Tieteellisten seurain valtuuskunta

Suomen suurimman tiedetapahtuman ohjelma on julkaistu

Jaa

Tieteen päiviä vietetään 8.–12.1.2025 Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja Mikkelissä. Juuri julkaistu ohjelma syventyy oivalluksiin ja erehdyksiin niin arkielämässä kuin tieteessä ja tutkimuksessa.

Yleisöä luentosalissa.
Tieteen päivät palaa Helsingin yliopiston päärakennukselle peruskorjauksen jälkeen. Edellisen kerran tapahtuma on järjestetty päärakennuksella vuonna 2019. Aino-Sofia Orjasniemi. Tieteellisten seurain valtuuskunta

Tieteen päivät on kaikille tieteestä kiinnostuneille suunnattu tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat tutkimuksistaan ja keskustelevat yleisön kanssa. Viime kerralla Tieteen päiville ja sen oheistapahtumiin osallistui pelkästään Helsingissä yli 9 000 ihmistä. Suorat lähetykset ja tallenteet saivat tapahtumaviikon aikana lähes 30 000 katselukertaa. 

Tieteen päivät 2025 tarjoaa tammikuun toisella viikolla valtavan kattauksen kiinnostavaa ohjelmaa. Helsingissä Oivallus ja erehdys -teema johdattaa niin kirurgisten leikkausten ja soiden käytön kuin tieteen ja tutkimuksen edellytysten äärelle. 

"Kaikkialla yhteiskunnassa tarvitaan oivalluksia, jotka rakentuvat asiantuntemukselle ja kriittiselle ajattelulle sekä uskallukselle kokeilla, erehtyä, ja oppia siitä.", Tieteen päivien ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja professori Pauline von Bonsdorff summaa. 

Turussa, Jyväskylässä ja Mikkelissä Tieteen päivien ohjelma antaa aikuisten lisäksi lapsille mahdollisuuksia oivaltaa ja erehtyä innostavan tiedeohjelman parissa. Turussa tutustutaan muun muassa eläinmuseon aarteisiin ja kylmäfysiikkaan. Jyväskylässä selvitetään, miten oivallukset syntyvät ja Mikkelissä ihmetellään ruokajärjestelmän eri osasia. 

Joensuun Tieteen päivillä syvennytään niin Suomen ensimmäisiin naiskirjailijoihin kuin valon merkitykseen ihmiskunnan historiassa. Kuopiossa Oivallus ja erehdys -teemaa lähestytään erityisesti terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. 

Helsingissä Tieteen päivien ohjelmaa täydentävät kaupunkitapahtumat Tieteiden yö (9.1.) ja Tiedekioski (10.–11.1.), 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu Tieteen päivien Nuorten päivä (8.1.) sekä tiedeviestinnän ammattilaisille suunnatut seminaarit. 

Kaikkiin Tieteen päivien tapahtumiin ja oheistapahtumiin on maksuton sisäänpääsy. 

Tutustu Tieteen päivien 2025 ohjelmaan osoitteessa tieteenpaivat.fi/ohjelma-2025

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mandi VermiläVastaava tapahtumatuottajaTieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)

Vermilä työskentelee Tieteen päivien pääsihteerinä ja Tieteen päivien ja Tieteiden yön vastaavana tuottajana.

Puh:044 346 9492mandi.vermila@tsv.fi

Kuvat

Yleisöä luentosalissa.
Tieteen päivät palaa Helsingin yliopiston päärakennukselle peruskorjauksen jälkeen. Edellisen kerran tapahtuma on järjestetty päärakennuksella vuonna 2019.
Aino-Sofia Orjasniemi. Tieteellisten seurain valtuuskunta
Lataa

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) on merkittävä tiedepoliittinen toimija, joka edistää tiedeyhteisön elinvoimaisuutta ja monimuotoisuutta yhteiskunnan hyväksi.

Tieteen päivät

Tieteen päivien järjestelyistä Helsingissä vastaa Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV). Tapahtuman muut taustatahot ovat Suomen Kulttuurirahasto, Suomalainen Tiedeakatemia, Suomen Tiedeseura, Teknillisten Tieteiden Akatemia, Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finland, Tieteen tiedotus ry ja Koneen Säätiö. Taustaorganisaatioiden lisäksi Tieteen päivien keskeisiin tukijoihin kuuluu Helsingin yliopisto. Tieteen päivien Nuorten päivää tukee Helsingin Sanomain Säätiö.

Tieteen päivien järjestelyistä muissa kaupungeissa vastaavat paikalliset yliopistot ja yliopistokeskukset sidosryhmineen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tieteellisten seurain valtuuskunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye