Ajanvaraus maksuttomiin influenssarokotuksiin alkanut 65 vuotta täyttäneille ja muille riskiryhmiin kuuluville
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) on alkanut ajanvaraus 65 vuotta täyttäneiden ja muiden riskiryhmään kuuluvien influenssarokotuksiin. Samalla käynnillä tarjotaan lisäksi koronarokotetta 65 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluville.

Keusoten rokotuspisteillä on hyvin rokotusaikoja vapaana, ja ajanvarauspuhelimeen pystytään vastaamaan arkisin samana tai seuraavana päivänä.
Uudenlainen influenssarokote hauraimmille
VaxigripTetra-rokote on jo saapunut rokotuspisteille.
85 vuotta täyttäneille ja 50 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille suositeltu Fluad Tetra -rokote saapuu rokotuspisteille viimeistään lokakuun puoliväliin mennessä. Tehosteainetta sisältävää Fluad Tetra -rokotetta tarjotaan niille, joilla immuniteetti on heikentynyt. Rokote todennäköisesti antaa heille paremman ja pitkäkestoisemman suojan kuin VaxigripTetra-rokote, jossa tehosteainetta ei ole.
2–6-vuotiaiden lasten nenäsumuterokote Fluenz saapuu lokakuun lopulla. Tätä ennen on saatavilla pistettävää VaxigripTetraa.
Olenko oikeutettu maksuttomaan rokotukseen?
Influenssarokotus on seuraaville ryhmille maksuton:
- 65 vuotta täyttäneet
- Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat: THL influenssan riskiryhmät
- Raskaana olevat
- Sote- ja lääkehuollon työntekijät, jotka osallistuvat asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon, huomioi että usein influenssarokote on mahdollista saada työterveyshuollon tarjoamana.
- Varusmiespalveluksensa tai vapaaehtoisen asepalveluksensa aloittavat henkilöt
- 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset
Raskaana oleva ja alle 7-vuotias lapsi voi saada influenssarokotteen neuvolakäynnin yhteydessä loka-joulukuussa.
Raskaana oleva kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, ja aika koronarokotteelle tulee varata rokotuspisteelle. Raskaana olevalle voi antaa koronarokotteen missä tahansa raskauden vaiheessa.
Opiskeluterveydenhoitaja tarjoaa influenssarokotteita lääketieteellisille riskiryhmille sekä sote-opiskelijoille, jotka työn/työharjoittelun vuoksi ovat oikeutettuja rokotteeseen.
Ikääntyneiden asumispalvelut ja Keusoten kotihoito rokottavat asiakkaansa palveluissaan.
Tarkemmat tiedot influenssa- ja koronarokotuksista:
Ajanvaraus rokotukseen:
- OmaKeusoten digiasiointi
- p. 019 226 0651 klo 8–20
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Paula Hiljanen, tartuntataudeista vastaava lääkäri
p. 050 4970 989
paula.hiljanen@keusote.fi
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Lähipalveluiden saatavuus turvataan – Keusote kehittää palveluverkkoaan asukkaita varten24.4.2025 18:35:46 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) valmistelee palveluverkoston uudistamista tulevina vuosina. Tärkein asia ei kuitenkaan muutu: sosiaali- ja terveyspalvelut pysyvät asukkaiden saatavilla. Kehittämistyön tavoitteena on varmistaa, että pystymme tarjoamaan lakisääteiset sosiaali- ja terveyspalvelut oikea-aikaisesti, laadukkaasti ja sujuvasti – myös tulevaisuudessa.
Keusoten uusin digipalvelu on näppärä ja turvallinen chat23.4.2025 08:24:19 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) uuden OmaKeusote-mobiilisovelluksen chat-palvelu on helppo ja turvallinen tapa hoitaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Keusoten chatissa asiakas kohtaa aina Keusoten omat sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset.
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue aloittaa yhteistoimintaneuvottelut talouden tasapainottamiseksi22.4.2025 20:48:54 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) käynnistää yhteistoimintaneuvottelut osana tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimeenpanoa. Hyvinvointialueen taloudellinen tilanne edellyttää uusia talouden sopeuttamistoimenpiteitä kuten toimintatapojen uudistuksia palvelutuotannossa sekä toiminnan uudelleenorganisointia.
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen talouden tasapainoa haetaan mittavilla sopeutustoimilla: säästötavoite 66 miljoonaa euroa22.4.2025 20:45:20 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallitus hyväksyi tiistaina 22.4.25 päivitetyn tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman sekä päätti käynnistää yhteistoimintamenettelyn talouden sopeuttamiseksi.
Aluehallituksen päätöksiä: Keusote käynnistää työtoimintapalvelujen hankinnan osana DPS-järjestelmää11.4.2025 10:11:29 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) aloittaa aluehallituksen päätöksellä 10.4.25 sosiaalihuoltolain ja kuntouttavan työtoimintalain mukaisten työtoimintapalvelujen kilpailutuksen. Hankinta toteutetaan osana mielenterveys- ja päihdepalveluiden dynaamista hankintajärjestelmää (DPS), jonka kautta palveluntuottajat voivat osallistua kilpailutuksiin järjestelmään hyväksymisen jälkeen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme