Mitä tapahtuu kongressikisan kulisseissa
Viime vuonna Suomessa järjestettiin 529 kansainvälistä järjestökongressia, jotka toivat maahan yhteensä 79 155 kongressivierasta. Kansainvälisten kongressien isännöintioikeuksien saaminen on kilpailtu prosessi, joka saattaa kestää jopa viisi vuotta. Monivaiheisiin hakuprosesseihin kuuluu tutustumiskäyntejä, verkostoitumista ja tiukkaa kilpailua muiden kohteiden kanssa.
Hakuprosessissa kansainväliset järjestöt alkavat etsiä sopivaa isäntäkaupunkia jo vuosia ennen suunniteltua tapahtumaa. Kilpailussa on yleensä useita hakukierroksia, ja kandidaattikaupunkeja karsitaan vähitellen lyhyeen listaan, josta lopulta äänestetään voittaja. Hakuprosessiin kuuluvat oleellisesti myös tutustumiskäynnit, joissa vertailun alla ovat muun muassa kokoustilat, kaupunkien saavutettavuus ja paikallinen osaaminen.
– Mitä suuremmasta kongressista on kyse, sitä aiemmin kokouspaikka ja majoituskiintiöt tulee varmistaa. Budjetti ja kongressin teema saattavat olla jo selviä hakuvaiheessa, mutta kaikki muu konkretisoituu vasta, kun päätös isäntäkaupungista on tehty. Kun kaupunki valitaan isännöimään kongressia, alkaa todellinen työ: ohjelman suunnittelu, kaupallisten näyttelyiden järjestäminen, vapaa-ajan ohjelman koordinointi, markkinointi, logistiikka ja käytännön järjestelyt, Finland Convention Bureaun johtaja Ines Antti-Poika kertoo.
Suomi voittaa kongresseja myös kovassa kilpailussa
Vuoden 2023 kansainvälisessä vertailussa Suomi on maailman 16. suosituin kongressimaa. Norja sijoittuu tilastossa sijalle 17, Ruotsi sijalle 19 ja Tanska sijalle 28.* Vuonna 2023 Suomeen saatiin useita merkittäviä kongresseja, kuten Turussa järjestetty European Conference on Developmental Psychology (ECDP 2023), joka toi Turkuun 650 psykologian alan tutkijaa. Espoon Aalto-yliopistolla järjestetty IEEE 2023 International Symposium on Industrial Electronics (ISIE 2023) puolestaan kokosi yhteen 400 teollisuuselektroniikan asiantuntijaa.
– Suomi tunnetaan luotettavana ja toimivana maana, jossa järjestelyt ovat huippuluokkaa. Meillä on monipuolinen ja ammattitaitoinen palvelutarjonta sekä vakaa infrastruktuuri. Suomessa tehdään monilla tieteen aloilla huippututkimusta; sen vieminen maailmalle onnistuu parhaiten silloin, kun kongressi järjestetään Suomessa, Antti-Poika jatkaa.
Suomessa on vahvistettu kongresseja jo vuodelle 2028 asti. Vuoden 2025 kalenterissa on jo tiedossa lähes 50 kansainvälistä kongressia useassa eri kaupungissa. Esimerkiksi ensi vuonna Helsingissä järjestetään yli 6 000 henkilön hoitotyön maailmankongressi ICN (Congress of the International Council of Nurses). Edellisen kerran sairaanhoitajat ympäri maailman kokoontuivat Suomessa tasan sata vuotta sitten, vuonna 1925.
– Meillä on vahva kalenteri tuleville vuosille, ja odotamme kasvua niin kongressien kuin niihin osallistuvien kongressivieraiden määrässä. Kongressien isännöinti ei ole vain tapa nostaa Suomen profiilia kansainvälisesti, vaan se tuo myös merkittäviä taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia. Suomi jatkaa työtään kansainvälisten kongressien parissa – jokainen haku on meille mahdollisuus rakentaa Suomen mainetta ja näyttää suomalaista osaamista, Antti-Poika summaa.
*Lähde: UIA Union of International Associations, 2024.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ines Antti-PoikaHead of Business EventsBusiness Finland / Visit Finland / Finland Convention Bureau
Puh:+358 50 386 3472ines.antti-poika@businessfinland.fiHeli HemgårdCommunications ManagerBusiness Finland / Visit Finland, Invest in Finland, Work in Finland
Puh:+358 40 901 5219heli.hemgard@businessfinland.fiKuvat
Linkit
Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi / www.visitfinland.com
Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Business Finland
Nokia kehittää teollisen metaversumin sovelluksia Business Finlandin veturirahoituksella24.10.2024 09:00:00 EEST | Tiedote
Business Finland on myöntänyt rahoituksen uudelle Nokian LEAD-veturihankkeelle, jonka tavoitteena on edistää tulevaisuuden internetin ja metaversumin käytettävyyttä, turvallisuutta ja energiatehokkuutta. Nokia on sitoutunut veturihankkeellaan kasvattamaan merkittävästi omia ja kumppaniensa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) investointeja Suomessa.
Defense and Digital Resilience -ohjelma vahvistaa Suomen puolustusteollisuuden nopeaa kasvua23.10.2024 12:29:20 EEST | Tiedote
Business Finlandin Digital Resilience -ohjelma laajenee kattamaan Suomen koko puolustusteollisuuden digitaalisten turvallisuusratkaisujen lisäksi. Tavoitteena on tuottaa globaaleja edelläkävijäratkaisuja yhteiskuntien kokonaisvaltaisen turvallisuuden ja resilienssin varmistamiseksi.
”Suomessa ei olla vielä hyödynnetty YK:ta tärkeänä kauppakumppanina”23.10.2024 08:08:00 EEST | Tiedote
Suomalaisyritykset myyvät YK:lle tuotteita vielä varsin vähän verrattuna muihin Pohjoismaihin. Vuonna 2023 Suomi myi palveluita Yhdistyneille kansakunnille 5,4 miljoonalla dollarilla ja tuotteita 3,8 miljoonalla dollarilla. Kolme suurinta kategoriaa maamme myynnissä olivat lääketieteelliset laitteet ja tarvikkeet, hallinto- ja johtamispalvelut sekä maatalous-, kalastus- ja metsätalouspalvelut.
Visit Finlandin muutosneuvottelut päättyivät11.10.2024 14:11:55 EEST | Tiedote
Business Finland on saanut päätökseen Suomeen suuntautuvaa kansainvälistä matkailua edistävää Visit Finlandia koskeneet muutosneuvottelut, joiden seurauksena päätetään 11 työsuhdetta. Syynä neuvotteluihin oli valtion budjetin leikkaukset, joiden vuoksi Visit Finlandin rahoitus käytännössä puolittuu vuonna 2025. Suomen kansainvälisen matkailun edistäminen on Visit Finlandin lakisääteinen tehtävä.
Business Finlandin rooli kasvun vauhdittajana laajenemassa suurten puhtaiden teollisten investointien tukiohjelmien myötä18.9.2024 08:00:02 EEST | Tiedote
Petteri Orpon hallituksen ilmastopolitiikan yhtenä painopisteenä on päästöjä vähentävien ja hiiltä talteen ottavien ratkaisujen kiihtyvä kehitys teollisuudessa ja energiantuotannossa. Työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö valmistelevat lainsäädäntöä, jolla otettaisiin käyttöön investointiavustus ja verohyvitys suurille puhtaille teollisille investoinneille. Business Finland vastaisi tukiohjelmien hallinnoinnista eli esimerkiksi tuen myöntämisestä ja sen käytön seurannasta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme