Finnish Livestock Farming Already Delivers on Sustainability
Finnish farmers are committed to sustainability. Their commitment is supported by national legislation, animal welfare and environmental programmes, and voluntary schemes by milk and meat buyers. Promoting sustainability requires constant work; production also needs to be economically and socially sustainable. One Welfare is a concept that includes all these aspects.
How can the future CAP contribute to sustainable livestock farming? The Central Union of Agricultural Producers and Forest owners, MTK, organised a seminar in the European Parliament together with MEP Elsi Katainen.
"In the mission letters to the new commissioners, there is a change from the original Green Deal to a more holistic approach on sustainability", started MEP Katainen the seminar.
"The new CAP should enable food production in all areas of the EU and guarantee food security", reminded the minister of Agriculture and Forestry Sari Essayah. "Sustainability has three pillars economic, ecologic, and social and all of them are equally important."
Director General (European Commission, DG Agri) Wolfgang Burtscher brought up new CAP discussions where livestock is not just negative anymore. There is much more to it, he said. Also, it needs to be considered which externalities need legislation. "How far can we go with mandatory legislation and what can we reach with voluntary incentives? Both have their place and use."
It is essential to support livestock farming towards greater sustainability while recognising and accelerating efforts already made. The Strategic Dialogue calls for financial support for sustainable practices, investments and technologies, also from outside the CAP. Advice and education are needed to implement these. A sustainable food system and balanced healthy and sustainable diet includes both plant and animal-based food. “It is crucial in promoting sustainable animal production to create a level playing field, as well as to demand stronger enforcement of existing EU legislation and coherence between trade policy and sustainability requirements”, said director Johan Åberg, MTK.
Sustainable Livestock Farming 24.9.2024 European parliament: https://www.youtube.com/watch?v=EF_2nvX2xn0
More information:
Possibilities for Sustainable Farming:
https://www.mtk.fi/web/en/-/sustainable-livestock
Marjukka Mattio, Senior Advisor – dairy , +358 50 533 8924, marjukka.mattio@mtk.fi
Juho Kyntäjä, Senior Advisor - meat, +358 40 517 6972, juho.kyntaja@mtk.fi
Kuvat
Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maaseutunuorten joulutulet syttyvät 21.12. – Kun kaikki on koettu ja kuultu, kokeile hiljaisuutta18.12.2024 12:38:01 EET | Tiedote
Joulu tuo mukanaan valon ja yhteisöllisyyden – juuri tätä MTK:n maaseutunuorten perinteiset joulutulet juhlistavat lauantaina 21.12.2024. Nämä tunnelmalliset tulet toivottavat turvallista matkaa, kutsuvat nauttimaan maaseudun rauhasta ja välittävät kiitoksen kaikille, jotka arvostavat kotimaisia valintoja.
Suosi suomalaista – valitse kotimainen joulukuusi13.12.2024 08:50:39 EET | Tiedote
Joulukuusisesonki käynnistyy perinteisesti joulukuun alkupuolella ja kiihtyy kohti joulua. Kerää talteen asiantuntijoiden vinkit joulupuun hankintaan.
Joulupöydän salaisuus: Makuja, tarinoita ja vastuullisia valintoja maaseudulta12.12.2024 13:24:58 EET | Tiedote
Kotimainen joulu on herkullinen ja vastuullinen juhla. Suomalainen ruokaketju alkaa maaseudulta, missä viljelijät tekevät tinkimätöntä työtä tuottaakseen laadukasta ja turvallista ruokaa. Joulupöytä voi koostua perinteisistä tai moderneista herkuista – tärkeintä on valita maistuvimmat. Hyvää Suomesta -merkki ja Sirkkalehti-merkki auttavat tekemään vastuullisia valintoja. Kotimainen kinkku, kalkkuna, kasvikset ja marjat ovat joulun tähtiä, jotka tekevät juhla-ateriasta sekä herkullisen että kestävän.
Metsänhoitoyhdistysten valtuustoihin uusia kasvoja – Naiset ääniharavina10.12.2024 13:12:32 EET | Tiedote
Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit on käyty, ja uudet valtuutetut on valittu kaudelle 2025–2028. Metsänomistajien edunvalvontaan ja palveluiden kehittämiseen saatiin merkittävä joukko uusia valtuutettuja. Erityisen huomionarvoista on, että valtakunnan ääniharavat olivat kaikki naisia. Mhy Etelä-Savosta Kaisa Ralli sai 330 ääntä ja Taina Pietarinen 230 ääntä. Uudet valtuustot aloittavat kautensa 1.1.2025.
Kestävyys tuotantoketjussa vaatii reiluutta – Alkutuottajille kuuluu oikeudenmukainen osuus lisäarvosta4.12.2024 10:59:37 EET | Tiedote
Kestävyys ja vastuullisuus alkavat ruokaketjun alkupäästä, mutta niiden kustannuksia ei voi vyöryttää yksin viljelijöiden kannettavaksi. Metsäkatovapaus on jatkossa edellytys markkinoille pääsylle, mutta ostajat pyrkivät siirtämään kestävyystietojen keräämisen ja jakelun kulut alkutuottajille – vastoin yritysvastuudirektiivin periaatteita. "Kestävyys ja vastuullisuus ovat ruokaketjun menestyksen perusta, mutta ne eivät saa muuttua viljelijöille pelkiksi lisäkustannuksiksi. Alkutuottajien on saatava osansa kestävien tuotantotapojen tuottamasta lisäarvosta, joka hyödyttää koko ketjua", painottaa MTK:n johtaja Juha Ruippo MTK-Satakunnan syyskokouksessa Mies-Laulun talolla Porissa 4.12.2024.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme