Defense and Digital Resilience -ohjelma vahvistaa Suomen puolustusteollisuuden nopeaa kasvua
Business Finlandin Digital Resilience -ohjelma laajenee kattamaan Suomen koko puolustusteollisuuden digitaalisten turvallisuusratkaisujen lisäksi. Tavoitteena on tuottaa globaaleja edelläkävijäratkaisuja yhteiskuntien kokonaisvaltaisen turvallisuuden ja resilienssin varmistamiseksi.

Huhtikuussa 2024 käynnistynyt Business Finlandin Digital Resilience -ohjelma on herättänyt huomattavaa kiinnostusta ja saavuttanut asiakkaat erinomaisesti. Rahoitettujen hankkeiden lisäksi syyskuussa tehtiin laaja Team Finland -delegaatiomatka Japaniin ja Koreaan puolustusministeri Antti Häkkäsen johdolla. Veturiyrityksiä, pk- ja kasvuyrityksiä sekä tutkimuslaitoksia on verkotettu työpajoissa uusien kansainvälisten yhteistyöhankkeiden edistämiseksi.
- Aseelliset konfliktit ja geopoliittiset muutokset ovat korostaneet puolustusteollisuuden merkitystä, eikä ole mitään syytä olettaa tilanteen helpottuvan lähitulevaisuudessa. Suomessa on erittäin kehittynyt puolustusteollisuus, joka voi tuoda meille myös talouskasvua. Suurta potentiaalia on esimerkiksi yhteistyössä Ruotsin ja Norjan kanssa. Asumme maailman parhaissa maissa ja meillä on paljon puolustettavaa, sanoo Business Finlandin pääjohtaja Lassi Noponen.
- Business Finlandiin kohdistuu paljon odotuksia ainutlaatuisen roolimme vuoksi julkisena innovaatiorahoittajana, verkottajana ja kansainvälistymisen edistäjänä. Ministeriöiden, muiden sidosryhmien ja asiakkaiden puolelta on toivottu voimakasta panostusta sekä perinteisen että uuden puolustusteollisuuden tukemiseksi. Vastasimme nopeasti tähän tarpeeseen ja laajensimme Digital Resilience -ohjelmaa. Näin pystymme luomaan uutta kasvua koko puolustusteollisuudelle, hän jatkaa.
120 miljoonaa euroa kilpailukyvyn vahvistamiseen
Defense and Digital Resilience -ohjelma keskittyy kaksikäyttöteknologioiden ja -tuotteiden sekä puolustusalan ratkaisujen synergioihin. Näin vastataan sekä kriittisen infrastruktuurin että maanpuolustuksen tarpeisiin entistä nopeammin. Ekosysteemien kehittäminen on kriittisen tärkeää kokonaisturvallisuudelle. Esimerkkejä ovat Patrian, Bittiumin ja Nokian veturihankkeet sekä Digital Defence Ecosystem. Näitä kaikkia Business Finland rahoittaa. Ohjelman tutkimus-, kehitys- ja innovaatiobudjetti nousee 120 miljoonaan euroon. Tämän avulla halutaan lisätä erityisesti pk- sekä kasvuyritysten TKI-toimintaa.
Defense and Digital Resilience -ohjelman tavoitteena on tiivis yhteistyö eri sidosryhmien välillä, joita ovat muun muassa Tesi, VTT, Huoltovarmuuskeskus, puolustusvoimat, Traficom, PIA ry, FISC ry, Critical Communications Finland sekä alueelliset kehitysyhtiöt.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kirsi KokkoOhjelmajohtaja, Head of Defense and Digital ResilienceBusiness Finland
Puh:+358 50 5502 023kirsi.kokko@businessfinland.fiTomi KorhonenHead of PR and MediaBusiness Finland
Puh:+358 50 449 9575tomi.korhonen@businessfinland.fiKuvat
Linkit
Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Business Finland
Suomalaisesta ruoasta rakennetaan matkailuvaltti3.4.2025 08:12:00 EEST | Tiedote
Suomen ruokamaakuvaa kehitetään lähivuosina määrätietoisesti osana matkailumarkkinointia. Tavoitteena on tehdä suomalaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista tunnetumpi osa Suomi-kuvaa maailmalla ja nostaa Suomi houkuttelevaksi ruokamatkailumaaksi.
Ulkomaiset investoinnit Suomeen laskivat – Euroopassa historiallisen jyrkkä pudotus2.4.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
YK:n kauppa- ja kehitysjärjestö UNCTADin tuoreimman raportin mukaan Eurooppaan tehtyjen ulkomaisten investointien määrä laski 45 prosenttia verrattuna edellisvuoteen*. Invest in Finlandin seurannan mukaan uusia ulkomaisia yrityksiä sijoittui Suomeen vuonna 2024 yhteensä 231 kappaletta. Laskua edellisvuoteen oli noin 6 %.
Uusia veturiyrityksiä valittu: Canatu, Andritz ja Kalmar26.3.2025 13:34:43 EET | Tiedote
Business Finland on valinnut kolme uutta veturiyritystä. Uudet veturiyritykset tavoittelevat Suomesta maailmanluokan nanohiilimateriaalien tutkimus-, kehitys- ja tuotantokeskusta, puusta saatavan arvon kaksinkertaistamista metsäteollisuudessa ja raskaiden materiaalien käsittelyn vihreää siirtymää.
Suomi ja onnellisuus: seitsemän vuotta kärjessä – jatkuuko menestys?5.3.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Suomi on valittu maailman onnellisimmaksi maaksi jo seitsemän kertaa peräkkäin YK:n World Happiness -raportissa. Seuraava raportti julkistetaan 20.3., ja odotukset ovat korkealla. Valitaanko Suomi kahdeksannen kerran peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi?
Uudet veturihankkeet kutsuvat pk-yrityksiä mukaan kasvattamaan kilpailuetuaan – aiheina vetytalous ja tulevaisuudenkestävä liikkuminen26.2.2025 12:05:33 EET | Tiedote
Business Finlandin rahoituksella käynnistyy kaksi uutta veturihanketta: ABB:n H2 Springboard ja Nokian Renkaiden FUTUREPROOF. Lisää valintoja veturihankkeista tehdään maaliskuussa 2025. Veturit tarjoavat yhteistyömahdollisuuksia pk-yrityksille ja tutkimusorganisaatioille tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme