Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Noora Fagerström: Englanninkielinen ylioppilastutkinto vahvistamaan Suomen vetovoimaa

Jaa

Suomi kansainvälistyy ja englanninkielisen koulutuksen kysyntä lisääntyy. Kansanedustaja Noora Fagerström on tyytyväinen siihen, että pian Suomessa on mahdollisuus käydä koulua ja suorittaa ylioppilastutkinto englanniksi.

Noora Fagerström. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Noora Fagerström. Kuvaaja: Kimmo Falck.

Suomen väestörakenteella osaajapulaa ei ratkaista ilman koulutus- ja työperäistä maahanmuuttoa. Näistä osaajista kilpailee moni muukin maa ikääntyvässä Euroopassa.

”Englanninkielinen ylioppilastutkinto on konkreettinen vetovoimatekijä, joka auttaa saamaan Suomeen kansainvälisiä osaajia perheineen. Pärjätäksemme kilpailussa osaavasta työvoimasta, meidän on vahvistettava englanninkielisten julkisten palveluiden ja koulutuksen saatavuutta” Fagerström sanoo.

Fagerströmin mukaan kyse ei ole pelkästään siitä, miten maahanmuuton prosessit toimivat ja miten työelämässä vastaanotetaan nämä tulijat, vaan myös palveluista heidän perheilleen. Yksi keskeinen ratkaisu onkin lisätä englanninkielisten koulutuspolkujen tarjontaa. 

”Perheiden tehdessä päätöstä uudesta kotimaasta ovat lasten koulutusmahdollisuudet keskeisessä asemassa. Suomalaista koulutusjärjestelmää tuleekin kehittää houkuttelevaksi kansainvälisten osaajien silmissä. Tältä osin lukiokoulutuksen ja ylioppilastutkinnon merkitys on keskeinen” Fagerström toteaa.

Englanninkielinen ylioppilastutkinto mahdollistaa koulutukseen osallistumisen nykyistä paremmin maassa asuvalle vieraskieliselle väestölle ja paluumuuttajille. Suomi tarvitsee osaavaa työväkeä, eikä ketään korkeakoulukelpoiseksi pyrkivää kannata rajata ulkopuolelle.

”Pelkkä yo-tutkinto ei kuitenkaan riitä. Sen rinnalla on kiinnitettävä huomiota myös korkeakoulujen opetustarjontaan, jotta opintojatkumo olisi joustava ja saumaton myös lukiosta eteenpäin” Fagerström sanoo.

”Samalla tulee panostaa vieraskielisten nuorten mahdollisuuteen opetella kotimaista kieltä. Se on edellytys integroitumiselle suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään” Fagerström lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye