Tutkimus, yritykset ja opiskelijat kohtaavat Jyväskylän yliopiston Yrityspäivässä
Jyväskylän yliopiston perinteinen Yrityspäivä järjestetään Jyväskylässä, Kongressikeskus Paviljongissa 10.10.2024.
Yrityspäivä 2024 kokoaa yhteen tutkijat, yritykset, sidosryhmät ja opiskelijat verkostoitumaan ja etsimään mahdollisuuksia yhteistyölle. Tapahtuma avaa yrityksille tilaisuuden tutustua JYU:n kärkitutkimukseen eri aloilla, tutkijat voivat esitellä tutkimustaan ja soveltavaa osaamistaan laajemmalle yleisölle sekä opiskelijat pääsevät tutustumaan työnantajiin ja tutkimusaiheisiin.
Mukana ovat Jyväskylän yliopiston tiedekunnista matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, liikuntatieteellinen tiedekunta, humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta sekä kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta.
Päivä sisältää perinteisen messualueen lisäksi teemoiteltuja puhesessioita sekä lyhyitä hissipuheita, joilla yritykset ja tutkijat voivat esittäytyä yleisölle. Päivässä on kolme pääteemaa: Tuotekehitys-, innovaatio- ja työelämäyhteistyö; kestävyys, vastuullisuus ja turvallisuus sekä hyvinvointi.
Päivän teemoihin liittyvät keynote-puheenvuorot pitävät hiihtovalmentaja, tutkimus- ja kehitysjohtaja Olli Ohtonen aiheesta Tiedolla johtaminen huippu-urheilussa – erilaiset menetelmät ja niiden soveltaminen sekä ympäristövaikuttaja, yrittäjä Saara Kankaanrinta otsikolla Biodiversity, climate and Baltic Sea.
- Tapahtuman tarkoituksena on tuoda uutta virtaa yhteistyöhön kohtauttamalla yritysten ja sidosryhmien edustajat tutkijoiden kanssa. Tätä edesauttaa teemoitellut rinnakkaissessiot, joissa keräännytään yhteisen mielenkiintoisen aihealueen ympärille kuulemaan puheita niin tutkijoilta kuin yritys- ja sidosryhmäedustajilta, kertoo matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yrityspalvelupäällikkö Anni Taponen.
Päivään on ilmoittautunut yhteensä 320 henkilöä yrityksistä, sidosryhmistä sekä yliopiston tutkijoista ja henkilökunnasta. Mukana on 53 eri yritystä tai sidosryhmätoimijaa, mm. Metsä Group, Harvia, Polar, Keski-Suomen Hyvinvointialue.
- Opiskelijat pääsevät tänä vuonna vaivattomasti osallistumaan tapahtumaan ilman ennakkoilmoittautumista ja opiskelijoita odotetaankin runsain joukoin. Yritykset kilpailevat nykyään yhä kovemmin parhaista osaajista ja Yrityspäivässä työnantajilla on mahdollisuus etsiä potentiaalisia työntekijöitä sekä rakentaa optimaalista työnantajakuvaa. Päivä on myös oiva tilaisuus opiskelijoiden kuulla ja oppia muissa tiedekunnissa tapahtuvasta tutkimuksesta esimerkiksi hissipuheiden muodossa, Taponen kuvailee.
Lisätiedot: www.jyu.fi/yrityspaiva
Anni Taponen
+358504409652
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu muutti viisivuotiaiden lasten kasvuympäristöä varhaiskasvatuksessa20.12.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Vuosina 2021–2024 toteutetun kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun seurannassa arvioidaan paitsi lasten oppimisvalmiuksien kehittymistä myös kokeilun yhteyksiä esiopetus- ja varhaiskasvatustoiminnan järjestämiseen. Jyväskylän yliopiston tutkijat ovat tarkastelleet varhaiskasvatuksen laadun rakennetekijöitä kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun kokeilu- ja verrokkiryhmissä.
Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeille 2,5 miljoonan euron EU:n Horisontti Eurooppa -rahoitus19.12.2024 09:15:00 EET | Tiedote
Horisontti Eurooppa (Horizon Europe) on EU:n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma vuosille 2021–2027. Ohjelman tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja vahvistamalla EU-alueen tieteellistä osaamista, tukemalla uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehitystä ja käyttöönottoa yrityksissä ja etsimällä ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin Euroopassa. Jyväskylän yliopiston hankkeet saivat ohjelmasta rahoitusta 2,5 miljoonaa euroa. Hankkeet käynnistyvät alkuvuodesta.
Mielen hyvinvointi ja liikkuminen voivat muodostaa positiivisen kehän19.12.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen mukaan taipumus kokea positiivisia tunteita myötävaikutti siihen, että ihmiset olivat koronarajoitusten aikaan fyysisesti aktiivisia tai jopa lisäsivät aktiivisuuttaan. Masennusoireiden yhteys fyysiseen aktiivisuuteen oli päinvastainen. Tulokset viittaavat siihen, että mielen hyvinvointi voi auttaa ylläpitämään liikunnallisesti aktiivista elämäntapaa. Mielen hyvinvointi ja liikkuminen voivatkin muodostaa positiivisen kehän.
ERC-miljoonarahoituksella pyritään luomaan yhtenäistävä matemaattinen teoria Charles Darwinin 1800-luvulla kehittämästä seksuaalivalinnan teoriasta18.12.2024 07:10:00 EET | Tiedote
Euroopan tutkimusneuvosto ERC on myöntänyt Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden apulaisprofessori Jussi Lehtoselle merkittävän ERC Consolidator Grant -rahoituksen. Viisivuotinen rahoitus on arvoltaan noin 1,8 miljoonaa euroa. Matemaattiseen evoluutiobiologiaan kuuluva tutkimus keskittyy yhtenäistämään kiisteltyä seksuaalivalinnan tutkimuskenttää kehittämällä yhtenäisen matemaattisen viitekehyksen, joka kattaa kaikki seksuaalivalinnan merkittävät teoriat.
Tiedeilta Tieteen päivillä 2025: Lukeminen on portti ihmisyyteen – lukumotivaation nousu vaatii uusia oivalluksia16.12.2024 13:38:27 EET | Tiedote
Mitä hyötyä lukemisesta on? Mitä se tarjoaa aivoille ja ihmisen hyvinvoinnille? Miksi lukeminen estää ulkopuolisuutta? Tiedeillassa lukumotivaatiota pohditaan lukutaidon ja aivotutkimuksen näkökulmista. Kokemukset kentältä havainnollistavat ratkaisevia onnistumisen kokemuksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme