Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapin nuorisotyöntekijät kokoontuvat Ranualle vuosittaiseen Kläppi-tapahtumaan

Jaa

Lapin alueella toimivat nuorisotyöntekijät ja heidän esihenkilönsä kokoontuvat 24.-25.9.2024 Lapin alueellisille nuorisotyöpäiville Kläppiin. Tänä vuonna Kläpin järjestäjänä toimii Ranuan kunta, ja tapahtuma järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana Ranualla.

Kläppi on tarkoitettu Lapin alueella toimiville nuorisotyöntekijöille ja esihenkilöille työmuodosta ja organisaatiosta riippumatta. Tapahtumaan on ilmoittautunut noin 140 osallistujaa kaikkialta Lapista.

Nuorisotoimen ylitarkastaja Susanna Lammassaari kertoo, että tapahtumassa erityisen tärkeää on koota vuosittain Lapin alueen nuorisotyön ammattilaiset yhteen ajankohtaisten teemojen äärelle. Koulutuksellisen osion lisäksi keskeistä on mahdollisuus verkostoitua, vaihtaa kokemuksia ja saada vertaistukea ja ylipäänsä tavata muita nuorisotyöntekijöitä muista kunnista ja organisaatioista.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa puhujavieraita ja verkostoitumista

Kläppi on tänä vuonna kaksipäiväinen tapahtuma, ja se koostuu sekä kaikille yhteisistä puheenvuoroista että toimialakohtaisista työpajoista. Lisäksi tapahtumassa on varattu aikaa vapaamuotoiseen yhdessä oloon.

Tiistaina Kläppi tapahtuman avaa Ranuan kunnanjohtaja Tuomas Aikkila. Ministeriöistä puheenvuoron paikan päälle tulee pitämään neuvotteleva virkamies Jaana Walldén. Pääpuhujana tilaisuudessa kuullaan Harri Gustafsbergia aiheesta henkinen suorituskyky, resilienssi ja muutos.

Tiistai aamupäivän yhteisen ohjelman jälkeen osallistujat jakautuvat toimialakohtaisiin työpajoihin, joissa ohjelma jatkuu kullekin toimialalle räätälöitynä. Toimialakohtaiset työpajat järjestetään erikseen ohjaajille, koulunuorisotyölle, etsivälle nuorisotyölle, nuorten työpajoille sekä nuorisotyöstä vastaaville.

Keskiviikkona osallistujat pääsevät jatkamaan työpajatyöskentelyä uusien aiheiden parissa oman toimialansa osallistujien kanssa. Työpajojen aiheina tänä vuonna on muun muassa tekoäly, nikotiinikoukusta eroon pääseminen, nuorisotyön tulevaisuusuustyöskentely, vertaistuki ja käytännön vinkit. Työpajojen kantava teema on luonto hyvinvoinnin edistäjänä ja osa työpajoista järjestetään luonnon helmassa Ranuan eläinpuistolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye