Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitukselta lausunnot ASP-​lainsäädännön lakihankkeeseen sekä kulttuuripoliittiseen selontekoon

Jaa

Kaupunginhallitus kokoontui 30.9. ja päätti antaa lausunnot ASP-lainsäädännön lakihankkeesta, kulttuuripoliittisesta selonteosta sekä Kansaneläkelaitoksen pääkonttorin suojeluesityksestä. Kaupunginhallitus päätti lisäksi esittää valtuustolle Kruunuhaan Pohjoisrannan kaavaratkaisun hyväksymistä. 

Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus päätti antaa lausunnon ympäristöministeriölle ASP-lainsäädännön kehittämisen suuntaviivoista. Lausunto koskee hallituksen esitysluonnosta laiksi asuntosäästöjärjestelmästä sekä siihen liittyviksi laeiksi.

Kaupunginhallitus antoi lausunnon myös opetus- ja kulttuuriministeriölle luonnoksesta valtioneuvoston kulttuuripoliittiseksi selonteoksi. Kulttuuripoliittinen selonteko on hallituksen eduskunnalle antama valtion kulttuuripolitiikan pitkän aikavälin strategia ja toimintasuunnitelma.

Kaupunginhallitus antoi lisäksi lausunnon Uudenmaan ELY-keskukselle Kansaneläkelaitoksen pääkonttorin suojeluesityksestä.

Kaikki lausunnot on luettavissa kokonaisuudessaan päätöstiedotteesta.

Pohjoisrannassa sijaitsevaa empirepuutaloa esitetään suojeltavaksi kaavalla

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle kaavaratkaisun hyväksymistä Kruunuhaan Pohjoisrantaan. Kaavamuutos koskee Kruununhaassa sijaitsevaa kiinteistöä osoitteessa Pohjoisranta 12. Kaavan tavoitteena on tontin sisäpihalla sijaitsevan rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan empirepuutalon suojelu ja tontin suojelumääräyksien ajantasaistaminen muiden rakennusten osalta. 

Sisäpihan empirepuutalo on yksi vanhimpia säilyneitä puutaloja Helsingin niemellä ja se on esitetty suojeltavaksi. Tontilla sijaitsevat kadunvarrella nelikerroksinen uusrenessanssityylinen asuinkerrostalo vuodelta 1889 sekä harvinainen empirepuutalo vuodelta 1839 sekä toinen piharakennus 1900-luvun alusta.

Asia etenee kaupunginvaltuustoon.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla. 

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye