Messukeskus

Ravintola-alan SM-kisat kokoavat huippuosaajat Helsingin Messukeskukseen

Jaa

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään Viini & Ruoka -messuilla 24.–25.10. Kyseessä on ravintola-alan ammattilaisten merkittävimmät kisat Suomessa, ja niiden tarkoituksena on nostaa esille keittiön ja salin huippuammattilaisia sekä lisätä ravintola-alan arvostusta ja vetovoimaa.

Kuva ravintola-alan kilpailusta, jossa kokit ja tarjoilijat työskentelevät.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan arvostetuimmat kilpailut Suomessa.

Kisat tarjoavat alan ammattilaisille mahdollisuuden näyttää taitonsa ja innovatiivisuutensa. Kisakatsomo täyttyy kaksipäiväisen finaalin aikana niin ravintola-alan ammattilaisista kuin ruokakulttuurista kiinnostuneista messukävijöistä. Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.

Nykyisten suomenmestareiden edustusvuosi päättymässä

Viime vuonna Vuoden Kokki -kisan voiton vei Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija -kisan voiton Kirsi Seppänen. Vuoden aikana he ovat päässeet tekemään yhteistyöprojekteja kilpailun kumppaneiden kanssa.

“Edustusvuosi on mennyt hyvin ja mielekkäiden projektien parissa. Vuoden Kokki -kilpailu on merkittävä ponnahduslauta alan ammattilaisille sekä tärkeä esikuvien lähde nuorille alasta kiinnostuneille. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoa ja verkostoitua muiden huippuammattilaisten kanssa,” Kurkela sanoo.

Hallitsevat suomenmestarit korostavat kilpailujen merkitystä koko suomalaiselle ravintola-alalle.

“Kilpailuilla on iso merkitys alan esille nostamisessa – varsinkin saliammattilaisten puolelta. Kokit näkyvät huomattavasti enemmän esimerkiksi mediassa, joten tarjoilijoiden esiin tuominen on hyvä juttu. Myös verkostoituminen on isossa osassa näissä kisoissa, ja kisapäivät poikivatkin monesti uusia yhteistyökuvioita. Kisaajan näkökulmasta tietynlainen itsensä voittaminen ja haastaminen sekä ammattitaidon kehittäminen ovat tärkeitä,” Seppänen summaa.

Johan Kurkela on suunnitellut tämän vuoden messuille Viini & Ruoka -menun, jolle Kirsi Seppänen on parittanut viinisuositukset ja suunnitellut illalliselle sopivan cocktailin. Lisätietoja menusta ja reseptit: www.viiniruoka.fi/viinijaruokamenu

Uudet suomenmestarit kruunataan perjantaina 25.10. klo 18 alkaen

Vuoden Kokki 2024- ja Vuoden Tarjoilija 2024 -kilpailut järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuman Näytöskeittiössä Helsingin Messukeskuksessa torstaina 24.10. klo 12.00–17.30 ja perjantaina 25.10. klo 12.00–18.00. Voittajat julkistetaan ja palkitaan perjantaina klo 18 alkaen.

Vuoden Kokki 2024 -finalistit:

Kim Mustonen (Havu Kitchen & Bar), Tahko
Simo Harrivaara (Hiiohoi Oy/Harrydanger), Helsinki
Sami Hakamäki (Yksityiskokkipalvelut Sami Hakamäki & Kumppanit), Lempäälä
Alfred Tallberg (Shelter), Helsinki
Petri Koski (Grön), Helsinki
Simon Selin (Restarant HEJM & Restaurant FRÖJ), Vaasa

Vuoden Tarjoilija 2024 -finalistit:

Jeremias Salonen (Viinihuone Vinossa), Turku
Leeni Hyvärinen (Freelancer), Oslo
Alma Syrjäinen (Ravintola Kummisetä), Helsinki
Janika Tiensuu (Ravintola Fiasco), Helsinki
Katriina Suominen (Finnair Oyj/Freelancer), Vantaa
Tiia Hänninen (King Crab House), Sirkka/Levi

Yhteystiedot:

  • Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut, Heli Kähkölä, Marketing Specialist, Wihuri Metro-tukku, +358 40 121 7395, heli.kahkola@wihuri.fi 
  • Viini & Ruoka, Antti Karjunen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, +358 50 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

#vuodenkokki #vuodentarjoilija #viiniruoka www.vuodenkokki.fi, www.vuodentarjoilija.fi, www.viiniruoka.fi 

Median edustajat voivat akkreditoitua Viini & Ruoka -tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Mediakeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros). Mediakeskus palvelee median edustajia tapahtuman aukioloaikoina. Esitäthän saapuessasi Suomen Journalistiliiton lehdistökortin tai muun todistuksen siitä, että saavut tapahtumaan työtehtävissä. Mediakeskuksesta saat tapahtuma- ja kilpailualueen sisäänpääsyyn oikeuttavan PRESS-rintamerkin.

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.  

Pysäköinti on Helsingin Messukeskuksen tapahtumiin akkreditoituneille toimittajille maksutonta. Ilmoita autosi rekisterinumero saapuessasi Mediakeskukseen, niin pysäköinti kuitataan maksetuksi.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Se järjestetään 24.–27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti Oy ja Helsingin Messukeskus. Lauantaista sunnuntaihin 26.–27.10. Messukeskuksessa on avoinna myös erityisruokavalioiden tapahtuma Lautasella. 

Avainsanat

Kuvat

Kuva ravintola-alan kilpailusta, jossa kokit ja tarjoilijat työskentelevät.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan arvostetuimmat kilpailut Suomessa.
Lataa
Kilpailijoita Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -tapahtumassa tarjoilemassa ruokaa pöydälle istuville ihmisille.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut nostavat esille alan huippuammattilaisia ja toimivat esikuvien lähteenä nuorille.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MEDIAKUTSU: Lautasella 26.–27.10.202415.10.2024 13:34:36 EEST | Kutsu

Hyvä median edustaja, erityisruokavalioita esittelevä Lautasella 2024 -tapahtuma avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.10. Tapahtuma tarjoaa monipuolisen ohjelman asiantuntijaluentoja, inspiroivia keskusteluja sekä täysin gluteenittoman Näytöskeittiön. Tässä poimintoja tapahtuman sisällöstä: Vuoden keliakiatutkija 2024 -tunnustus Keliakialiitto jakaa Vuoden keliakiatutkija 2024 -tunnustuksen lauantaina 26.10. klo 11:00 Lautasella-lavalla. Näytöskeittiössä huippuosaajat esittelevät parhaimmat vinkkinsä Näytöskeittiöön saapuu vieras Italiasta, kun Antonio Paolino loihtii gluteenittomia herkkuja teemalla En route to dolce vita by Schär! Näytöskeittiössä vierailee myös huippukokki ja ravintoloitsija Dani Hänninen sekä Mestarileipurit tv-ohjelman voittaneet ja Kakkuruletti-kirjan kirjoittaneet Anna Jaatinen ja Laura Nikola. Asiantuntijoiden luennot syventävät tietämystä Lautasella-lavalla nähdään olympiakultaa voittanut Suomen kokkimaajoukkue sekä kuullaan kotitalousopettaja Ilona M

MaatalousKonemessut 2024 tuo esille maatalouden voiman ja tärkeyden (to-su Messukeskuksessa)14.10.2024 10:27:39 EEST | Tiedote

MaatalousKonemessut 2024 tuo esille maatalousalan osaamista, innovatiivisuutta ja tärkeyttä. Messut tukee vahvasti maa- ja metsätalousyrittäjien liiketoimintaa, mahdollistaa kasvun ja on kohtaamispaikka alan ammattilaisille. Tapahtuman teemaksi voi nostaa kasvun ja yrittäjien liiketoiminnan tukemisen lisäksi maatalouden tärkeyden nostamisen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Nyt kolmatta kertaa Suomen suurin ja kattavin maa- ja metsätalousalan sisätiloissa järjestettävä ammattitapahtuma MaatalousKonemessut 2024 on avoinna torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

FinnBuild rohkaisi rakennusalaa katsomaan tulevaisuuteen, juhlatapahtumassa lanseerattiin runsaasti uutuuksia10.10.2024 17:17:36 EEST | Tiedote

Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma FinnBuild kokosi alan ammattilaiset Helsingin Messukeskukseen 8.-10.10.2024. Toimiala on siirtymässä vauhdilla vähäpäästöisempään suuntaan ja esitteli valtavan määrän uutuustuotteita, joissa korostuu vastuullisuus. 50-vuotisjuhlaansa viettäneessä FinnBuildissa vieraili liki 19 000 ammattilaista tutustumassa alan tuotteisiin ja palveluihin ja seuraamassa ajankohtaisia puheenvuoroja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye