Kaakkois-Suomen ELY-keskusKaakkois-Suomen ELY-keskusKaakkois-Suomen ELY-keskus

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueen ja yritysten kehittämiseen lähes miljoona euroa heinä-syyskuussa

Jaa

Heinä-syyskuussa 13 yritystä ja 18 kehittämishanketta saivat EU:n maaseuturahoitusta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien kautta. Yritysten investointeihin ja kehittämistoimiin suunnattiin yhteensä lähes 300 000 euroa, kehittämishankkeisiin yhteensä noin 628 000 euroa.

Ukonniemen pienvenesatama
Ukonniemen pienvenesatama Saija Räty

Suurimman yritysrahoituspotin, noin 130 000 euroa, sai New Port Imatra Oy Ukonniemen pienvenesataman laiturikannan parantamiseen ja uusimiseen. Veneilyyn liittyy myös lappeenrantalaisen Kempsu-Huolto Oy:n investointi, jota Kaakkois-Suomen ELY-keskus rahoittaa noin 74 000 eurolla. Yritys kehittää venepalveluitaan uuden lämmitetyn hallin avulla.

Leader-ryhmät puolestaan rahoittivat useita yrityksiä pienillä yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen suunnatuilla tuilla. Esimerkiksi pyhtääläinen Huutcode Oy sai 7 500 euron rahoituksen tieisännöintiin liittyvän yritystoiminnan aloittamiseen.

Hankerahoitusta ympäristön parantamiseen


Maaseudun Sivistysliitto ry saa Pohjois-Kymen Kasvu ry:n kautta runsaat 132 000 euroa kahden järviryppään ranta-alueiden monikäyttösuunnitelmien laatimiseen. Hankekohteita ovat Pohjois-Kymenlaaksossa muun muassa Pyhäjärvi, Urajärvi, Lappalanjärvi, Haukkajärvi sekä Rapojärvi. Monikäyttösuunnitelmalla tähdätään järvialueiden kestävään ja monipuoliseen hyödyntämiseen sekä luonnonvarojen säilyttämiseen. Hanke toteutetaan yhdessä Maaseudun Sivistysliiton, Kymenlaakson Kylät ry:n, Kettumäen kansanpuiston ja paikallisten toimijoiden yhteistyönä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus puolestaan rahoittaa 25 000 eurolla Haminan Neuvottomanlahden suulla sijaitsevan Ryötyksenpohjan elinympäristön kunnostamista. Alue on viime vuosikymmenten aikana kärsinyt rehevöitymisestä ja umpeen kasvamisesta. Neuvottoman Jakokunnan hankkeella parannetaan paitsi alueen vesi- ja rantaluonnon tilaa sekä monimuotoisuutta, myös luonto-, virkistys-, kala- ja riistataloudellisia arvoja.

Hankerahoitusta suunnataan myös esimerkiksi Rautjärven Hiitolanjoen siirrettävään kalalaskuriin ja retkeilyalueen opasteisiin, Ruokolahden ensimmäisen etätyöpisteen perustamiseen sekä Kotkan Petäjäsuon frisbeegolfradan laajentamiseen.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja rahoituksesta ja rahoituspäätöksistä antavat Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien asiantuntijat, joiden yhteystiedot ovat liitteen hankelistauksessa. Rahoitusta saaneiden hanketoteuttajien yhteystietoja voi tarvittaessa kysyä myös Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen viestintäkoordinaattorilta Saija Rädyltä, saija.raty(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 029 045.

Kuvat

Ukonniemen pienvenesatama
Ukonniemen pienvenesatama
Saija Räty
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan elinvoimainen, kestävä ja saavutettava Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye