MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessuilla laajasti harrastuksia, hyvinvointia - ja omat villasukat

Jaa

Helsingin Kirjamessujen lavavalikoimaan on tänä vuonna tullut uusi Arabia-lava, jossa keskitytään muun muassa käsitöihin, harrastuksiin ja askarteluun, jotka sopivat hyvin lukemisen rinnalla kotoiluun. Kirjamessut tarjoaa myös paljon itsestä huolehtimiseen kannustavaa hyvinvointiohjelmaa.  Tänä vuonna kirjamessuihin voi valmistautua neulomalla Helsingin Kirjamessut 2024 -villasukat, jotka on suunnitellut artesaani Miia Mäki-Ikola. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 24. – 27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessujen 2023 Neulomo kasvoi Arabia-lavaksi.
Helsingin Kirjamessujen 2023 Neulomo kasvoi Arabia-lavaksi. Emmi Kähkönen


Artesaani Miia Mäki-Ikola (​Z​ero Waste Auntie Miieli®) on loihtinut upeat Helsingin Kirjamessujen villasukat, joiden inspiraationa on toiminut kirjamessujen tämän vuoden teema Tulevaisuus. Teema näkyy sukissa sinivalkoisen värityksen lisäksi myös tähtikuviossa. Sukissa loistavat 24 isompaa tähteä ja monta pienempää. Lisäksi kuviossa näkyy tähdenlento, joka saattaa vilahtaa jopa ilman lähempää tarkastelua hetken häivähdyksenä, aivan kuten oikeat tähdenlennot taivaalla. Villasukkamalli on yksinkertainen, joten sen pystyy pienemmälläkin harjoittelulla neulomaan. Sukat kutoo nopeasti vaikkapa äänikirjaa samalla kuuntelemalla.  Kirjamessuille kannattaa myös suunnata itseneulomat sukat jalassa, sillä kaikille Tulevaisuus-sukkajalkaisille on luvassa yllätys  suunnittelijan osastolla (Miieli 6k81).

Arabia-lavalla kerrotaan ihanista islantilaisneuleista, nokkosvillasta, oikean kokoisen neuleen tekemisestä, valmistetaan kierrätystekstiileistä arjen käyttötuotteita, värjätään kasvikuituja luonnonväreillä ja  neulotaan takki ja antaudutaan neuloosille. On karjalaisneuleita, metsäneuleita, kirjoneuleita ja jämälankakekkerit. Lavalla askarrellaan kirjalle uusi elämä, huolletaan villavaatteita,  järjestetään elämää ja irtaudutaan kodin ja mielen tavarataakasta, edetään kohti kestävää mökkielämää, tutkitaan rakkauden voimakortteja ja tarot-kortteja, hankitaan vaatteita maapallon resursseja säästäen. Treenataan Fatiman kanssa ja lisätään hyvinvointia elämänmuutoksen kautta.  Esillä on muun muassa hevosharrastus, matkailu, luontoretkeily ja eläimet.

Helsingin Kirjamessujen ohjelmassa on lähes 1000 ohjelmaa keskustelua, kirjailijahaastattelua ja paneelia. Esiintyjiä on yli 1500 ja lavoilla kirjailijoita, päättäjiä,  vaikuttajia, tiedemiehiä ja taiteilijoita. Ohjelmaa järjestetään 17 ohjelmapisteellä, joista Arabia-lava ja Busholmen ovat uusia.

Hyvinvointiohjelmaa Vallisaari-lavalla

Luonto, urheilu ja hyvinvointikirjallisuus on esillä Vallisaari-lavalla – ohjelmia on yhteensä lähes 70. Helsingin Kirjamessuille voi tulla vaikka  kaikkina neljänä päivänä ja saada tietoa terveyteen, elämän tasapainoon ja hallintaan liittyen.  Hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa on myös muilla lavoilla. https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/?mkdtt=20241024&mkl=list&mkth=terveys-ja-hyvinvointi-fi

Tässä muutamia poimintoja Vallisaari-lavan ohjelmasta:

pe  25.10. klo 10.30 Ansaitset parempaa – Näin löydät ilon, tasapainon ja sisäiset aarteesi & Avaudu sisäiselle  valolle, Marjo Rantanen ja Mervi Enqvist (Viisas Elämä)
pe 25.10. klo 11.00 Treeniä varttuneelle keholle ja mielelle, Kiti Müller, Krista Laaksonen ja  Ulla Broms (Bazar)
pe 25.10. klo 15.30 Ben Furman ja ratkaisuja koulutyön haasteisiin (Viisas Elämä)
pe 25.10. klo 16.30 Tunnerohkeus, Helena Åhman (Otava)
pe 25.10. klo 18.30 Katsoin aurinkoon kunnes itkin & Lupasin sinulle rakastaa, Rea Tallgren ja Suvi Laru (WSOY)
su 27.10. klo 10.30 Nukkumisen taito, Henri Tuomilehto (Tammi)

17 lavaa nimetty Helsingin kaupunginosien ja paikkojen mukaan

Senaatintori-lava on suurin lava, jossa järjestetään mm Tulevaisuus-teemakeskustelut. Hakaniemi-lavalla on esillä yhteiskunnalliset ja poliittiset aiheet, sekä esiintymässä  suurin osa kansainvälisistä kirjailijavieraista. Senaatintori-lavan ja Hakaniemi-lavan ohjelmat ovat nähtävissä  myös verkko-ohjelmalipulla ja verkosta ostetulla pääsylipulla vuoden loppuun asti. Esplanadi-lavalla on viihdettä ja teräviä tarinoita sekä Dekkarilauantai. Kruununhaka-lava on tietokirjojen oma lava, jossa on Tieteellisten seurain valtuuskunnan tuottamaa Tiedetori-ohjelmaa torstaina ja perjantaina. Töölö-lavalla on kirjallisuuden ilmiöitä. Lauantain ohjelman tuottaa Suomen Kirjailijaliitto ja sunnuntaina kuullaan mm. Nuoren Voiman Liiton tuottamaa runo-ohjelmaa. Töölönlahti-lavalla on äänikirjojen lukijoita sekä tekijöitä, kirjallisuuden digitaaliset muodot ja ilmiöt. Kallio-lavan ohjelman nuorille aikuisille ovat tehneet Kallion lukion opiskelijat. Lisäksi luvassa on dekkareita ja sarjakuvia. Suomenlinna-salissa on yhteiskunta- ja historia-aiheisia ohjelmia. Vallisaari-salissa on esillä luonto, urheilu ja hyvinvointi. Lonna-salissa järjestetään messujen lukupiirit ja mm sarjakuvaohjelmaa. Lastenalueen Kumpulassa  on ohjelmaa lapsille ja koululaisille. Kumpula-lava on omistettu kirjaesittelyille, musiikille ja visailuille. Toukola-lavalla on ohjelmaa lapsille ja koululaisille: erilaisia aktiviteetteja, työpajoja sekä askartelua. Ruotsikielistä ohjelmaa järjestetään Fiskehamnen- ja Blåbärslandet-lavalla sekä uudella lasten Busholmen-ohjelmapisteellä. Uusi Arabia-lava tarjoaa ohjelmaa käsitöistä, DIY:sta, askartelusta ja harrastuksista. Viini & Ruoka -messujen alueella Näytöskeittiössä on ruokaan ja juomaan liittyviä kirjallisuusohjelmia.

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi ja kirjallisuustapahtuma

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi; ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen.

Helsingin Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 24. – 27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Helsingin Kirjamessuilla on myös Levymessut ja Postimerkkimessut. Samaan aikaan järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuma sekä erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma.

Lisätietoja:

tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut

ohjelmajohtaja Ville Blåfield, puh. 050 310 3017, ville.blafield@messukeskus.com

fb https://www.facebook.com/HelsinginKirjamessut

insta @helsinginkirjamessut

twitter @kirjamessutHKI

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Erämessut tuo esille metsästyksen vastuullisuutta9.10.2024 14:41:04 EEST | Tiedote

Helsingin Erämessuilla 7. – 9.2.2025 tuodaan esille metsästyksen vastuullisuutta ja kouluttautumisen merkitystä. Ammunta - ja metsästyskoulutukset antavat kaupunkiympäristössä asuville pääkaupunkilaisille paremmat valmiudet harrastukselle. Metsästys yhdistää luontotuntemuksen, luontoliikunnan, retkeilyn, eräelämän ja ammunnan. Metsästäjä harjoittelee taitojaan läpi vuoden. ”Riistaa pitää kunnioittaa”, toteaa kouluttaja Ville Hirvonen.

MaatalousKonemessut 2024 on myös metsänomistajan tapahtuma9.10.2024 10:45:24 EEST | Tiedote

Nyt kolmatta kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät MaatalousKonemessut tarjoaa paljon sisältöä maatalousalan ammattilaisille, mutta myös metsänomistajille ja metsäalan ammattilaisille. Nyt keskustellaan muun muassa metsän omistamisen eri muodoista, luonnon monimuotoisuudesta, EU:n metsäkatoasetuksesta, sukupolvenvaihdoksesta sekä metsätuhoista ja niiden ehkäisystä. Metsälehti-lava tarjoaa ohjelmaa päivittäin MaatalousKonemessuilla torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye