Messukeskus

FinnBuild rohkaisi rakennusalaa katsomaan tulevaisuuteen, juhlatapahtumassa lanseerattiin runsaasti uutuuksia

Jaa

Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma FinnBuild kokosi alan ammattilaiset Helsingin Messukeskukseen 8.-10.10.2024. Toimiala on siirtymässä vauhdilla vähäpäästöisempään suuntaan ja esitteli valtavan määrän uutuustuotteita, joissa korostuu vastuullisuus. 50-vuotisjuhlaansa viettäneessä FinnBuildissa vieraili liki 19 000 ammattilaista tutustumassa alan tuotteisiin ja palveluihin ja seuraamassa ajankohtaisia puheenvuoroja.

FinnBuild Highlights -voiton jakoivat Koja Yhtiöt ja Rebelvolt.
FinnBuild Highlights -voiton jakoivat Koja Yhtiöt ja Rebelvolt.

Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma FinnBuild kokosi alan ammattilaiset Helsingin Messukeskukseen 8.-10.10.2024. Toimiala on siirtymässä vauhdilla vähäpäästöisempään suuntaan ja esitteli valtavan määrän uutuustuotteita, joissa korostuu vastuullisuus. 50-vuotisjuhlaansa viettäneessä FinnBuildissa vieraili liki 19 000 ammattilaista tutustumassa alan tuotteisiin ja palveluihin ja seuraamassa ajankohtaisia puheenvuoroja.

FinnBuildissa esittäytyneet yritykset olivat erityisen tyytyväisiä aktiivisiin kävijöihin, jotka tutustuivat innokkaasti tuotteisiin ja verkostoituivat.

”Yritykset ovat olleet FinnBuildissä erittäin positiivisia rakennusalan vaikeasta tilanteesta huolimatta. Toimiala verkostoitui tapahtumassa ahkerasti, tiistaina ilahdutti myös opiskelijoiden aktiivisuus”, sanoo tapahtuman liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari Messukeskuksesta. 

Kuvadokumentoinnin sovellus Pictue oli yksi FinnBuild-messujen ensikertalaisista ja Highlights-kilpailun finalisti. Yrityksen toinen perustajajäsen, Ville Hyvärinen kertoo, että kiinnostusta sovellukseen on riittänyt yli odotusten. ”On ollut hienoa huomata, miten lämpimästi sovellus otettiin vastaan ja nähdä omin silmin asiakkaiden ahaa-elämys.” 

Ensi vuonna 80-vuotisjuhlia viettävä Kolmeks Oy on ollut mukana kaikilla FinnBuild-messuilla ja kokee joka toinen vuosi järjestettävän tapahtuman rakennus- ja talotekniikka-alojen tärkeimmäksi. Myyntipäällikkö Mauno Pakarisen mukaan tapahtuman erinomainen henki on säilynyt läpi vuosien. Messut tarjoavat mahdollisuuden tavata tuttuja ja jakaa yhteisiä kokemuksia mutta myös suunnitella uutta.

FinnBuild Highlights -voiton jakoivat Koja Yhtiöt ja Rebelvolt

FinnBuild Highlights -kilpailussa etsittiin vuoden mielenkiintoisimpia uutuustuotteita ja -palveluja. Suomen Messusäätiön myöntämän 15 000 euron palkintorahan saaja valittiin yleisöäänestyksellä FinnBuildissä. Palkinto jaettiin poikkeuksellisesti kahden yrityksen kesken, sillä samaan äänimäärään päätyivät Koja Yhtiöt Oy ja Rebelvolt Oy.

Rebelvoltin e-Generaattori on päästötön ratkaisu tilanteisiin, joissa sähköä on saatavilla rajoitetusti tai joissa sähköverkkoa ei ole käytettävissä lainkaan. e-Generaattori ei tuota sähköä, vaan varastoi sen akustoon ja jakelee sitä tarpeen mukaan. Sen kapasiteetti voi olla 100 kWh:sta aina megawattituntiin asti. E-Generaattori korvaa perinteiset, fossiilisia polttoaineita käyttävät aggregaatit ja generaattorit. Laite on äänetön, hajuton, se ei savuta, saastuta, se on lähes huoltovapaa, eikä se aiheuta lämpösäteilyä. Rebelvolt e-Generaattoreihin on vireillä patenttihakemus. 

Koja Yhtiöiden Wave Solution saa kiinteistön hiilijalanjäljen pienenemään ja tuottavuuden kasvamaan samanaikaisesti. Wave on kehitetty minimoimaan energiankulutus ja optimoimaan rakennuksen energiavirrat kierrättämällä sekä varastoimalla rakennuksen sisäisiä energiavirtoja. Ratkaisu vähentää ostettavan energian määrää jopa 70 %. 

SPAN 24 -puusiltakilpailussa mukana ennätykselliset 12 joukkuetta

SPAN-puusiltakilpailu on suunnattu rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille. Palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Suomen Messusäätiön 5 000 euron palkintoraha jaetaan voittajajoukkueiden kesken.

Esteettisimmän sillan suunnitteli Seinäjoen ammattikorkeakoulun joukkue Silta yli synkän veen/ Bridge over troubled water. Joukkue sai 1500 euron stipendin. Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, palkittiin niin ikään 1500 euron stipendillä. Tämän tunnustuksen sai Turun ammattikorkeakoulun joukkue Kethu. Kestävimmän sillan suunnitteli Tampereen ammattikorkeakoulun tiimi Telttagroup, joka palkittiin 2000 euron stipendillä.

FinnBuild on rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi. Seuraava FinnBuild avautuu Helsingin Messukeskuksessa 29.9.-1.10.2026.

Kuluvan syksyn seuraava tapahtuma Messukeskuksessa on MaatalousKonemessut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

FinnBuild Highlights -kilpailussa etsittiin vuoden mielenkiintoisimpia uutuustuotteita ja -palveluja. Palkinto jaettiin poikkeuksellisesti kahden yrityksen kesken, sillä samaan äänimäärään päätyivät Koja Yhtiöt Oy ja Rebelvolt Oy.
FinnBuild Highlights -kilpailussa etsittiin vuoden mielenkiintoisimpia uutuustuotteita ja -palveluja. Palkinto jaettiin poikkeuksellisesti kahden yrityksen kesken, sillä samaan äänimäärään päätyivät Koja Yhtiöt Oy ja Rebelvolt Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Kirjamessuilla laajasti harrastuksia, hyvinvointia - ja omat villasukat9.10.2024 16:36:15 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lavavalikoimaan on tänä vuonna tullut uusi Arabia-lava, jossa keskitytään muun muassa käsitöihin, harrastuksiin ja askarteluun, jotka sopivat hyvin lukemisen rinnalla kotoiluun. Kirjamessut tarjoaa myös paljon itsestä huolehtimiseen kannustavaa hyvinvointiohjelmaa. Tänä vuonna kirjamessuihin voi valmistautua neulomalla Helsingin Kirjamessut 2024 -villasukat, jotka on suunnitellut artesaani Miia Mäki-Ikola. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 24. – 27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Erämessut tuo esille metsästyksen vastuullisuutta9.10.2024 14:41:04 EEST | Tiedote

Helsingin Erämessuilla 7. – 9.2.2025 tuodaan esille metsästyksen vastuullisuutta ja kouluttautumisen merkitystä. Ammunta - ja metsästyskoulutukset antavat kaupunkiympäristössä asuville pääkaupunkilaisille paremmat valmiudet harrastukselle. Metsästys yhdistää luontotuntemuksen, luontoliikunnan, retkeilyn, eräelämän ja ammunnan. Metsästäjä harjoittelee taitojaan läpi vuoden. ”Riistaa pitää kunnioittaa”, toteaa kouluttaja Ville Hirvonen.

MaatalousKonemessut 2024 on myös metsänomistajan tapahtuma9.10.2024 10:45:24 EEST | Tiedote

Nyt kolmatta kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät MaatalousKonemessut tarjoaa paljon sisältöä maatalousalan ammattilaisille, mutta myös metsänomistajille ja metsäalan ammattilaisille. Nyt keskustellaan muun muassa metsän omistamisen eri muodoista, luonnon monimuotoisuudesta, EU:n metsäkatoasetuksesta, sukupolvenvaihdoksesta sekä metsätuhoista ja niiden ehkäisystä. Metsälehti-lava tarjoaa ohjelmaa päivittäin MaatalousKonemessuilla torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye