriopettajat ovat valmiit uuteen elämykseen”, ihailee Suortamo.

Senioriopettajapäivien toisena päivänä osallistujat voivat toiveidensa mukaan joko lähteä tutustumaan Kuokkalan kirkkoon, kierrellä Aalto-2 ja Keski-Suomen museoita tai osallistua digitaitoja, tekoälyä ja arjen hyvinvointia käsitteleviin luentoihin. 

”Senioriopettajayhdistykset tekevät pienillä resursseilla arvokasta jäsentensä aktivointityötä. On tärkeää päästä tapaamaan muita aktiivisia kollegoita ja saamaan vertaistukea huomisen rientoihin”, kuvailee Suortamo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markku Suortamo, 0509183069 , suortamo@live.com

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö ja sosiaalisen median uhkatilanteet haitaksi nuorten terveydelle25.9.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

LitM Henri Lahden väitöstutkimus osoittaa, että sosiaalisen median ongelmakäyttö on yhteydessä huonompaan itsearvioituun terveyteen, alhaisempaan elämäntyytyväisyyteen ja lisääntyneisiin univaikeuksiin nuorilla. Lisäksi sosiaalisessa mediassa päivittäin tai viikoittain kohdatut uhkatilanteet selittävät yleisempiä alakuloisuus- ja ahdistuneisuusoireita. Vanhempien tuki, terveyden lukutaito ja tunneäly suojaavat nuorta sosiaalisessa mediassa, joka on nuorille tärkeä kasvu- ja toimintaympäristö.

Uusi ilmainen digitaalinen palvelu tehostaa syöpäpotilaiden voinnin ja diagnostiikan etäseurantaa24.9.2024 07:10:00 EEST | Tiedote

Yhteisessä tutkimusprojektissa Jyväskylän yliopisto ja Keski-Suomen hyvinvointialue kehittivät uusia digitaalisia ratkaisuja tehostamaan syöpäpotilaiden voinnin ja diagnostiikan etäseurantaa. Tuloksena syntyi digitaalinen potilaiden hyvinvoinnin ja elämänlaadun seurantatyökalu, joka mahdollistaa syöpäpotilaiden tehokkaan etäseurannan ilman kustannuksia.

Väitös: Organisaatioiden tietoturva perustuu usein yleisohjeisiin – väitöstutkimus auttaa kohdistamaan tietoturvainvestoinnit paremmin23.9.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

FM Riku Nykänen käsittelee väitöskirjassaan tietoturvallisuuden hallintakeinojen valintaa yrityksissä ja organisaatioissa. Tietoturvallisuutta varmistavien toimenpiteiden eli hallintakeinojen tehokas valinta edellyttää kohdeorganisaation turvallisuustavoitteiden ja suojattavien kohteiden tuntemista, jotta tietoturvariskejä voidaan hallita kustannustehokkaasti. Väitöstutkimuksessaan Nykänen on kehittänyt malleja, joilla tietoturvainvestoinnit voidaan kohdistaa yleisiä ohjeita paremmin organisaation tavoitteiden mukaisiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye