Vaasan kaupunki - Vasa stad

Stadsorkestern bryter gränser – konserter i fängelse, simhall och sjukhus

Dela

Under de kommande veckorna kan musiker från Vasa stadsorkester ses och höras på många överraskande platser runt om i staden.

Orkestern uppträder bland annat i fängelset, i simhallen, på sjukhuset samt i vänskapscaféet. Dessutom besöker musikerna hela tio daghem och fem servicehem.

– Publikarbete ligger oss varmt om hjärtat. Vi vill nå nya åhörare och dela musikens kraft även med dem som inte regelbundet har möjlighet att komma till konsertsalarna, säger intendent Mia Huhta.

Vasa stadsorkester består av 31 professionella musiker. Hela gruppen kan inte alltid vara med på alla framträdanden, så konserterna framförs i mindre ensembler.  Repertoaren har musikerna själva planerat utifrån publiken.

– Under daghemsbesöken tas barnen i beaktande, och på servicehemmen spelas de äldre personernas favoritstycken, förklarar publikarbetskoordinator Nana Raitaluoto.

Vissa av konserterna inom publikarbetet är redan efterlängtade. Till exempel hålls den populära simningen i ljusbelysning  i år 28.11 kl. 19 i Vasa simhall.

Nya mötesplatser söks också. Stadsorkestern har även tidigare uppträtt i Vasa fängelse, men för första gången ges en konsert i vänskapscaféet Kalyna, som är ett finsk-ukrainskt café. Konserten hålls 14.11 kl. 15.30 och det är fri entré.

Nyckelord

Kontakter

Mia Huhta
Intendent
+35840 524 8877
mia.huhta@vaasa.fi

Länkar

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye