Osuuskauppa PeeÄssä

Original Sokos Hotel Puijonsarven keittiöpäällikkö Toni Karjalainen valittu Ranskan Suomen-suurlähetystön keittiömestariksi

Jaa

Toni Karjalainen tulee vastaamaan Ranskan Suomen-suurlähettilään valtiovieraiden ruokailuista lähetystössä ja lähettilään residenssissä.

Toni työskenteli Original Sokos Hotel Puijonsarven keittiöpäällikkönä vuoden 2023 alusta lähtien.
Toni työskenteli Original Sokos Hotel Puijonsarven keittiöpäällikkönä vuoden 2023 alusta lähtien. Pentti Vänskä

Toni Karjalaisella on edessään huikea elämänmuutos. Hänestä tulee Ranskan Suomen-suurlähetystön ja OECD-edustuston keittiömestari, chef de cuisine.

– Tilaisuus on niin ainutlaatuinen, että varmasti olisi ruvennut jossain vaiheessa harmittamaan, jos en olisi lähtöpäätöstä tehnyt, Toni toteaa.

Tonin siirtyminen maailman ruokapääkaupunkiin on monen tekijän summa. 

– Tilaisuus tuli eteeni Suomen kokkimaajoukkueen kontaktien kautta. En olisi pystynyt lähtemään mukaan maajoukkueen toimintaan, ja vielä kautta aikojen ensimmäisenä s-ryhmäläisenä, jos en olisi ollut töissä PeeÄssässä ja Original Sokos Hotel Puijonsarvessa.

Viisikymppinen Toni on aikoinaan opiskellut kokiksi Kuopion Savoniassa ja keittiömestariksi Perhon liiketalousopistossa Helsingissä. Ennen Puijonsarvea hän työskenteli muun muassa fine dining -hengessä Fazerin ja Siemensin pääkonttorien keittiömestarina sekä myöhemmin yrittäjänä kaupan alalla ja kahdessa ravintolassa.

Tonille on myönnetty vajaan vuoden sisällä sekä Suomen keittiömestareiden ammattikunnan Cordon Bleu -käädyt että Chaîne des Rôtisseurs Finlande ry:n Maître Rôtisseurs -arvonimi käätyineen.

Lähetystössä odottaa ammattikeittiö ja residenssissä hyvin varusteltu kotikeittiö. Pariisin olympialaisten aikaan muun muassa presidentti Aleksander Stubb ruokaili lähetystössä.

– Suomalaisille vieraille tarjotaan ranskalaista ja ranskalaisille vieraille suomalaista ruokaa. Uskoisin, että savolaisuus tulee näkymään minun aikanani lähetystön keittiössä puhtaiden ja aitojen raaka-aineiden ja makujen arvostuksena sekä ruokina, jotka ovat saanet vaikutteita muun muassa mustikka- ja muikkukukosta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pentti Vänskä
Lataa

Linkit

Osuuskauppa PeeÄssä

Olemme yli 125 000 asiakasomistajan omistama palvelualan yritys Pohjois-Savossa. Tehtävänämme on tuottaa kilpailukykyisiä etuja ja palveluja asiakasomistajille. Omalla työllämme kehitämme jäseniemme ja koko Pohjois-Savon hyvinvointia. Olemme kehittyvä ja yksi maakunnan suurimmista yrityksistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye