Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Reseptien uusintapyynnöt ohjautuivat väärin teknisen virheen vuoksi

Jaa

Asiakas- ja potilastietojärjestelmän teknisen virheen takia reseptien uusimisessa on ollut ongelmia 7.-16. lokakuuta. Virhe on korjattu ja reseptejä voi lähettää uusittavaksi normaalisti.

Pohjanmaan hyvinvointialueella otettiin lokakuun ensimmäisen viikonlopun aikana käyttöön uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä muun muassa Kaskisten ja Kristiinankaupungin perusterveydenhuollossa.

Uuden järjestelmän kytkennöissä on havaittu virhe, minkä vuoksi Pohjanmaan hyvinvointialueella osa reseptien uusinnoista on ohjautunut virheellisesti uuteen järjestelmään. Reseptien uusinnat ovat toimineet normaalisti Kaskisten ja Kristiinankaupungin terveysasemilla, missä uusi järjestelmä on jo käytössä.  7.-16.10.2024 välisenä aikana alueen muissa terveyskeskuksissa ja sairaaloissa potilaiden reseptien uusintapyyntöjä on ohjautunut uuteen järjestelmään, johon ammattilaisilla ei ole vielä pääsyä.

Väärin ohjautuneita uusintapyyntöjä on tullut noin 600. Näitä pyyntöjä ei saada siirrettyä järjestelmästä toiseen, vaan ne joudutaan palauttamaan potilaille. Potilaat saavat reseptin palautuksesta tekstiviestin, jos hän on sallinut viestin lähetyksen Kanta-palveluista reseptin uusinnan yhteydessä.

Virhe on nyt korjattu ja reseptit ohjautuvat uusittavaksi oikein koko alueella.  Pyydämme anteeksi potilaille aiheutunutta haittaa.

Toimi näin

Jos olet tehnyt reseptinuusintapyynnön 7.-16.10.2024, eikä reseptiäsi ole uusittu kahdeksan vuorokauden kuluessa tai olet saanut Kanta-palveluista tekstiviestin reseptin uusinnan palauttamisesta:

• Voit laittaa palautetun reseptin uudelleen uusintaan OmaKannassa tai apteekissa, jolloin se ohjautuu oikeaan järjestelmään.

• Kiireellisessä tapauksessa ota yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin, 06 218 9000.

Yhteyshenkilöt

Kommunikationsenheten - Viestintäyksikkö

Vi betjänar media mån-fre kl. 9–15. Ta kontakt så svarar vi så fort som möjligt. Palvelemme mediaa ma-pe klo 9-15. Ota yhteyttä, niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

kommunikation@ovph.fi

Välkommen till Österbottens välfärdsområde! Vi anordnar social- och hälsovårdstjänster samt räddningsväsendets tjänster i Österbotten. I Vårt område bor cirka 176 000 invånare och vi har över 8000 anställda. Vi jobbar från människa till människa.

Tervetuloa Pohjanmaan hyvinvointialueelle! Järjestämme sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjanmaalla. Alueellamme asuu noin 176 000 asukasta ja meillä on yli 8000 työntekijää. Työskentelemme ihmiseltä ihmiselle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Utbetalning av arbetsersättningar försenades – en del betalas ersättning två gånger14.10.2024 11:20:00 EEST | Pressmeddelande

Utbetalningen av en del arbetsersättningar försenades i Österbottens välfärdsområde. Cirka 300 klienter som i september deltog i arbetsverksamhet borde ha fått sin arbetsersättning utbetald 7.–15.10. Betalningen kunde emellertid inte genomföras. Problemet upptäcktes på torsdagen den 10 oktober. Förseningen av utbetalningen beror på ett mänskligt misstag i samband med ibruktagandet av det nya klient- och patientdatasystemet. Systemet togs i bruk i en del socialvårdstjänster på måndagen den 7 oktober. Då övergick utbetalningen inom socialvården till det nya systemet, men enheterna inom arbetsverksamheten hade matat in arbetstimmarna för september månad i det gamla systemet som inte längre kunde användas för utbetalningen av ersättningar. Frågan har utretts på måndagen den 14 oktober och arbetsersättningarna kommer att utbetalas 14.–15.10. – Vi ber om ursäkt för misstaget och förseningen av utbetalningen. Det här mycket förargligt för våra klienter, säger verksamhetsområdesdirektör Heidi

Työosuusrahojen maksaminen viivästyi – osalle maksu tuplana14.10.2024 11:20:00 EEST | Tiedote

Pohjanmaan hyvinvointialueen työosuusrahojen maksaminen on viivästynyt. Työosuusrahan syyskuussa työtoimintaan osallistuneille noin 300 asiakkaalle piti olla maksussa 7.–15.10. Maksua ei kuitenkaan oltu voitu tehdä. Ongelma huomattiin torstaina 10.10. Syy maksun viivästymiselle inhimillinen erehdys uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönoton yhteydessä. Se otettiin käyttöön maanantaina 7.10. osassa sosiaalihuollon palveluita. Sosiaalihuollon maksatus siirtyi käyttämään uutta järjestelmää, mutta työtoiminnan yksiköt ovat syöttäneet syyskuun työtunnit vanhaan järjestelmään, jonka kautta maksua ei enää voida suorittaa. Asia on selvitetty maanantaina 14.10. ja työosuusrahat saadaan maksuun 14.–15.10. –Pyydämme anteeksi virhettä ja maksun viivästymistä. Tämä on asiakkaidemme kannalta erittäin harmillista, sanoo kuntoutuksen toimialajohtaja Heidi Kotanen. Osa asiakkaista tulee virheen vuoksi saamaan työosuusrahan syyskuun osalta kaksi kertaa. Heidän kohdallaan liikaa maksettu sum

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye