Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Limnell: Hallituksen panostukset kvanttiteknologiaan ovat tärkeitä Suomen tulevaisuudelle

Jaa

Kansanedustaja ja kyberturvallisuuden dosentti Jarno Limnell painottaa, että hallituksen investoinnit kvanttiteknologiaan ovat ratkaisevia Suomen teknologisen kilpailukyvyn, turvallisuuden ja talouskasvun turvaamiseksi tulevaisuudessa.

Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.

Kansanedustaja ja kyberturvallisuuden dosentti Jarno Limnell painottaa, että hallituksen investoinnit kvanttiteknologiaan ovat ratkaisevia Suomen teknologisen kilpailukyvyn, turvallisuuden ja talouskasvun turvaamiseksi tulevaisuudessa. Limnellin mukaan kvanttiteknologialla on valtava potentiaali useilla aloilla, kuten kyberturvallisuudessa, lääketieteessä ja teollisuudessa.

"Kvanttiteknologia mahdollistaa kyvykkyyksiä, jotka ovat kriittisiä valtion turvallisuuden ja elinkeinoelämän kannalta. Tämä teknologia voi mullistaa esimerkiksi salaustekniikat ja tekoälyjärjestelmät, minkä vuoksi se on keskeinen osa nykyistä geopoliittista kilpailua", Limnell toteaa.

Suomi on noussut merkittäväksi toimijaksi kvanttiteknologian alalla ja sen asema vahvistuu entisestään hallituksen päätösten myötä. Vuodesta 2024 lähtien Suomi sijoittaa 79 miljoonaa euroa Kvanttinova-puhdastilaympäristön kehittämiseen sekä 70 miljoonaa euroa 300 kubitin kvanttitietokoneeseen. Lisäksi Suomen Akatemia tukee kvanttilippulaivaa 13 miljoonalla eurolla.

"Suomen tulee hyödyntää vahvaa innovaatio-osaamistaan ja tiivistää yhteistyötään kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Näin voimme varmistaa, että Suomi on jatkossakin vahva globaali toimija kvanttiteknologiassa", Limnell korostaa.

Limnellin mukaan hallituksen tavoitteet nostaa tutkimus- ja kehitystoiminnan osuus BKT:ä 4 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä ovat merkittäviä askeleita kohti Suomen menestystä kvanttiteknologian globaalissa kilpailussa.

"Nyt on aika toimia ja rakentaa Suomesta kvanttiosaamisen keskus, joka tuottaa paitsi teknologista kilpailukykyä myös talouskasvua pitkälle tulevaisuuteen", Limnell sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Sirén: Oppositio toistaa välikysymyksen verran perusteettomia uhkakuvia11.10.2024 13:13:50 EEST | Tiedote

Oppositio jätti tänään hallitukselle välikysymyksen, jonka taustalla on hallituksen esitys sovittelujärjestelmän kehittämisestä. Kokoomuksen kansanedustajan ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Saara-Sofia Sirénin mukaan oppositio jatkaa välikysymyksessään perusteettomien uhkakuvien maalailua ja esittää paikkaansa pitämättömiä väitteitä hallituksen esityksen sisällöstä ja vaikutuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye