Kokkolan kaupunki

Venetsialaisten iltaohjelma Tapahtumapuistossa saa jatkoa

Jaa

Kokkolan kaupunginhallitus saa 30.9. käsiteltäväkseen Venetsialaisten iltatapahtuman järjestämistä koskevan yhteistyösopimuksen. Vuosina 2022–2024 kaupunkifestivaalien iltatapahtuman perjantaina ja lauantaina on yhteistyösopimuksen mukaisesti järjestänyt Osuuskauppa KPO. Iltatapahtumien paikkana on Tapahtumapuisto.

Osuuskauppa KPO on esittänyt kaupungille yhteistyösopimusta tapahtuman järjestämisestä vuosille 2025 –2027, sekä mahdollista optiota vuosille 2028–29. Kaupunginhallitus käsittelee esitystä maanantain 30.9. kokouksessaan.

Perinteikkäästä Venetsialaisviikonvaihteesta on kasvanut kesäkauden päättävä kaupunkifestivaali, joka on profiloitunut erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten tapahtumaksi. Tapahtuma on saanut huomiota ympäri Suomea, ja erityisesti vuoden 2024 festivaali keräsi tapahtumavieraita eri puolilta maata. Houkutteleva kaupunkifestivaali tukee kaupungin markkinointia ja edistää Kokkolan vetovoimaa.

Markkinointiyhteistyösopimus koskee Tapahtumapuiston kaupunkifestivaalia, ja sen kustannus kaupungille on esityksen mukaan vuosittain 49 000 euroa. Kaupungin maksuosuus on aiempaa pienempi.

Sopimus mahdollistaa osaltaan tapahtuman järjestämisen myös alle 18-vuotiaille nuorille. Tapahtumaan myydään lippuja sekä nuorille että aikuisille. Vain osa Tapahtumapuiston alueesta on K18-aluetta anniskelupisteineen, muut ruoka- ja kahvipisteet palvelevat kaikenikäisiä.

KPO on sitoutunut tapahtuman vastuulliseen järjestämiseen ja kehittämiseen sekä venetsialaisperinteen vaalimiseen. Vuoden 2024 tapahtuman järjestelyissä KPO teki yhteistyötä muun muassa kaupungin nuorisopalvelujen, hyvinvointialueen ja poliisin kanssa. Aiemmista tapahtumista saatu palaute on toiminut pohjana Venetsialaisten kehittämiselle edelleen.

Perinteisen Venetsialaislauantain päivätapahtuman järjestelyistä Kauppatorilla vastaa edelleen kaupungin kulttuuripalvelut.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Sysselsättningstjänster blir en del av kommunernas basservice från ingången av 202527.9.2024 11:23:47 EEST | Pressmeddelande

Ansvaret för att ordna offentliga arbetskraftstjänster överförs från staten till kommunerna vid ingången av 2025. I och med reformen blir arbetskraftstjänsterna för både person- och företagskunder en del av kommunernas lagstadgade basservice. Statens arbets- och näringsbyråer, dvs. AN-byråerna, läggs ner. I samband med detta överförs drygt 4 000 anställda inom arbetskraftstjänsterna från staten till kommuner eller samkommuner genom överlåtelse av rörelse.

Työvoimapalveluista tulee kuntien peruspalvelua vuoden 2025 alussa27.9.2024 11:23:47 EEST | Tiedote

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille vuoden 2025 alussa. Uudistuksen myötä sekä henkilö- että yritysasiakkaiden työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan lakisääteisiä tehtäviä. Valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Samalla reilut 4000 työvoimapalveluiden ammattilaista siirtyy liikkeenluovutuksella valtiolta kuntiin tai kuntayhtymiin.

Stadens företagarenkät är öppen till 13.10.202410.9.2024 14:03:53 EEST | Pressmeddelande

Företagarvänligheten är ett av de centrala målen i Karlebys stadsstrategi. Staden och KOSEK förverkligar årligen en företagarenkät som visar hur nöjda företagarna är med stadens tjänster som främjar näringslivet. Med enkäten vill man ta reda på vad som kunde göra Karleby till en ännu bättre plats för företagare och vilka som är centrala utvecklingsobjekt ur företagandets synvinkel. Svararna kan också ge öppen respons.

Kaupungin yrittäjäkysely on auki 13.10. saakka10.9.2024 14:03:53 EEST | Tiedote

Yrittäjäystävällisyys on yksi Kokkolan kaupunkistrategian keskeisistä tavoitteista. Kaupunki ja KOSEK toteuttavat vuosittain yrittäjäkyselyn, jonka avulla selvitetään yrittäjien tyytyväisyyttä kaupungin elinkeinoelämää edistäviin palveluihin. Kyselyllä halutaan selvittää, mikä tekisi Kokkolasta yrittäjille vieläkin paremman paikan, sekä mitkä ovat yrittämisen näkökulmasta keskeisiä kehittämiskohteita. Vastaajat voivat myös antaa avointa palautetta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye