Keski-Suomen ELY-keskus

Haapamäen sortumapaikka täytetään väliaikaisesti, lopullinen korjaaminen ainakin ensi viikkoon

Jaa

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä valtatiellä 23 sortuneen ajokaistan korjaustyöt ovat alkaneet. Lopullista syytä tien pettämiseen ei vielä tiedetä, mutta veden, roudan ja raskaan liikenteen yhteisvaikutus on tässä vaiheessa todennäköisin arvio.

Jyrkkä penger vaikeuttaa korjaustöitä. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Jyrkkä penger vaikeuttaa korjaustöitä. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus tiedotti asiasta jo aiemmin keskiviikkoaamuna.

Sortumakohta, noin kilometri Haapamäen taajamasta Virroille päin, täytetään vielä keskiviikon aikana väliaikaisesti.

– Loppuviikolle on luvattu runsaita vesisateita. Väliaikaisella täytöllä pyritään siihen, ettei vesi pääsisi vahingoittamaan tien pengertä enää lisää, projektipäällikkö Petri Teerimäki kertoo. 

Liikenne jää edelleen toiselle kaistalle liikennevalo-ohjattuna. Liikenteen ohjaus puretaan, kunhan tien käytön turvallisuus saadaan varmistettua.

Sortuman lopullinen korjaaminen menee ainakin ensi viikkoon, riippuen sääolosuhteista. Varmaa syytä tapahtuneelle ei voida vielä sanoa, mutta valistunut arvio on olemassa.

– Viime talvena routa meni syvälle ja tuli routavaurioita. Lisäksi kesän vesisateet ovat olleet rajuja. Nämä tekijät yhdessä aiheuttavat tienpitäjille haasteita, Teerimäki toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Vedenohjausmuurin rakentaminen haittaa jalankulku- ja pyöräilyliikennettä Vesangantiellä, Jyväskylä27.9.2024 10:12:55 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskus rakennuttaa vedenohjausmuurin Vesangantien kallioleikkaukselle. Työt alkavat viikolla 40. Niiden kesto on sääolosuhteet huomioiden noin 4–6 viikkoa. Työstä aiheutuu haittaa jalankulku- ja pyöräilyväylän käyttäjille. Työmaa-alueelle järjestetään kiertotie. Myös autoliikenteelle saattaa aiheutua häiriöitä työmaaliikenteestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye