Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen kuljetuspalveluissa muutoksia

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella tulee muutoksia kuljetuspalveluihin. Muutos koskee vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolalain mukaista kuljetuspalvelua. Osassa kuntia keskitetty kuljetuspalvelu on ihan uusi palvelu ja osassa kuntia sopimusautot on kilpailutettu hankintalain mukaan uudelleen. Osassa Pohteen kunnissa käytäntö taksikortin käytöstä muuttuu.

Maantie maalaismaisemassa.

Kaikki asiakkaat, joita muutos koskee, saavat kirjeen kotiin lokakuun aikana.

Kuljetuspalvelu muuttuu 1.11.

Kuusamossa, Taivalkoskella, Hailuodossa, Lumijoella, Muhoksella, Siikajoella, Raahessa, Pyhäjoella, Merijärvellä, Kalajoella ja Kärsämäellä matkat tilataan Matkapalvelukeskuksesta marraskuun alusta alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että matkoja ei voi enää tilata suoraan taksiyrittäjältä. Asiakkaat saavat tiedon uusista sopimusautoista.

Sopimusautot on kilpailutettu uudelleen myös Oulussa ja Tyrnävällä, jotka ovat jo olleet mukana Matkapalvelukeskuksen tilauspalvelussa. Oulaisissa muutos tapahtuu poikkeuksellisesti vasta marraskuun 16. päivänä.

Siikalatvalla kuljetuspalvelut jatkuvat entiseen malliin.

Taksikuution taksikortin tilalle tulee uusi tunnistekortti 1.11. lähtien

Nykyisen Taksikuution taksikortin käyttö päättyy marraskuun alusta osassa kuntia. Asiakkaille lähetetään uusi henkilökohtainen tunnistekortti. Sillä asiakas osoittaa oikeutensa kuljetuspalveluun taksissa. Kuljettajat eivät peri asiakasmaksua matkan yhteydessä.

Taksikorttimuutos koskee seuraavia kuntia: Kuusamo, Muhos, Raahe, Siikajoki, Kalajoki, Merijärvi, Kempele, Ii, Pudasjärvi, Vaala, Utajärvi, Alavieska, Ylivieska, Sievi, Nivala, Haapavesi ja Pyhäntä. Limingassa poistuu O-taxin taksikortti. Näissä kunnissa on myös uudelleen kilpailutettu sopimusautot.

Oulaisissa taksikorttimuutos tulee voimaan 16.11. ja Haapajärvellä, Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä vasta vuoden vaihteessa.

Miten kuljetuspalvelua käytetään?

Kuljetuspalvelu tilataan aina ensin Matkapalvelukeskuksesta. Se on aina avoinna ja sen puhelinnumero on 08 5584 4015. Matkan voi tilata sopimusautoilta ainoastaan, jos Matkapalvelukeskus ei ole vastannut 15 minuutin kuluessa.

Kuljetuspalveluista peritään hinnaston mukainen asiakasmaksu (Asiakasmaksulaki 2a ja 11).

Matkapalvelukeskus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Mikkola
Vammaisten palvelut
puh. 044 703 6472
minna.j.mikkola@pohde.fi

Virpi Rääpysjärvi
Ikäihmisten palvelut
puh. 050 551 6772
virpi.raapysjarvi@pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti tekonivelkirurgian ja mahalaukun ja suoliston tähystystutkimusten hankinnan strategisista periaatteista17.10.2024 16:42:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tulevaisuuslautakunta päätti kokouksessaan 16.10. strategisista periaatteista, joilla hankitaan vuokratyönä tekonivelkirurgiaa sekä ostopalveluna gastrokirurgien ja gastroenterologien suorittamia mahalaukun ja suoliston tähystystutkimuksia. Päätöksen tavoitteena on purkaa tekonivelkirurgian hoitojonoja ja varmistaa tähystystoimenpiteiden saatavuus ennen oman toiminnan aloittamista vuoden 2026 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye