JÄTEVEDENPUHDISTAMO TUTUKSI – TURUN PÄIVÄ 15.9.2024

Jaa

Turun päivänä 15.9.2024 kaupunkilaiset pääsivät tutustumaan Kakolanmäen jätevedenpuhdistamoon. Opastetuille kierroksille osallistui huikeat 1500 kävijää.

Turun päivänä Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo avasi ovensa vierailijoille klo 10, jolloin kiinnostuneita riitti jo jonoksi asti.

Kävijät pääsivät turkulaisen Jokke Jokijunan kyytiin 15 minuuttia kestävälle kierrokselle puhdistamon maanalaisiin tunneleihin. Kierroksen aikana vierailijoille esiteltiin puhdistamon toimintaa ja he saivat esittää omia kysymyksiään.

– Saavuimme paikalle klo 10.05 ja pääsimme jo kolmannen junan kyytiin. Kierrokselta jäi mieleen se, miten paljon vettä puhdistetaan ja mihin kiinteä jäte sitten lähtee puhdistamolta. Mukavaa, kun sai oppia tänään jotain uutta, eräs pariskunta summaa kierroksen jälkeen.

Tapahtuma keräsi jopa 1500 kävijää. Junakierros houkutti porukkaa ja kierrokselle jonotettiin jopa luolan sisäänkäynniltä asti.

Luolassa vierailijoita viihdyttivät ihastuttavat Taideakatemian sirkusopiskelijat. Muun muassa puujaloilla kävelemistä, jonglöörausta ja taitavaa rullaluistelua ihailivat niin esittelypisteiden edustajat kuin jonottavat vierailijatkin.

Taideakatemian%20sirkuopiskelija%20puhdistamolla

Peru– Tämä luola on aika erilainen tila verrattuna niihin, missä olemme tottuneet yleensä esiintymään, mutta on ollut kiva fiilis esiintyä täällä! Yleisön läsnäolo ja toistuvat aplodit ovat tuntuneet mukavalta, sirkusopiskelijat kertovat.

Sirkusopiskelijoiden ja junakierroksen lisäksi luolan sisällä oli puhdistamon yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä. Paikalla olivat Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy, Turku Energia, Gasum Oy ja Turun Vesihuolto Oy. Lisäksi korkeakouluopiskelijoiden pisteeltä sai leiman appropassiin osana Turun päivän approa.

– Oli mukava huomata, että vierailijat olivat ihan täpinöissään ja hyvällä tuulella vaikka jonoa kertyikin. Oli kiva päästä kuulemaan kaupunkilaisten ajatuksia liittyen puhdistamoon ja vesihuoltoon, Turun Vesihuollon vedenjakopisteellä toiminut Jutta Lindfors kertoo.

Teksti: Tuuli Kainulainen

Kuvat: Tero Säteri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sirkusopiskelija puhdistamolla pallot
Tero Säteri
Lataa
Esittelypaikka Turun päivä 2024
Tero Säteri
Lataa
LSVYT puhdistamolla
Tero Säteri
Lataa
Turku energia puhdistamolla
Tero Säteri
Lataa
Sirkusopiskelija puhdistmaolla keilat
Tero Säteri
Lataa
Sirkusopiskelijat puhdistamolla
Lataa
Turun vesihuolto puhdistamolla
Tero Säteri
Lataa
Gasum puhdistamolla
Tero Säteri
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun seudun puhdistamo Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye