Tampereen taidemuseo on mukana Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko TAD Weekin tapahtumissa
Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko eli TAD Week järjestetään 27.9.–4.10.2024. Viikko on täynnä muotoilua, arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja elävää kulttuuria, niin näyttelyiden kuin erilaisten tapahtumienkin muodossa. Tampereen taidemuseo osallistuu TAD Weekiin esittelemällä laajennus- ja peruskorjaussuunnitelmaansa arkkitehtuurinäyttelyn ja luentojen kautta. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.
Näyttely taidemuseon laajennuksesta
Tie kohti tulevaisuutta – Tampereen taidemuseon laajennus ja peruskorjaus -näyttely on esillä Vooninki-salissa Finlaysonin alueella 27.9.–6.10.2024. Näyttely esittelee taidemuseon laajennuksen ja peruskorjauksen havainnekuvia, leikkaus- ja julkisivupiirroksia sekä pienoismalleja asemakaava- ja hankesuunnitteluvaiheen viitesuunnitelmista. Näyttelyn ovat järjestäneet TamSafa ja Tampereen taidemuseo yhdessä AOR Arkkitehdit Oy:n kanssa.
Uusi Tampereen taidemuseo tulee valmistuessaan olemaan Tampereen läntisen keskustan merkittävämpiä julkisia rakennuksia, kaupunkitilaa jäsentävä maamerkki sekä houkutteleva kulttuurikohde.
TAD Weekin näyttelyssä Finlaysonilla esitellään myös kolme muuta ajankohtaista arkkitehtuuri- ja designhanketta: Serlachius Taidesauna, Uuden Arkkitehtuuri- ja Designmuseon suunnittelukilpailun ehdotuksia sekä Alusta-paviljonki.
Seminaareja taidemuseohankkeesta
Taidemuseon laajennushanketta käsitellään myös kahdessa seminaarissa TAD-viikolla. Maanantaina 30.9. Tampereen taidemuseon johtaja Selma Green kertoo hankkeesta Arkkitehtuuri ja design – katse tulevaisuuteen -seminaarissa Werstaan auditoriossa klo 16 alkaen. Arkkitehti Lassi Siitonen AOR Arkkitehdeista puhuu taidemuseohankkeesta perjantaina 4.10. klo 12.45 TAD-viikon päätapahtumassa, englanninkielisessä ACT-seminaarissa Finnkino Plevnassa. Seminaari alkaa klo 12.30. Seminaareihin on vapaa pääsy, mutta ACT-seminaariin on ennakkoilmoittautuminen.
Tampereen taidemuseon laajennus etenee kaupungin päätöksenteossa
Tampereen taidemuseon perusparannus- ja laajennusosat käsittävä suunnitelma perustuu kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun vuonna 2017 voittaneeseen ehdotukseen ”Siilo”, josta vastasi AOR Arkkitehdit Oy. Kilpailussa haettiin ratkaisuja taidemuseon laajentamiselle, Pyynikintorin ympäristön kehittämiselle ja täydennysrakentamisen mahdollisuuksille. Tampereen taidemuseon ja Amurin työläismuseokorttelin alue on myöhemmin erotettu omaksi asemakaavakseen. Alueen ja taidemuseon suunnittelua on jatkettu AOR Arkkitehdit Oy:n kanssa. Kaupunginhallitus hyväksyi Tampereen taidemuseon laajennus- ja perusparannuksen hankesuunnitelman jatkosuunnitteluun syyskuussa 2024. Rakennustyöt on suunniteltu alkamaan kesällä 2026, ja taidemuseon käyttöönotto olisi syksyllä 2029.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Selma GreenmuseonjohtajaTampereen taidemuseo ja Muumimuseo
Puh:+358 (0)40 689 3800selma.green@tampere.fiJohanna Kangasamanuenssi, Tampereen taidemuseo
Puh:+358 (0)40 801 6873johanna.t.kangas@tampere.fiKuvat
Linkit
Tampereen taidemuseo
Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia tekijöitä. Esille nostetaan niin paikallisia taiteilijoita kuin kansainvälisiäkin tekijöitä. Vuoden kohokohta on Vuoden nuoren taiteilijan julkistus ja palkintonäyttely. Pirkanmaan vastuumuseona taidemuseo tutkii paikallista taidehistoriaa ja tukee alueen toimijoita. Tampereen taidemuseo hallinnoi ja hoitaa Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, joka käsittää yli 15 000 teosta.
Tampereen taidemuseo
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
puh. 041 730 3104
tampereentaidemuseo.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo
Tampereen taidemuseo järjestää seuraavan Taidevaltakunta-biennaalin 2026 Tampereella ja Pirkanmaalla17.12.2024 13:14:57 EET | Tiedote
Viimekesäinen Taidevaltakunta ’24 -biennaali Hämeenlinnassa saa jatkoa Tampereella kesällä 2026. Tulevan Taidevaltakunta ’26 -biennaalin teemana on Yhdessä, ja sen taiteilijahaku käynnistyy helmikuussa 2025. Tampereen taidemuseo järjestää biennaalin väistötiloissa yhteistyössä Hämeenlinnan taidemuseon, Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan sekä usean pirkanmaalaisen kuvataidelaitoksen kanssa.
Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo julkistavat vuoden 2025 näyttelynsä – surrealismin ja muumien juhlaa6.11.2024 10:00:00 EET | Tiedote
Tampereen taidemuseo juhlistaa kansainvälisen surrealistisen taiteen satavuotista historiaa Surrealismi – Jaettu uni -näyttelyllä. Vaikuttavaa mediataidetta nähdään maailmankuulun Marco Brambillan Heaven´s Gate -teoksen ja Hanna Haaslahden vuorovaikutteisen Esivanhemmat-näyttelyn myötä. Vuoden nuori taiteilija 2025 julkistetaan tammikuussa. Muumimuseo osallistuu Muumi 80 -juhlavuoteen museon ainutlaatuisesta Muumi-Talosta kertovalla näyttelyllä.
Kutsu Tampereen museoiden johtajien tarjoamalle aamiaiselle kuulemaan 2025 näyttelyistä31.10.2024 07:30:00 EET | Kutsu
Tervetuloa museonjohtajien tarjoamalle aamiaiselle Sara Hildénin taidemuseoon keskiviikkona 6.11.2024 klo 8.30–10. Aterioinnin lomassa kuullaan, mitä Tampereen museoissa nähdään vuonna 2025. Samalla kuullaan muista museoiden ajankohtaisista asioista.
Tampereen taidemuseon pitkäaikainen johtaja Anneli Ilmonen on menehtynyt25.10.2024 17:15:06 EEST | Tiedote
Tampereen taidemuseon aiempi johtaja Anneli Ilmonen (s. 1940) on menehtynyt Tampereella 24.10.2024. Anneli Ilmonen toimi Tampereen taidemuseon johtajana vuosina 1968–2004. Häntä ennen museonjohtajina toimivat kuvataiteilijat Gabriel Engberg sekä Reino Viirilä.
Tampereen taidemuseo täynnä Vuoden nuoria taiteilijoita – Suvi Sysi sekä Silmänruokaa-kokoelmanäyttely25.10.2024 13:10:59 EEST | Tiedote
Tampereen taidemuseon lauantaina 26.10. avautuvassa syksyn päänäyttelyssä Vuoden 2024 nuoren taiteilijan Suvi Sysin taide ottaa haltuunsa kahden kerroksen lisäksi koko museorakennuksen, sillä ikkunoissa nähdään Sysin sinisävyinen valoteos Enshrine (2024). Alimman kerroksen Silmänruokaa-näyttely esittelee poimintoja taidemuseon Vuoden nuorten taiteilijoiden kokoelmasta 1980-luvulta 2020-luvulle. Tapahtuman 40-vuotista taivalta juhlistava näyttely käsittää maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, media- ja tilataidetta sekä valokuvia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme