Oulun yliopisto

Kampusravintoloiden kilpailutus johti valitukseen - nykyiset toimijat jatkavat väliaikaissopimuksilla

Jaa

Oulun yliopiston ja Oamkin Linnanmaan ja Kontinkankaan kampusten ravintolapalveluiden tuottajat valittiin kilpailutuksella lokakuun alussa, mutta valinnasta on valitettu. 

Oulun yliopisto valitsi yliopiston ja Oamkin Linnanmaan ja Kontinkankaan kampusten ravintolapalveluiden tuottajat kilpailutuksella lokakuun alussa, mutta Oulun yliopiston ylioppilaskunnan omistama ja kilpailutuksessa mukana ollut Uniresta Oy on valittanut kilpailutuksesta markkinaoikeuteen. 

Valitus tarkoittaa, että kilpailutuksella valitut toimijat eivät voi aloittaa toimintaansa kampuksilla 1.1.2025, vaan ravintolapalveluita tarjoavat väliaikaissopimuksilla nykyiset toimijat, kunnes valitukseen liittyvät asiat on käsitelty. Uniresta oli mukana kilpailutuksessa, mutta ei tullut valituksi. 

Tällä hetkellä Linnanmaan kampuksella ravintolapalveluita tuottavat nykyiset toimijat Uniresta Oy ja Juvenes Oy ja Kontinkankaalla Sodexo Oy.  

Hintaa ja laatua 

Uusimmassa kilpailutuksessa valintaperusteena oli halvin hinta, mutta päästäkseen mukaan hintavertailuun tarjoajien oli täytettävä laadulle asetetut korkeat vähimmäisvaatimukset. Uusi valitus koski muun muassa sitä, että valinta tehtiin pelkän hinnan perusteella ja että kilpailutuksessa olisi suosittu suuria toimijoita pienten kustannuksella. 

“Kilpailutuksessa lähtökohtana ovat olleet hankintalain periaatteet avoimuus, syrjimättömyys ja tasapuolisuus. Emme voi suosia tai syrjiä ketään tarjoajaa,” yliopiston hankintalakimies Sanna Pikkujämsä sanoo.

 “Yliopiston oli asettava hinta valintaperusteeksi. Edellinen kilpailutus kumottiin, sillä markkinaoikeuden mukaan emme hyödyntäneet riittävästi kilpailuolosuhteita, kun jätimme hinnan kilpailuttamatta. Yliopistona olemme toimineet lain ja vaatimusten edellyttämällä tavalla.

Laatua on Pikkujämsän mukaan aiemmissa kilpailutuksissa pisteytetty muun muassa kotimaisuusasteen ja omavalmistusasteen perusteella, mutta ne eivät ole tuoneet eroja tarjoajien välille.

Seuraavaksi Oulun yliopisto käy läpi viimeisimmän valituksen ja tekee päätöksen jatkotoimista. Ravintolakilpailutuksesta on valitettu aiemminkin. 

”Valitusoikeus on jokaisen kilpailutukseen osallistujan perusoikeus. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että aina se toimija, joka ei tule valituksi, tekee valituksen. Tämä on turhauttavaa ja vaikuttaa kaikkiin tahoihin. Ravintolat toimivat väliaikaisjärjestelyin valitusaikana eikä pitkän tähtäimen kehittämistä voida tehdä. Valitusprosessi vie aikaa ja resursseja ja on kallista. Toivottavasti asia saadaan pian käsitetyä. Se varmasti on kaikkien osapuolten etu,” Pikkujämsä sanoo.  

 
Lisätietoja: 

Sanna Pikkujämsä
Hankintalakimies
Oulun yliopisto

+358294484085
sanna.pikkujamsa@oulu.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Presidentti Alexander Stubb tutustui 6G-tutkimukseen ja kehui Oulun yliopiston merkitystä – lippulaivatutkimuksen johtaja Matti Latva-aho: ”Kansainvälisesti merkittävää"23.10.2024 15:24:31 EEST | Tiedote

Oulussa vieraillut Tasavallan presidentti Alexander Stubb kiitteli Oulun yliopistollisen sairaalan avajaisissa pitämässään puheessa myös Oulun yliopistoa. Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelman johtaja, professori Matti Latva-aho pitää vierailua osoituksena uraauurtavan tutkimuksen merkityksestä.

Oulun yliopisto mukana kehittämässä älykästä puettavaa laitetta terveyden ja elintapojen seurantaan21.10.2024 06:45:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopisto on mukana uudessa Euroopan komission rahoittamassa UltraSense-hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää uudenlainen puettava laite terveyden seurantaan. Eri teknologioita yhdistävä venyvä monianturialusta mahdollistaa kehon koostumuksen tarkan analyysin ja yksilöllisen terveysseurannan. Hanke pyrkii edistämään kestävää ja terveellisempää elämäntapaa miljoonille eurooppalaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye