Vihreät - De Gröna

Sofia Virta: Kehitysvammaisten lasten oppimateriaalituotannon lakkauttaminen on käsittämätön päätös

Jaa

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta kritisoi hallitusta Kehitysvammaliiton oppimateriaalikeskukselle osoitetun 315 000 euron suuruisen avustuksen lakkauttamisesta.

– Tämä on erittäin surullista jatkoa niille lukuisille muille vammaisiin kohdistuville leikkauksille, joita hallitus toteuttaa. Hallituksen leikkaukset aina asumistuesta sosiaali- ja terveyspalveluihin ja kuntoutustuesta sote-järjestöihin lisäävät vammaisten ihmisten eriarvoisuutta suhteessa muuhun väestöön, Virta sanoo.

– Kehitysvammaisten lasten oppimateriaalituotannon lakkauttaminen on käsittämätön päätös. Se on suora leikkaus lasten ja nuorten mahdollisuuksista oppia. Se on päätös, jolla jätetään osa lapsista ja nuorista koulutuksen ulkopuolelle vain, koska he ovat vammaisia tai tarvitsevat muusta syystä erityisen paljon tukea oppimiseen. 

Ennen poliitikon uraansa itse vammaisten lasten ja nuorten kanssa työskennellyt Virta vetoaa hallitusta etsimään Kehitysvammaliiton oppimateriaalikeskukselle korvaavan rahoituksen. 

– Vetoan, että hallitus etsii korvaavan rahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja lopettaa muutenkin vammaisilta leikkaamisen. 

Virran mukaan vammaisilta leikkaamisen sijaan tulisi turvata vammaisten lasten ja nuorten oikeutta tulla kuulluksi kaikissa tilanteissa, monipuolistaa erilaisille oppijoille sopivien oppimismateriaalien käyttöä sekä varmistaa lapsille ja nuorille oikeus riittävään henkilökohtaiseen apuun.

– Lisäksi tulisi varmistaa riittävä tuki erityislapsen tai vamman kanssa elävien perheiden tuki, jotta perheiden voimavarat riittävät ja esimerkiksi huoltajien työssäkäynti mahdollistuu, Virta sanoo. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye