Business Finland

Defense and Digital Resilience -ohjelma vahvistaa Suomen puolustusteollisuuden nopeaa kasvua

Jaa

Business Finlandin Digital Resilience -ohjelma laajenee kattamaan Suomen koko puolustusteollisuuden digitaalisten turvallisuusratkaisujen lisäksi. Tavoitteena on tuottaa globaaleja edelläkävijäratkaisuja yhteiskuntien kokonaisvaltaisen turvallisuuden ja resilienssin varmistamiseksi.

Huhtikuussa 2024 käynnistynyt Business Finlandin Digital Resilience -ohjelma on herättänyt huomattavaa kiinnostusta ja saavuttanut asiakkaat erinomaisesti. Rahoitettujen hankkeiden lisäksi syyskuussa tehtiin laaja Team Finland -delegaatiomatka Japaniin ja Koreaan puolustusministeri Antti Häkkäsen johdolla. Veturiyrityksiä, pk- ja kasvuyrityksiä sekä tutkimuslaitoksia on verkotettu työpajoissa uusien kansainvälisten yhteistyöhankkeiden edistämiseksi.

  • Aseelliset konfliktit ja geopoliittiset muutokset ovat korostaneet puolustusteollisuuden merkitystä, eikä ole mitään syytä olettaa tilanteen helpottuvan lähitulevaisuudessa. Suomessa on erittäin kehittynyt puolustusteollisuus, joka voi tuoda meille myös talouskasvua. Suurta potentiaalia on esimerkiksi yhteistyössä Ruotsin ja Norjan kanssa. Asumme maailman parhaissa maissa ja meillä on paljon puolustettavaa, sanoo Business Finlandin pääjohtaja Lassi Noponen.
  • Business Finlandiin kohdistuu paljon odotuksia ainutlaatuisen roolimme vuoksi julkisena innovaatiorahoittajana, verkottajana ja kansainvälistymisen edistäjänä. Ministeriöiden, muiden sidosryhmien ja asiakkaiden puolelta on toivottu voimakasta panostusta sekä perinteisen että uuden puolustusteollisuuden tukemiseksi. Vastasimme nopeasti tähän tarpeeseen ja laajensimme Digital Resilience -ohjelmaa. Näin pystymme luomaan uutta kasvua koko puolustusteollisuudelle, hän jatkaa.

120 miljoonaa euroa kilpailukyvyn vahvistamiseen

Defense and Digital Resilience -ohjelma keskittyy kaksikäyttöteknologioiden ja -tuotteiden sekä puolustusalan ratkaisujen synergioihin. Näin vastataan sekä kriittisen infrastruktuurin että maanpuolustuksen tarpeisiin entistä nopeammin. Ekosysteemien kehittäminen on kriittisen tärkeää kokonaisturvallisuudelle. Esimerkkejä ovat Patrian, Bittiumin ja Nokian veturihankkeet sekä Digital Defence Ecosystem. Näitä kaikkia Business Finland rahoittaa. Ohjelman tutkimus-, kehitys- ja innovaatiobudjetti nousee 120 miljoonaan euroon. Tämän avulla halutaan lisätä erityisesti pk- sekä kasvuyritysten TKI-toimintaa.

Defense and Digital Resilience -ohjelman tavoitteena on tiivis yhteistyö eri sidosryhmien välillä, joita ovat muun muassa Tesi, VTT, Huoltovarmuuskeskus, puolustusvoimat, Traficom, PIA ry, FISC ry, Critical Communications Finland sekä alueelliset kehitysyhtiöt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Business Finlandin pääjohtaja Lassi Noponen
Business Finlandin pääjohtaja Lassi Noponen
Lataa
Business Finlandin Defense and Digital Resilience -ohjelman ohjelmajohtaja Kirsi Kokko.
Business Finlandin Defense and Digital Resilience -ohjelman ohjelmajohtaja Kirsi Kokko.
Lataa

Linkit

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

”Suomessa ei olla vielä hyödynnetty YK:ta tärkeänä kauppakumppanina”23.10.2024 08:08:00 EEST | Tiedote

Suomalaisyritykset myyvät YK:lle tuotteita vielä varsin vähän verrattuna muihin Pohjoismaihin. Vuonna 2023 Suomi myi palveluita Yhdistyneille kansakunnille 5,4 miljoonalla dollarilla ja tuotteita 3,8 miljoonalla dollarilla. Kolme suurinta kategoriaa maamme myynnissä olivat lääketieteelliset laitteet ja tarvikkeet, hallinto- ja johtamispalvelut sekä maatalous-, kalastus- ja metsätalouspalvelut.

Visit Finlandin muutosneuvottelut päättyivät11.10.2024 14:11:55 EEST | Tiedote

Business Finland on saanut päätökseen Suomeen suuntautuvaa kansainvälistä matkailua edistävää Visit Finlandia koskeneet muutosneuvottelut, joiden seurauksena päätetään 11 työsuhdetta. Syynä neuvotteluihin oli valtion budjetin leikkaukset, joiden vuoksi Visit Finlandin rahoitus käytännössä puolittuu vuonna 2025. Suomen kansainvälisen matkailun edistäminen on Visit Finlandin lakisääteinen tehtävä.

Business Finlandin rooli kasvun vauhdittajana laajenemassa suurten puhtaiden teollisten investointien tukiohjelmien myötä18.9.2024 08:00:02 EEST | Tiedote

Petteri Orpon hallituksen ilmastopolitiikan yhtenä painopisteenä on päästöjä vähentävien ja hiiltä talteen ottavien ratkaisujen kiihtyvä kehitys teollisuudessa ja energiantuotannossa. Työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö valmistelevat lainsäädäntöä, jolla otettaisiin käyttöön investointiavustus ja verohyvitys suurille puhtaille teollisille investoinneille. Business Finland vastaisi tukiohjelmien hallinnoinnista eli esimerkiksi tuen myöntämisestä ja sen käytön seurannasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye