Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto: Tilapalvelut-liikelaitoksen esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi käyttötalouden osalta 2025–2027

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto antoi kaupunginhallitukselle esityksen Tilapalvelut-liikelaitoksen talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2025–2027 käyttötalouden osalta. Lisäksi se ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Sunan koulun peruskorjaus- ja laajennushankkeelle 6,2 miljoonan euron lisämäärärahan.

Tilapalvelut-liikelaitoksen talousarvion valmistelun pohjana on talousarviokehyksen mukainen tulostavoite ja henkilöstösuunnitelma. Taloussuunnittelussa on varauduttu Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksen mukaisiin sopimuskorotuksiin sekä tilakustannusten kasvuun, joka johtuu toimitilojen määrän ja kustannustason noususta.

Tilapalvelujen tulostavoitteena on nollatulos eli liikelaitoksen menot määräytyvät tulojen mukaan. Tilapalvelujen tulostavoite on kuitenkin 26 milj. euroa, koska tuloksella katetaan tiettyjen yhtiöiden investoinneista rahastoitavien lainojen lyhennysten osuus 21,5 milj. euroa sekä Taloudellisesti kestävä Espoo -tavoite 4,5 milj. euroa.

Esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi käyttötalouden osalta on julkaistu jaoston esityslistan liitteenä.

Sunan koulun peruskorjaus ja laajennus -hankkeen määrärahamuutos

Jaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että valtuusto hyväksyy 8.12.2022 päivätyn Sunan koulun peruskorjaus ja laajennus -hankkeen hankesuunnitelman tavoitekustannuksen nostamisen 22,0 milj. euroon. Lisäksi se ehdottaa, että kaupunginhallitus päättää, että Sunan koulun peruskorjaus ja laajennus -hankkeen rakentaminen voidaan käynnistää ja hankkeen toteuttamisen edellyttämät urakkasopimukset ja muut sopimukset solmia.

Sunan koulu on vuonna 1985 valmistunut 260 oppilaan alakoulu. Se peruskorjataan ja laajennetaan kolmisarjaiseksi noin 480 oppilaan alakouluksi, jossa toimii alustavasti 18 perusopetusryhmän lisäksi 3 erityisopetuksen luokkamuotoista pienryhmää.

Lisämäärärahan tarve on 6,2 miljoonaa euroa, ja se johtuu hankkeen korjausasteen noususta. Peruskorjattavan vanhan koulun ulkorakenteet ovat oletettua huonommassa kunnossa, ja ne sekä katto joudutaan uusimaan. Tontin ominaisuuksien vuoksi laajennusosa joudutaan tekemään kokonaan uutena rakennuksena, joka lisää kustannuksia. Lisäksi opetustilojen sekä liikunnan ja henkilökunnan tilojen määrä on noussut yhteensä noin 220 m2.

Hankesuunnitelman mukainen valmistumisaika on 8/2026, mikä on edelleen mahdollista, jos rakennuslupa-asiat ja muut päätökset etenevät suunnitellusti.

--

Lisäksi jaosto kuuli selostuksen ajankohtaisista tila- ja sisäilma-asioista ja kävi läpi jaoston Työohjelman 2024 päivityksen.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Lähijunaliikenteen varikon sijoittumista Näkinmetsään selvitetään asemakaavoituksella15.10.2024 19:06:29 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti käynnistää lähijunavarikon mahdollistavan asemakaavoituksen Näkinmetsän alueella. Espoon kaupunkirata ja lähijunaliikenteen kehittäminen rantaradan varrella edellyttävät uuden lähijunaliikenteen varikon rakentamista. Kaavoituksessa selvitetään, voidaanko alueelle toteuttaa lähijunaliikenteen maanalainen kalliovarikko.

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote lokakuu 202410.10.2024 13:54:33 EEST | Tiedote

Espoon pitkä väestöennuste vuosille 2024–2060 ja Espoon alueellinen ennuste vuosille 2024–2033 ovat valmistuneet. Espoon väkiluku oli elokuun 2024 lopussa ennakkotietojen mukaan 318 510. Työttömyyden kasvu kiihtyi elokuussa, avoimia työpaikkoja yli 1400 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tutkimustietoa Espoon ulkomaalaisista (MoniSuomi2022). Mun Espoo kartalla – Miltä näyttää tulevaisuuden lapsiystävällinen Espoo lasten ja nuorten silmin? Luotettavat digitaaliset ja fyysiset palvelut maahanmuuttajien kotoutumisen tukena. Osakeasuntojen hinnat postinumeroalueittain Espoossa 2023. Yritysten työpaikkakehitys Espoossa. Suhdannekehitys indeksien valossa Espoossa, Länsimetron ja Kaupunkiradan kehityskäytävillä sekä Kehä III:sen seurantavyöhykkeellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye