Rosebud Oy

Lauantaina kirjamessuilla kaikki mitä et ole koskaan halunnut tietää omaishoidosta

Jaa

Ilman omaishoitajia Suomi olisi nykyistäkin syvemmässä hoivakriisissä. Omaishoitoa on lisätty poliittisilla päätöksillä aina 1990-luvulta lähtien. Mutta miten omaishoitajille käy, kun hyvinvointialueiden määrärahat ovat tiukilla ja Orpon hallitus on luvannut uudistaa omaishoitolain? Teemaan johdattelevat Sirpa Puhakka ja Sari T. Tiiro tietokirjallaan RAKKAUDEN RIEKALEITA – Omaishoitajat hoivakriisiä pelastamassa. Helsingin kirjamessujen keskustelussa omaishoidosta mukana tekijöiden kanssa sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo.

Kansikuva: RAKKAUDEN RIEKALEITA – Omaishoitajat hoivakriisiä pelastamassa  – kirjoittajat Sirpa Puhakka ja Sari T. Tiiro
Sirpa Puhakka ja Sari T. Tiiro: RAKKAUDEN RIEKALEITA – Omaishoitajat hoivakriisiä pelastamassa

Helsingin Kirjamessuilla kysytään, millaisia pelejä yhteiskunnan kentällä pelataan. Juhlapuheissa omaishoitajia ylistetään, mutta miksi omaishoidon huominen näyttää sumealta? Omaishoidosta on tulossa entistäkin kiinteämpi osa suomalaista hoivajärjestelmää, mutta samaan aikaan omaishoitajien palkkiot ja palvelut uhkaavat rapautua. Laskevatko päättäjät sen varaan, että hoidamme läheisiämme pelkän rakkauden voimalla? 

Keskustelu omaishoidosta alkaa Helsingin Messukeskuksen Hakaniemi-lavalla lauantaina 26.10. klo 16.30. Mukana keskustelussa on myös sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo. Kirjoittajat sitä ennen tavattavissa Rosebudin ja Kultti ryn signeerausosastolla (osasto 6f10).

Voittavatko omaishoitajat  vai häviävät? Entä mitä rakkaudesta jää jäljelle vuosikausien vaipanvaihdon, etuushakemusten ja moraalisen velvoittavuuden keskellä?

"Pitkä omaishoitajuus voi romahduttaa työikäisen omaishoitajan ansiotason ja terveydenkin. Mutta sairasta ja päivä päivältä haurastuvaa läheistä ihmistä on hyvin vaikea jättää", sanoo puolisoaan kymmenkunta vuotta hoitanut Sari T. Tiiro.

RAKKAUDEN RIEKALEITA -tietokirja yhdistää omaishoidon kaksi maailmaa: poliittisen päätöksenteon ohjaaman hoivajärjestelmän ja yksilön eli omaishoitajan maailman. Tekstissä vuorottelevat asiaproosa ja omaishoitajan omakohtainen reality. 

Kirjoittajat: Sirpa Puhakka, tietokirjailija, sosiaalipolitiikkaan perehtynyt toimittaja ja päättäjä &  Sari T. Tiiro, toimittaja, opettaja ja ex-omaishoitaja, joka hoiti puolisoaan kymmenen vuotta. 

Lämpimästi tervetuloa kirjamessuille & keskustelemaan omaishoidosta!

Helsingin kirjamessujen ohjelma  
Rosebudin osasto 3f2 Helsingissä 

Lisätietoa:
Sirpa Puhakka: sirpa.puhakka@pp2.inet.fi; 045 7731 3000
Sari T. Tiiro: sari@tiiro.fi; 0400 459775

Sirpa Puhakka ja Sari T. Tiiro:
RAKKAUDEN RIEKALEITA – Omaishoitajat hoivakriisiä pelastamassa
ISBN: 978-952-7313-58-9, 228 sivua
Rosebud Books

Arvostelukappaleet: sivullinenrb@rosebud.fi 
(Arvostelukappale saatavana myös PDF:nä)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvassa kirjan kirjoittajat Sirpa Puhakka ja Sari T. Tiiro
SIrpa puhakka (vasemmalla) on tietokirjailija, joka on seurannut sosiaali- ja terveyspalvelujen kehitystä toimittajana ja päättäjänä. SarI T. TIIro on toimittaja, opettaja ja ex-omaishoitaja, joka hoiti puolisoaan kymmenen vuotta.
Anton Hämäläinen
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy

Kirjallinen kärkikaarti Rosebudin messuosastoilla23.10.2024 13:46:40 EEST | Tiedote

Rosebudin ja Kultti ry:n lavalla Helsingin kirjamessuilla 24.–27. lokakuuta kuullaan ja tavataan vuoden kiinnostavampia kirjailijoita torstaista sunnuntaihin joka päivä aamukymmenestä iltakahdeksaan. Mukana kymmeniä tekijöitä päivittäin Arne Dahlista Jevhenia Kuznjetsovaan ja Pajtim Statovcista Martti Suosaloon ja Karri "Paleface" Miettiseen sekä joukko suomalaisen kulttuurilehdistön parhaimistoa. Rosebudin Ruusunpiikki-sarjassa ilmestyy messuille pino uutuustietokirjoja, kuten Raimo Väyrysen Suomi ja ydinaseet, Ilkka Taipaleen Sinisilmäinen pasifisti, Marja Sliden toimittama Sota näyttämöillä ja Gynthia Enloen Feminismi ja sota.

Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 4321.10.2024 16:34:54 EEST | Tiedote

Ti 22.10. klo 17.30 Bianca Bellová: Järvi (Kairaamo) Järvi (Jezero, 2016) ilmestyi suomeksi kesäkuussa 2024 Susanna Rädyn kääntämänä. Järvi käsittelee Itä-Euroopan ja entisen Neuvostoliiton alueen kollektiivisia traumoja, joita luonnehtivat diktatuurin, sodan, ympäristön ja alkuperäisten kulttuurien tuhoutumisen vaikutukset. Järvi vie lukijan maailmaan, jossa poliittiset ja ekologiset katastrofit kietoutuvat yhteen. Tapahtuman järjestäjinä ovat Kairaamo ja Tšekin suurlähetystö. Ke 23.10. klo 17 JULKISTAMISTILAISUUS: Hanneriina Moisseinen & E. L. Karhu: Ajan rajalla (Bokeh) Ajan rajalla perustuu dramaturgi, kirjailija E. L. Karhun näytelmään kuka tahansa meistä – dokumentti (2011), joka esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseisen yksityiskohtaiset tekstiilityöt rakentavat tekstille visuaalisen maiseman ja kerronnallisen struktuurin. Kirjamuodossa kerronnallinen muoto korostuu. Kokeellisesta sarjakuvasta puuttuvat tunnistettavat, nimetyt henkilö-

Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 4211.10.2024 16:03:39 EEST | Tiedote

Ti 15.10. klo 17 Kari Hotakainen: Helmi Kari Hotakaisen Helmi on vauhdikas ja hauska kirja vakavista asioista. Liikuttava, hauska ja sydämellinen romaani. Kari Hotakainen on kirjoittanut paljon, mutta tällaista ei koskaan aiemmin. Nina Paavolainen haastattelee. Ke 16.10. klo 17 Markus Ikonen: Coachaatko? Teos pohjautuu kymmenen ammatticoachin haastatteluun sekä pohdiskeleviin asiantuntija-artikkeleihin, joiden myötä huippucoachien kokemukset kytkeytyvät laajempaan kontekstiin alati kasvavalla toimialalla. To 17.10. klo 17 Kai Ekholm: Mies jolla oli Matti Klingen kasvot (Otava) Tapani Ruokanen: Tapani Ruokanen silminnäkijänä (Docendo) Ekholm ja Ruokanen haastattelevat toisiaan uutuuskirjoistaan. Kai Ekholm: Mies jolla oli Matti Klingen kasvot (Otava) Professori ja historioitsija Matti Klinge (1936-2023) oli kansakunnan yliminä ja poleemikko, jonka kommentteja moni pelkäsi. Hän rakensi muistelmistaan ja päiväkirjoistaan monumentin. Silti hänen ajatuksensa jäivät monille etäisiksi. Tapani

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye