Liikuntalautakunnan päätökset 26.9.2024

Jaa

Espoon liikuntalautakunta hyväksyi kokouksessaan osavuosikatsauksen sekä Liikunnan ja urheilun tulosyksikön vuoden 2025 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2026–2027 taloussuunnitelman.

Vuoden 2025 talousarvioehdotuksen mukaan urheilupuistoissa kehitetään entisestään kaikille kuntalaisille avoimia liikuntapaikkoja, joita voi käyttää ilman varausta. Vielä vuoden 2024 aikana Liikunnan ja urheilun tulosyksikkö tekee ulkokuntosalit Juvanpuiston ja Latokasken pallokenttien yhteyteen sekä kuntoportaat Laaksolahteen ja Kalajärvelle. Matinkylän urheilupuistoon on valmistunut lähiliikunta-alue.

Leppävaaran urheilupuistossa on aloitettu tekojään ja tekonurmen, tenniskenttien, rantalentopallokentän sekä lähiliikunta-alueen rakentaminen. Hankkeet valmistuvat kesällä 2025.

Espoonlahden uimahallin uudisrakentamisen aikataulu ei ole selvillä. Hallissa kunnossapitotyöt lisääntyvät ja uusia ongelmia ilmenee, mikä aiheuttaa pitkiä huoltokatkoja.

Tapiolan urheilupuiston katu- ja puistosuunnittelu jatkuu ja uusien kenttien rakentaminen alkaa 2025. Stadionin rakentamisen aikataulu ei ole vielä selvillä. Tapiolan uimahallin peruskorjaus alkanee loppuvuonna 2024 ja sen odotetaan valmistuvan 2027.

Saariston reittiliikennettä kehitetään edelleen. Pyrkimyksenä on löytää uusia saarikohteita ja parantaa kuntalaisten mahdollisuutta vierailla saaristossa, minkä lisäksi saariston telttailu- ja grillauspaikkoja kehitetään.

Tavoitteena on lisätä erityisesti yli 75-vuotiaille suunnattuja liikuntaryhmiä. Myös perheille suunnattuja Töpinöitä sekä lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrasteryhmiä lisätään alueellisen tarpeen mukaan. Liikuntaryhmiä järjestetään tiiviissä yhteistyössä seurojen sekä muiden kumppanien kanssa.

Espoo on saanut positiivista tunnettuutta suurten urheilutapahtumien järjestämispaikkana. Vuonna 2025 Espoossa järjestetään esimerkiksi Kalevan kisat, SM-viikko ja maalipallon seurajoukkueiden MM-kisat.

Katso kaikki kokouksen päätökset.

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupungin Liikunnan ja urheilun yksikkö vastaa noin viidensadan liikunta- ja ulkoilupaikan käytöstä ja kunnosta. Seitsemän urheilupuistoa, kuusi urheiluhallia, noin 100 urheilukenttää, noin 200 kilometriä hiihtolatuja, kiintorasteja, avantoja ja uimarantoja. Lisäksi satoja ohjattuja liikuntaryhmiä viikottain. Liikunnan yksikkö vastaa myös venesatamista aj saaristoliikenteestä.

Koko Espoo liikkumaan! Omatoimisesti, ohjatusti, luontoon ja liikuntapaikoille!

www.espooliikkuu.fi 
#EspooLiikkuu @espooliikkuu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 25.9.202425.9.2024 20:51:34 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta teki vuoden 2025 talousarviota ja vuosien 2026–2027 taloussuunnitelmaa koskevan esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten. Toimialalle varataan mahdollisuus tehdä teknisiä tarkennuksia. Kasvun ja oppimisen lautakunta antoi myös lausuntoja valtuustoesityksiin. Lautakunta hyväksyi myös suomenkielisen perusopetuksen valmistavan opetuksen opetussuunnitelman muutokset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye