Kangasalan kaupunki

Taidetta, elämyksiä ja esityksiä Kangasalan näyteikkunoissa 4.–10.11.

Jaa

Ympäri Pirkanmaata tapahtuva Ruudun takaa -yhteisötaideprojekti tuo valoa ja taidetta myös Kangasalan pimenevään marraskuuhun. Viikon aikana on esityksiä ja elämyksiä mahdollista kokea paitsi keskustassa sijaitsevan Harjunsolan purkukiinteistön ikkunoissa, myös Mobilian ikkunoiden takaa, kun ne muuttuvat taiteen, valon ja tapahtumien esityspaikoiksi.

Ruudun takaa
Ruudun takaa Heikki Järvinen

Viikon aikana on mahdollista ihastella kuvataidetta, kun Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry ripustaa jäsentensä teoksia Kunnantien ja Kuohunharjuntien risteyksessä sijaitsevan Harjunsolan taideikkunaan. Muissa saman kiinteistön ikkunoissa on esillä kuvataiteilija Marika Viskarin maalauksia, sekä Katariina Kirveen valoveistoksia ja 3D-projektorilla heijastettu animoitu teos.

Kangasalan kameraseuran ikkunassa on viikon varrella nähtävillä eri esityksiä, joissa on seuran jäsenten ottamia luontokuvia. Taideikkunoihin on mahdollista tutustua ympäri vuorokauden. Valon ja varjon leikkiä sekä salaperäisiä säveliä voit puolestaan kokea Pirkanmaan musiikkiopiston Suora lähetys - varjokuvakonsertissa keskiviikkona 6.11. klo 16–18.

Harjunsolan lisäksi Ruudun takaa levittäytyy myös Auton ja tien museoon Mobiliaan, missä esitetään Studio Piagrinan ja Kulttuurisosuuskunta Terän tanssia, sirkusta, akrobatiaa ja valoa yhdistävä teos maanantaina 4.11. ja keskiviikkona 6.11. kello 17:30.

Ruudun takaa on Operaatio Pirkanmaa-hankkeen päätösprojekti, joka toteutetaan Kangasalan lisäksi 19 muulla pirkanmaalaisella paikkakunnalla loka-marraskuussa. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leo Van Aerschot, kulttuurituottaja, Kangasalan kaupunki
leo.van.aerschot@kangasala.fi , 040 610 9492

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Lamminrahkan pohjoisosan rakennustyöt on aloitettu16.10.2024 17:27:46 EEST | Tiedote

Hankkeessa rakennetaan uusia katuja, pyöräkaistoja ja jalkakäytäviä suunnitelmakuvan mukaisella alueella. Urakkaan sisältyy katurakenteiden lisäksi puistokäytävien maarakennustöitä, vesihuoltoverkoston ja jätepisteiden rakentamista sekä sähkö- ja teleoperaattoreiden teettämiä töitä. Urakassa toteutetaan myös Kyläpuunaukion tilapäinen pysäköintialue Lamminrahkan eteläosaan. Työ aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä urakka-alueella ja sen lähistössä. Urakoitsija tiedottaa työstä ja poikkeavista kulkureiteistä erikseen. Rakennusurakan pääurakoitsijana toimii Kreate Oy ja rakennuttajakonsulttina Welado Oy. Urakan rakennustyöt valmistuvat syksyyn 2026 mennessä.Suunnitelmakuva Lamminrahkan pohjoisosan rakennustöistä. Kangasalan kaupunki

Kangasalan kaupunkistrategia 2033, ennakkokysely auki 31.10.2024 asti11.10.2024 16:16:55 EEST | Tiedote

Kangasalan kaupunki on uudistamassa tärkeintä kaupungin toimintaa ohjaavaa asiakirjaa, Kangasalan kaupunkistrategiaa 2033. Kangasalan kaupungin menestyksen ja elinvoiman kannalta oikeiden valintojen tekeminen oikeaan aikaan on ratkaisevaa. Uuden strategian tavoitteiden ja vision tekemiseen tarvitsemme sinun apuasi. Kokoamme tietoja eri sidosryhmien näkemyksistä strategian tavoitteiden tärkeydestä. Kyselyn tuloksia analysoidaan laajasti mm. Kangasalan valtuuston strategiatyössä sekä nykyisen että uuden valtuuston toimesta. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 8 minuuttia. Kysely on avoinna 31.10.2024 saakka. Arvomme yhteystietojen jättäneiden vastaajien kesken kolme lahjakorttia. Linkki Kangasalan kaupunkistrategia 2033 -ennakkokyselyyn. Kyselylinkki löytyy myös Osallistu ja vaikuta -sivustolta. Kiitos ajatuksistasi ja ajastasi!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye