Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo ainoana pohjoismaisena kaupunkina World Smart City Awards kilpailun finaalissa

Jaa

Espoo on valittu mukaan kansainvälisen älykaupunkikilpailun finaaliin yhdessä Kiinan ja Kolumbian kaupunkien kanssa. Olemme ehdolla kilpailun pääkategoriassa World Smart City Awards -palkinnon saajaksi vaikuttavuudella johtamisen kehittämisohjelmalla. Voittaja julkistetaan Barcelonassa 6.11.2024.

Vuotuinen World Smart City Awards on kansainvälinen kilpailu, joka korostaa innovatiivisia strategioita, ideoita ja projekteja kaupungin elinvoiman, kestävyyden ja taloudellisen kannattavuuden parantamiseksi.

”Espoossa johdamme tiedolla, datalla ja analyysillä. Vaikuttavuudella johtamisen kehittämisohjelma on tuottanut silmälasit, joiden läpi katsomalla olemme löytäneet sekä tiekartan että käytännön toimia. Määrätietoisesti edeten olemme tehneet oikeita asioita yhteistyössä VTT:n kanssa. Otamme tämän tunnustuksen ilolla vastaan”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Espoo kilpailee finaalissa yhdessä Kiinan Shenzenin ja Kolumbian Santiago de Cali kanssa. Kilpailuun vastaanotettiin 429 ehdotusta 64 maasta. Voittaja julkistetaan Barcelonassa 6.11.2024.

Finaaliin Espoon rajat ylittävällä kehittämisohjelmalla

Barcelonassa vuodesta 2011 lähtien järjestetty Smart City Expo World Congress on maailman johtava kaupunkeihin keskittyvä tapahtuma. Espoo nousi tapahtuman yhteydessä jaettavan World Smart City Awards -palkinnon pääkategorian finalistiehdokkaaksi Espoo’s Impact Strategy eli Espoon vaikuttavuudella johtamisen kehittämisohjelmalla.

Espoo on toteuttanut vuodesta 2019 vaikuttavuudella johtamisen ohjelmaa yhteistyössä VTT:n kanssa.

”Pandemia-aika nosti esiin tietojohtamisen tarpeita, jossa luotiin Espoon ensimmäinen kaupunkiyhteisötasoinen vaikuttavuuskartta. Vaikuttavuudella johtaminen oli kilpailuhakemuksemme kärki mutta finaaliin pääseminen on palkinto kaikesta kaupungin tekemästä laajasta innovatiivisesta kehittämistyöstä tietojohtamisen edistämiseksi”, digipalvelujen kehittämisjohtaja Piia Wollsten toteaa.

Espoon vaikuttavuudella johtamisen ohjelmassa toteutetaan tulosyksikkökohtaisia pilotteja valituista teemoista sekä vaikuttavuuden arvioinnin koulutuskokonaisuus, joka käynnistyi syksyllä 2024 jo kolmatta kertaa. Koulutus tarjoaa osallistujille mahdollisuuden syventää osaamistaan systeemiajattelussa ja siinä, miten monimutkaisia yhteiskunnallisia haasteita voidaan hallita ja ratkaista tiedon avulla. Ohjelman kouluttajana on toiminut VTT:n johtava tutkija Peter Ylén.

”Osoittaa todellista edelläkävijyyttä, että olemme kilpailussa mukana ainoa pohjoismaisena kaupunkina. Edelläkävijyys tarkoittaa myös rohkeutta tutkia uusia toimintamalleja, työkaluja ja lähestymiskulmia. Pääsimme älykaupunkien globaalisti arvostettuun finaaliin kaupungin organisaatiorajat ylittävällä ohjelmalla. Lämmin kiitos kuuluu erityisesti jokaiselle pilottitulosyksikölle, jotka ovat olleet mukana kehittämässä Espoon vaikuttavuudella johtamisen ohjelmaa”, kehittämispäällikkö Anni Orttenvuori-Ganter iloitsee.

Smart City Expo World Congress pyrkii vahvistamaan kaupunkien valmiuksia ja levittämään kaupunki-innovaatioita globaalisti. Tapahtuman tavoitteena on parantaa tulevaisuutta kaupungeille ja niiden asukkaille edistämällä sosiaalisia innovaatioita ja kartoittamalla yhteistyömahdollisuuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

LinkedIn

YouTube

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye